Η μεγάλη νίκη του ΑΠΟΕΛ στο «αιώνιο» ντέρμπι στις 26 Δεκεμβρίου δεν είχε τα οφέλη που θα περίμενε κανείς. Κι αυτό γιατί ακολούθησε διακοπή λόγω Χριστουγέννων και στη συνέχεια δύο αναβολές αγώνων, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να εξαργυρώσει αυτή την εμφάνιση άμεσα με μια κολλητή νίκη που θα του έδινε κι άλλη ψυχολογία.

Με όλα αυτά που ήρθαν το 2022 (κρούσματα και αναβολές) μοιάζει σαν να είναι πολύ μακρινή η νίκη επί της Ομόνοιας και σαν να εξαφανίστηκε. Αυτή η ώθηση που ενδεχομένως να έδινε, πλέον δεν υφίσταται, αφού η κατάσταση περιπλέχθηκε. Ο λόγος είναι προφανής. Από τότε μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου που θα μπει ξανά σε γήπεδο να αντιμετωπίσει τον Εθνικό, το ΑΠΟΕΛ δεν γνωρίζουμε σε τι κατάσταση θα βρίσκεται και πόσο επηρεασμένο θα είναι από τη διακοπή και τα κρούσματα κορωνοϊού.

Δεν είναι λίγο πράγμα η αποχή 19 ημερών για τους περισσότερους βασικούς παίκτες μέχρι το επόμενο παιχνίδι και για κάποιους ακόμα περισσότερες μέρες. Και μάλιστα για μεγάλο διάστημα δεν γίνονταν ούτε προπονήσεις, που αυτό ίσως φέρει πιο πίσω ορισμένους ποδοσφαιριστές που προσπαθούσαν να επανέλθουν. Επίσης ίσως υπάρξει θέμα και με κάποιους που μπορεί να επηρεαστούν από τον κορωνοϊό και την καραντίνα.

Γενικά ο Σωφρόνης Αυγουστή μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου που η ομάδα του θα δώσει αγώνα, πρέπει να καταφέρει να διατηρήσει τους παίκτες σε εγρήγορση και να επηρεαστούν το λιγότερο δυνατόν από την απραξία. Όσοι παίκτες θα είναι έτοιμοι να επανέλθουν στη δράση, θα πρέπει να υπερβούν τον εαυτό τους και να δώσουν ακόμα περισσότερο το «είναι» τους και να παίξουν για τους απόντες.

Ο στόχος λοιπόν των γαλαζοκίτρινων αυτόν τον μήνα είναι να μπορέσουν να έχουν απόδοση όσο πιο κοντά γίνεται με το παιχνίδι κόντρα στην Ομόνοια. Για να φτάσουν όμως σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ρίξουν «τόνους» ιδρώτα και να δουλέψουν πολύ. Αλλιώς κινδυνεύουν ότι προσπαθούν να χτίσουν εδώ και εννιά παιχνίδια που είναι αήττητοι να το γκρεμίσουν. Αυτό που πρέπει να έχει στον νου του ο Αυγουστή είναι να διατηρήσει την ομάδα στο σημείο που έμεινε και να μην κάνει αγωνιστικά βήματα προς τα πίσω. Δεν πρέπει δηλαδή να επιστρέψει στο σημείο μηδέν τότε που παρέλαβε «καμένη γη».

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΜΠΟΣ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORTΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ