Τα άλματα του Μπερτ Έσελινκ είναι μεγάλα, αν αναλογιστεί κανείς πως ο 22χρονος Ολλανδός αμυντικός βρισκόταν στις μικρές κατηγορίες της χώρας του πριν από τρία χρόνια…

Ο Έσελινκ είναι γεννημένος στις 16 Αυγούστου του 1999, στην πόλη Χέερενμπεργκ που βρίσκεται στα σύνορα με την Γερμανία και κοντά στις όχθες του ποταμού Ρίνου. Έχει ύψος 1.91 και μεγάλωσε ποδοσφαιριστά στις ακαδημίες της Ντε Γκραάφσαπ. Όταν τον ανακάλυψε η ΠΑΕΕΚ, ήταν στην ομάδα Κ21 και τον Ιούλιο του 2020 ο Μάκης Σεργίδης τον έφερε στην προσφυγική ομάδα.

Η αγωνιστική εξέλιξη του Έσελινκ ήταν ραγδαία. Παρά το ύψος του, ο Ολλανδός είναι αρκετά γρήγορος, με αποτέλεσμα να καλύπτει χώρους και να γίνεται πολύτιμος στην άμυνα της ΠΑΕΕΚ. Πέρσι στην Β’ κατηγορία κατέγραψε 32 συμμετοχές, ενώ σημείωσε και τρία γκολ. Φέτος ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της αμυντικής λειτουργίας, αφού αγωνίστηκε σε 14 αγώνες και σημείωσε δύο σημαντικά γκολ που έδωσαν έξι βαθμούς στην ομάδα του (με Ομόνοια και Ανόρθωση).

Ο Έσελινκ είναι ποδοσφαιριστής που δουλεύει πολύ εντός και εκτός γηπέδου για να κυνηγίσει το όνειρό του. Μπροστά του έχει μία μεγάλη πρόκληση: Να σταθεί στην ομάδα του ΑΠΟΕΛ και με αυτήν να μπορέσει να διεκδικήσει τίτλους. Μένει να αποδείξει πως μπορεί να τα καταφέρει…ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ