Η ολοκλήρωση του α’ γύρου βρίσκει την ΑΕΛ λίγο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και τα γκρίζα σύννεφα όχι μόνο ανανέωσαν την παραμονή τους πάνω από το βοηθητικό του Τσιρείου, αλλά πύκνωσαν κιόλας… Η μουρμούρα αυξήθηκε, ο προβληματισμός μεγαλώνει και η αρνητικότητα για την κατάληξη της φετινής σεζόν καλά κρατεί. Η φετινή ΑΕΛ για αλλού ξεκίνησε κι αλλού η… ποδοσφαιρική ζωή την πάει.

Αρχίζοντας με το αγωνιστικό, η ομάδα παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένη συγκριτικά με προηγούμενες αναμετρήσεις. Πάει καιρός να δείξουν τέτοια όρεξη και διάθεση για νίκη οι ποδοσφαιριστές. Λίγο η αδυναμία στις τελικές προσπάθειες και στη δημιουργία φάσεων και λίγο η ατυχία, δεν επέτρεψαν στην ΑΕΛ να διεκδικήσει βαθμούς. Κυρίως, όμως, η δυναμική της ΑΕΚ, η οποία απέδειξε πως είναι αρκετά καλύτερη ομάδα, επιβεβαίωσε τη φετινή της κλάση σε θέμα ομαδικότητας και ποιότητας παικτών και μόνο με υπέρβαση μπορεί να επιτευχθεί νίκη απέναντι σε ένα τόσο σπουδαίο σύνολο.

Και λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα προηγήθηκαν για την ΑΕΛ, οι παίκτες είναι δύσκολο να σηκώσουν κεφάλι, όχι να πετύχουν και κάποια αγωνιστική υπέρβαση.

Δεν είναι υπερβολή να λεχθεί πως οι στόχοι αναθεωρούνται όσον αφορά την κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο τα δεδομένα είναι τέτοια που επιτρέπουν στην ΑΕΛ τη διεκδίκηση της εισόδου στην εξάδα και μέσω των πλέι οφ να ψάξει την έξοδο στην Ευρώπη. Αυτός είναι πλέον ο ρεαλιστικός στόχος των γαλαζοκίτρινων, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς…

Εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ

Ένθετο SUPER SPORTΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ