Χάνει πολύτιμο έδαφος η Ομόνοια και εξ’ όσων φαίνεται  η υπόθεση τίτλος κάνει «φτερά» μετά και την νέα απώλεια στην Πάφο. Για να μπει ξανά στο κόλπο το «τριφύλλι», επιβάλλεται ένα αλάνθαστο σερί με βάση την αγωνιστική σταθερότητα που δεν επιδεικνύει με τον Μπεργκ στο «τιμόνι» φέτος. Το αξιοπερίεργο είναι ότι δεν άλλαξαν και ιδιαιτέρα τα πράγματα σε σχέση με την περσινή περίοδο αφού οι «πράσινοι» βασίζονται κατά κύριο λόγο στον ίδιο κορμό του περσινού πρωταθλήματος. Ίσως κάποιες συγκυρίες να έπαιξαν ρόλο στο όλο σκηνικό αποπροσανατολισμού αλλά ένα τέτοιο σενάριο  δεν μπορεί να αποτελέσει βάσιμη δικαιολογία για την αστάθεια που παρουσιάζεται.

Επιρρίπτονται  ευθύνες στον Μπεργκ για την διαχείριση του αγωνιστικού μοτίβου από τον φίλαθλο κόσμο που μεταφράζεται σε κριτική και ακούγεται λογική διότι ο Νορβηγός φέρει πρώτος την ευθύνη ως ο απόλυτος άρχων. Το ζητούμενο για την Ομόνοια είναι να μην μπει σε περιπέτειες αναφορικά με το ευρωπαϊκό εισιτήριο διότι θα είναι μεγάλο το  «κάζο»  εάν και εφόσον μείνει έκτος… Θα αποτελέσει αφενός πισωγύρισμα και αφετέρου οικονομικό πλήγμα πάντοτε αγωνιστικά ομιλούντες.

Αποδεικνύεται στην πορεία ότι τα λάθη του καλοκαιρινού προγραμματισμού έχουν «στοιχήσει» και αποδυναμώσει την προσπάθεια διότι από την μια έφυγαν παίκτες που δεν αντικαταστάθηκαν επάξια και από την άλλη ισχυροποιήθηκαν οι υπόλοιπες ομάδες . Μην ακούω για ευκαιρίες ανάκαμψης στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο διότι ο Ιανουάριος προσφέρεται μόνο για «πινελιές».

Κοντά τα χέρια από τον Μπεργκ!!!

Σε άλλες εποχές… η αποδέσμευση θα θεωρείτο δεδομένη… Για τον Μπεργκ ούτε καν ως σκέψη δεν πρέπει να περνά από το μυαλό του Ομονοιάτη.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που άλλαξε του ρου της σύγχρονης ιστορίας του «τριφυλλιού» και πέτυχε στόχους πολύ νωρίτερα από τον αναμενόμενο χρόνο. Είναι ο προπονητής που έβαλε «χεράκι» για την απόσβεση σημαντικών οικονομικών αμαρτιών του παρελθόντος με την μακρά παρουσία της ομάδας εκτός συνόρων και ο άνθρωπος που τόλμησε να αξιοποιήσει τις ταλεντάρες της πράσινης ακαδημίας για να μην παραμείνουν στα αζήτητα. Μάλλον θα πρέπει εκεί στην ΚΟΠ να κτίσουν ένα άγαλμα στον Νορβηγό που ήρθε από τα ξένα για να ρισκάρει την δική του καριέρα και να ξεθάψει το κυπριακό ταλέντο στο οποίο δεν πιστέψαμε ποτέ ιδιαίτερα.

Η διοίκηση Παπασταύρου συνεργάζεται με έναν από τους πιο αξιόλογους προπονητές που πέρασαν από τα Κυπριακά γήπεδα και με αυτόν σχεδιάσει το μέλλον της Ομόνοιας.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ