Ο πρώην διεθνής διαιτητής, Γιαννάκης Κυπριανίδης, ανέλυσε στον Super Sport FM 104,0 και στην εκπομπή «Επί παντώς Αθλητικού» (10:00-12:00) τις επίμαχες φάσεις της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. «Δεν υπήρξαν τα πολύ τραγικά λάθη. Εκεί που πήγαν να συμβούν σοβαρά λάθη, επενέβη το VAR και έγιναν οι απαραίτητες διορθώσεις».

ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

27’ Ο Ντιανέ ενώ ήταν χρεωμένος με κίτρινη έκανε ένα φάουλ στα όρια για δεύτερη κίτρινη, αλλά δεν ήταν… γεμάτη. Αν του την έδειχνε δεν θα είχε και άδικο.

79’ Ακυρώνεται γκολ του Άρη μετά από παρέμβαση του VAR διότι έκλεψε τη μπάλα αντικανονικά, με προβολή. Σωστή απόφαση.

ΔΟΞΑ – ΑΕΚ

2’ Σωστά ακυρώθηκε το πέναλτι που δόθηκε αρχικά υπέρ της Δόξας μετά από παρέμβαση του VAR. Έπρεπε να δώσει κόρνερ στη συγκεκριμένη φάση και όχι ελεύθερο στον τερματοφύλακα.

9’ Μετά από εξέταση του VAR, τελικά μετρά σωστά το γκολ της Δόξας, καθώς ο Σαντίκ ήταν καλυμμένος. Το παράξενο είναι ότι πήραμε τέσσερα λεπτά για να πάρουμε απόφαση.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΠΑΕΕΚ

44’ Κακώς σταματά υποσχόμενη επιθετική προσπάθεια της ΠΑΕΕΚ. Ο παίκτης έκανε στήθος μετά από μπαλιά, δεν έκανε χέρι όπως φάνηκε από τα ριπλέι.

44’ Δεν υπάρχει οφσάιντ στο γκολ της Ανόρθωσης.

47’ Υπάρχει φάουλ για δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Δημητρίου της ΠΑΕΕΚ. Οι παίκτες της Ανόρθωσης βγήκαν σε αντεπίθεση και τους σταμάτησε. Ο διαιτητής έβγαλε από τη τσέπη την κάρτα, αλλά δεν την έδειξε. Δεν ξέρω γιατί.

58’ Στη φάση με τον Χριστοδουλόπουλο που ζήτησε γκολ. Τώρα κατά πόσο η μπάλα πέρασε τη γραμμή, δεν μπορώ να γνωρίζω. Πιστεύω ότι δεν πέρασε.

ΑΠΟΕΛ – ΠΑΦΟΣ

36’ Χέρι και πέναλτι ζητά ο ΑΠΟΕΛ, δεν υπάρχει παράβαση. Η μπάλα χτύπησε στο στήθος του αμυντικού.

38’ Πέσιμο σε διεκδίκηση της μπάλας εντός περιοχής του ΑΠΟΕΛ. Η μπάλα ήταν διεκδικήσιμη και για τους δύο παίκτες, οπότε δεν υπήρχε παράβαση και ορθά δεν δόθηκε κάτι.

75’ Πέναλτι υπέρ του ΑΠΟΕΛ. Σωστό το χέρι. Το ζητούμενο στη φάση είναι εάν είναι μέσα ή έξω. Τα πόδια του παίκτη φαίνεται να είναι ακριβώς έξω από τη γραμμή, όμως το χέρι του σαν σώμα φαίνεται να είναι εντός. Στη χειρότερη περίπτωση θεωρώ θα ήταν πάνω στη γραμμή, άρα πέναλτι. Σωστή απόφαση για εμένα.

90’ Υπήρχε ένα πέσιμο στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ. Δεν υπήρχε παράβαση, ο Ντε Βινσέντι έπαιξε μπάλα.

ΑΕΛ-ΟΜΟΝΟΙΑ

76’ Η μπάλα χτύπησε στο χέρι του παίκτη της Ομόνοιας, όμως το χέρι ήταν ενωμένο στο σώμα. Σωστά δεν δόθηκε πέναλτι και συμφώνησε με τον διαιτητή και το VAR.

83’ O Σάντος ενώ είχε κίτρινη κάρτα, με τα χέρια του χτύπησε στο πρόσωπο τον Κακουλλή και έπρεπε να αποβληθεί.

96’ Ο Σέχου πάει στον Γεωργίου, αλληλοσπρώχθηκαν στην περιοχή της Ομόνοιας. Δεν υπήρχε παράβαση από κανέναν παίκτη. Τιμώρησε τον παίκτη της ΑΕΛ δίνοντας φάουλ.ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ