• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Απόλλων: Και φέτος ο θρύλος… είναι εδώ!
01/12/2021 08:22
Απόλλων: Και φέτος ο θρύλος… είναι εδώ!

Στις 26 του περασμένου Μαΐου ανακοινώθηκε η συμφωνία του Απόλλωνα με τον Γερμανό προπονητή Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ. Στις 10 Ιουνίου 2021 παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου. Σε κάποιους άρεσε πολύ που μαζί με τη σοβαρότητα στις αναφορές του έβγαζε και χιούμορ μέσα από τις παρομοιώσεις που έκανε. Κάποιοι άλλοι δε και δυστυχώς πάρα πολλοί, τον χλεύαζαν, λέγοντας πως θα είναι ο πρώτος που θα φύγει.

Ακολούθησε η προετοιμασία που άρχισε γύρω στα μέσα του Ιούνη. Όχι απλά μετ’ εμποδίων, αλλά μέσα από «Συμπληγάδες». Από… «Σκύλες» και «Χάρυβδες». Τραυματισμοί, κρούσματα κορωνοϊού, παραμονή στην Κύπρο αφού δεν μπορούσε η ομάδα να ταξιδέψει στην Αυστρία, όπου δύο φορές (!) προγραμματίστηκε να πάει εκεί για προετοιμασία και ακυρώθηκε. Έπειτα, αποκλεισμός από τη Ζίλινα στο Europa Conference League από τον α’ κιόλας προκριματικό γύρο, παίκτες επέστρεφαν από τραυματισμό και τραυματίζονταν άλλοι, αδυναμίες στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού για το ρόστερ αφού μέχρι την τελευταία στιγμή ο Απόλλωνας έψαχνε για 3-4 ποδοσφαιριστές και άλλα.

Εν αρχήν… οι νίκες

Άρχισε το πρωτάθλημα. Κουτσά – στραβά ο Απόλλωνας κέρδισε Εθνικό (4-2) και Άρη (1-0), χωρίς να θέλξει με την απόδοσή του. «Κερδίσαμε, αλλά έχουμε αδυναμίες τρομερές», διαπίστωναν πολλοί οπαδοί της λεμεσιανής ομάδας. Το παραδεχόταν και ο Τσόρνιγκερ. Σε εκείνο το σημείο, το μόνο που ένοιαζε τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές, ήταν να επιτυγχάνονται νίκες και ας μην παίζει καλά η ομάδα. Έτσι ώστε να αρχίσει να κτίζεται η σωστή νοοτροπία, η απαραίτητη αυτοπεποίθηση, να υπάρχει ηρεμία και σταδιακά οι ποδοσφαιριστές να μαθαίνουν ο ένας τον άλλο. Ακολούθησαν οι μεγάλες νίκες επί του ΑΠΟΕΛ (2-1) και της ΑΕΛ (1-0). Τρεις βαθμοί με πολύ καλή αγωνιστική εικόνα απέναντι στην ομάδα της Λευκωσίας και άλλοι τόσοι για τους κυανόλευκους, χωρίς να είναι καλύτεροι από τη συμπολίτισσά τους. Μέχρι εκείνο το σημείο ήταν στην κορυφή ο Απόλλωνας.

Έπεσε, μα σηκώθηκε

Έπειτα και μακριά από κάθε πρόβλεψη, ηττήθηκε από την ΑΕΚ με το βαρύ 1-4 στο Τσίρειο μετά από μια προβληματική εμφάνιση κυρίως στα μετόπισθεν, αφού μεσοεπιθετικά δημιουργήθηκαν και χάθηκαν πολλές ευκαιρίες, έτσι άλλαξε, ένοικο το ρετιρέ για κάποιους αγώνες. Ήταν βαρύ το σκορ από την ΑΕΚ, όχι όμως ασήκωτο, αφού ο Απόλλωνας πήγε την επόμενη αγωνιστική στη Λευκωσία για να αντιμετωπίσει την Ομόνοια, της οποίας επιβλήθηκε πλήρως χάνοντας σωρεία ευκαιριών, όμως, ηττήθηκε με 0-1. Ούτε η ήττα από την περσινή πρωταθλήτρια έμελλε να επηρεάσει τη… ψυχοσύνθεση του συνόλου του Τσόρνιγκερ. Με σπουδαίες εμφανίσεις ακολούθως, οι κυανόλευκοι αξιοποιώντας και κάποια αρνητικά αποτελέσματα της ΑΕΚ, επέστρεψαν στην κορυφή κερδίζοντας κατά σειρά την Πάφο (2-0), τον Ολυμπιακό (2-0), τη Δόξα (3-0) και την ΠΑΕΕΚ (3-1).

Απολογισμός εξαιρετικός

Ο Απόλλωνας έκλεισε τον α’ γύρο με το 1-1 απέναντι στην Ανόρθωση. Καθόλου άσχημο αποτέλεσμα λαμβάνοντας υπόψη τη δυσκολία της αναμέτρησης, κυρίως μετά την αποβολή του Βαλεντίν Ρομπέρζ. Ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό της κανονικής διάρκειας της σεζόν με απολογισμό οκτώ νίκες, μια ισοπαλία και δύο ήττες. Απολογισμός εξαιρετικός αν ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματα και η πορεία των υπολοίπων ομάδων, αλλά και ο υψηλός ανταγωνισμός του φετινού «μαραθωνίου». Και κυρίως αν λάβουμε υπόψη πώς άρχισε η σεζόν για τον Απόλλωνα και πού βρίσκεται σήμερα η λεμεσιανή ομάδα.

Συμπερασματικά: 1)Ο Απόλλωνας είναι στην κορυφή με 25 πόντους και έναν περισσότερο από τη 2η ΑΕΚ. 2) Είναι πρωταθλητής χειμώνα και παρόλο που ο τίτλος αυτός είναι άτυπος, στον Απόλλωνα απολαμβάνουν τους καρπούς των προσπαθειών και τον ρίσκων που έχουν πάρει τον περασμένο Μάιο και αφότου χάθηκε ακόμη ένας τίτλος στις λεπτομέρειες. 3) Ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ θαυμάζεται και επικροτείται για το έργο που επιτελεί μέχρι στιγμής και δείχνει ικανός πως έχει αυτά τα στοιχεία που απαιτούνται σε όλους τους τομείς του χαρακτήρα και του τρόπου δουλειάς του, για να οδηγήσει τον Απόλλωνα στη… Γη της Επαγγελίας δεκαεφτά χρόνια μετά από την τελευταία κατάκτηση πρωταθλήματος με «τιμονιέρη» έναν συμπατριώτη του, τον Μπερντ Στάνκε. 4) Από την πρόσληψη του Τσόρνιγκερ μέχρι σήμερα, η πορεία του Απόλλωνα μοιάζει σαν μια… μίνι Οδύσσεια, όμως, η Ιθάκη είναι ακόμη μακριά. 4) Γενικώς, ο Απόλλων είναι ακόμα εδώ και φέτος δηλώνει παρόντας στις προκλήσεις του πρωταθλητισμού και είναι ενωμένος, ισχυρός, απαιτητικός και αποφασιστικός!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORT


btm