Με ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά αποδείξεις για την ασφάλεια και την ελευθερία του λόγου της Σουάι Πενγκ.

Η υπόθεση εξαφάνισης της πρώην τενίστριας, Σουάι Πενγκ φαίνεται ότι θα έχει και άλλα επεισόδια. Η 35χρονη είχε να δώσει σημεία ζωής αρκετές ημέρες, έπειτα από τις καταγγελίες της για σεξουαλική κακοποίηση από τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κίνας Γκαολί Ζανγκ.

Στη συνέχεια τα Μέσα ενημέρωσης της Κίνας έδωσαν video και φωτογραφίες της στη δημοσιότητα, ενώ και εκείνη παρευρέθηκε σε τουρνουά στην Κίνα.

Ωστόσο, οι αμφιβολίες δεν έχουν φύγει. Έτσι, η Ευρωπαϊκή Ένωση, με ανακοίνωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφάλειας, Ναμπιλά Μασραλί, ζήτησε από την Κίνα να δώσει στη δημοσιότητα επαληθεύσιμες αποδείξεις για την ασφάλεια της Σουάι Πενγκ.

Παράλληλα, ζητά από την Κίνα να διεξαγάγει διεξοδική και διάφανη έρευνα για τους ισχυρισμούς της για σεξουαλική επίθεση από τον πρώτη αντιπρόεδρο του Κομουνιστικού Κόμματος, Ζαγκ Γκαολί.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τη: “Η Ε.Ε εκφράζει την αλληλεγγύη της στην Κινέζα τενίστρια Σουάι Πενγκ, η οποία εξαφανίστηκε λίγο μετά τη δημοσίευση καταγγελιών στα κινέζικα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Η πρόσφατη δημόσια εμφάνισή της δεν αμβλύνει τις ανησυχίες για την ασφάλειά της και την ελευθερία του λόγου της.

“Η Ε.Ε συμμερίζεται τις αυξανόμενες διεθνείς απαιτήσεις, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματιών από το χώρο του αθλητισμού, για διαβεβαιώσεις ότι είναι ελεύθερη και ότι δεν απειλείται. Υπό αυτό το πνεύμα η Ε.Ε ζητά από την κινέζική κυβέρνηση να παράσχει επαληθεύσιμες αποδείξεις για την ασφάλεια και την ευημερία, αλλά και για την τοποθεσία που βρίσκεται η Σουάι Πενγκ. Η Ε.Ε προτρέπει τις κινεζικές αρχές να διεξάγουν πλήρη, δίκαιη και διάφανη έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς της για σεξουαλική επίθεση.”

Η Ε.Ε αντιτίθεται σθεναρά στην πρακτική της αναγκαστικής εξαφάνισης και της αυθαίρετης κράτησης, ιδίως μέσω του οργάνου της Κατοικίας Παρακολούθησης σε Καθορισμένη Τοποθεσία (RSDL) και καλεί την Κίνα να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της για τα ανθρώπινα δικαιώματα βάσει του εθνικού και διεθνούς δικαίου”.ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΙΝΤΕΟ: Ιπτάμενη Ολίβια και νέο παγκύπριο ρεκόρ!

Με μία σπουδαία κούρσα, πρώτη ουσιαστικά φέτος στον κλειστό στίβο...

ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
16/01/2022 17:00

Australian Open: Για πρώτη φορά ο Ναδάλ θα είναι ο...

Οι εξελίξεις με τον Νόβακ Τζόκοβιτς άφησαν τον Ραφαέλ Ναδάλ...

ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
16/01/2022 14:43

Τζόκοβιτς: Στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης ο Σέρβος

Με προορισμό την Ντόχα του Κατάρ φεύγει ο Νόβακ Τζόκοβιτς,...

ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
16/01/2022 13:58

Τζόκοβιτς: «Τρομερά απογοητευμένος από την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά την...

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δήλωσε απογοητευμένος από την απόφαση του δικαστηρίου...

ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
16/01/2022 11:43

Τζόκοβιτς: Τι θα ισχύσει στο Australian Open μετά την απόφαση...

Ο ορισμός των αγώνων της Δευτέρας (17/01) δεν αφήνει πολλά...

ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
16/01/2022 10:15

Τζόκοβιτς: Απορρίφθηκε η ένσταση του και θα πρέπει να αποχωρήσει...

Οι δικαστές δεν έκαναν αποδεκτή την ένσταση που κατέθεσε κατά...

ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/01/2022 09:25