Στον SUPER SPORT FM 104 στην εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ» με την Κατερίνα Κυριάκου μίλησε ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας Κίκης Φιλίππου…

Για το θέμα αδειοδότηση των γηπέδων: Είναι ένα θέμα που άρχισε από το 2020 όταν μας είχε καλέσει ο πρόεδρος της δημοκρατίας και είχε φάνει εκεί ότι αρκετά γήπεδα στην Κύπρο δεν πληρούσαν κάποια βασικά πράγματα στην Κύπρο με αποτέλεσμα η επιτροπή που συστάθηκε, να λάβει σοβαρά υπόψη την ασφάλεια των γηπέδων. Αυτή η επιτροπή δουλεύει επαγγελματικά και δεν πρόκειται να κάνει χατίρια σε κανένα. Αυτή άδεια λέει πολλά πράγματα όταν εξασφαλιστεί. Για τα τρία γήπεδα που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με την άδεια χρειάζονται μια διαδικασία πραγμάτων για τα θέματα ασφαλείας. Είναι από τα πρώτα γήπεδα και δεδομένα χρειάζονται βελτιώσεις και οπωσδήποτε αυτή η μελέτη που έχει και κόστος πρέπει να ξεκινήσει. Έχουμε επισκεφτεί τον Υπουργό δημόσιας τάξης και όλα κύλησαν πολύ καλά. Το είδε ζεστά και εχει τροχοδρομηθεί μελέτη ενώ θα πάρουμε μια ακόμη προσωρινή άδεια και από χρόνου θα πρέπει όμως να γίνει μια διαδικασία για τις βελτιώσεις. Εμείς καταθέσαμε τα πρόβληματα των τριών γηπέδων στη επιτροπή προσφύγων με γνώμονα την ασφάλεια να είναι κατάλληλα για όλο τον κόσμο. Για έργα που γίνονται κάθε χρόνο απαιτείται και σημαντικό κόστος και είναι χρήματα που επιβαρύνονται τα ίδια τα σωματεία. Δεν έχουμε πάρει χρήματα για κανένα έργο εδώ και αρκετά χρονιά. Εάν αύριο αυτή η ερευνά που θα γίνει, εντοπίσει κάποιο πρόβλημα για την ασφάλεια των φίλαθλων τότε δεν είναι καθόλου απίθανο να περάσουν και μπουλντόζες. Αν εξαιρέσουμε τουλάχιστον τρία γήπεδα τα υπόλοιπα θέλουν συνεχόμενες αναβαθμίσεις.

Για την πρώτη νίκη στη σαιζόν: «Είμαστε η ομάδα που δεν πήρε αυτό που έδωσε μέσα στο γήπεδο και το είχαμε αναφέρει αρκετές φορές. Αυτή η νίκη θα βοηθήσει στο ηθικό των παικτών και εμείς σε καμία περίπτωση δεν θα λιποτακτήσουμε από το πρωτάθλημα. Έχουμε και κακοδαιμονία για προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουμε αλλά θεωρούμε ότι έχουμε ένα καλό σύνολο που μπορεί να αντιμετωπίσει τον οποιοδήποτε σε αυτό το πρωτάθλημα.»

Για τις φωνές του Χριστόφορου Τορναρίτη: «Ο Θεος μας έδωσε μάτια. Βλέπουμε τον καθένα όπως θέλουμε. Έχει το δικαίωμα να βλέπει σφαγή. Δεν ξέρω αν έκανε ευκαιρία ο Ολυμπιακός. Δεν μιλά για το παιχνίδι που έπρεπε να παίζει με 10 παίκτες. Δεν θέλω να κάνω τον δικηγόρο του διαιτητή. Δεν απαντούμε. Έγιναν αρκετά λάθη και σε μας αλλά δεν λέμε τίποτα. Αυτοί που παίζουν στοιχήματα, έχει τον τρόπο ο Χριστόφορος, αφού έχει επαφή μαζί τους μπορεί να του πουν. Φέρει και η Ομοσπονδία ευθύνη γι΄αυτές τις δηλώσεις. Ατε και έφυγε του διαιτητή μία φάση, που είδε σφαγή!»

Για τον Απόλλωνα: «Γνωρίζουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και  όπως βέβαια γνωρίζουμε τι ποιότητα έχουμε απέναντι μας αλλά πρέπει να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια για να πετύχουμε τον στόχο.»ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ