Το αιώνιο ντέρμπι πλησιάζει και ο Σωφρόνης Αυγουστή καταστρώνει το πλάνο του προκειμένου το ΑΠΟΕΛ να εμφανιστεί πανέτοιμο από αγωνιστικής αλλά και ψυχολογικής πλευράς. Πάντα τέτοια παιχνίδια κρύβουν ιδιαιτερότητες και δεν μοιάζουν με κανένα άλλο.
Σε όποια κατάσταση κι αν είναι οι δύο ομάδες, δεν παίζει μεγάλο ρόλο και το έχουμε δει αρκετές φορές (για παράδειγμα πέρσι στο κύπελλο). Αυτά τα ντέρμπι κρίνονται συνήθως στη θέληση και στη δίψα των ποδοσφαιριστών, αλλά και στο πάθος που θα βγάλουν. Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι παίκτες που έχουν προσωπικότητα, καθώς μπορούν με μια ενέργεια τους να κρίνουν το παιχνίδι και να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας. Από τη στιγμή που θα λείψει ο Λούκας Σόουζα, που είναι ηγετική μορφή και ξέρει όσο λίγοι από το υπάρχον ρόστερ τι σημαίνουν αυτά τα παιχνίδια, τότε πρέπει κάποιοι άλλοι παίκτες να βγουν μπροστά. Αυτοί μπορεί να είναι οι Κβιλιτάια, Οκριασβίλι και Σάβιτς. Όμως πέραν αυτών οφείλουν και οι άλλοι παίκτες που θα αγωνιστούν να δώσουν τα πάντα. Κι αυτοί που έχουν πάρει γεύση από τους αγώνες με την Ομόνοια (Σαμπάλα, Βινίσιους, Σατσιάς, Εντονγκαλά) αλλά κι οι υπόλοιποι που πρώτη φορά θα αγωνιστούν σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Εννοείται πως και η τακτική του προπονητή είναι σημαντική, αλλά τα στοιχεία που μπορούν να παίξουν τον πιο κομβικό ρόλο στο ντέρμπι είναι αυτά που γράψαμε πιο πάνω.
Από αγωνιστικής άποψης το ΑΠΟΕΛ βρίσκεται σε καλό φεγγάρι και σε ανοδική πορεία. Κάνει μικρά βήματα προόδου κι αυτό το δείχνει το αήττητο των τελευταίων πέντε αγώνων. Η απόδοση στο παιχνίδι με την ΑΕΚ ήταν καλή σχετικά για ένα ημίχρονο, όμως πρέπει αυτό το διάστημα να μεγαλώσει. Πρέπει να υπάρξει περισσότερη σταθερότητα και εκλείψουν όσο γίνεται τα κενά διαστήματα στο παιχνίδι της ομάδας. Αν γίνουν αυτά τότε θα αυξήσει κατά πολύ τις πιθανότητες να γευτεί τη χαρά της νίκης στο ντέρμπι.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΜΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORTΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ