Η 16η αγωνιστική φέρνει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας τον Εθνικό Άχνας με μόλις 8 βαθμούς.

Αυτή όμως δεν είναι η χειρότερη επίδοση της τελευταίας 10ετίας, καθώς υπήρξαν χρονιές που η τελευταία ομάδα της βαθμολογίας μετά τους πρώτους 16 αγώνες, είχε χειρότερη επίδοση. Όμως μόνο δύο φορές η τελευταία ομάδα κατάφερε να παραμείνει στην Α’ κατηγορία. Η πρώτη ήταν η Αγία Νάπα τη σεζόν 2014-15 και η δεύτερη ο Εθνικός πέρσι.

Η σελίδα μας σας παρουσιάζει τι έκαναν τελικά οι ομάδες που βρέθηκαν στην τελευταία θέση μετά την 16η αγωνιστική:

2011-2012: Ερμής 7 βαθμοί

Πριν από δέκα χρόνια ακριβώς, η ομάδα του Ερμή είχε βρεθεί στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 7 βαθμούς στην 16η αγωνιστική. Οι «φτεροπόδαροι» μετρούσαν μόλις 1 νίκη και 4 ισοπαλίες μέχρι τότε.

Τι έγινε στο τέλος: Τίποτα! Ο θετικός απολογισμός του Ερμή δεν άλλαξε, αφού ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα μόνο με ήττες και με 7 βαθμούς υποβιβάστηκε στην Β’ κατηγορία (μαζί με Άρη και Αναγέννηση Δερύνειας).

2012-2013: Πάφος 3 βαθμοί

Η ΑΕ Πάφος εκείνη τη χρονιά είχε 3 βαθμούς στην βαθμολογία, όμως είχε δεχτεί αφαίρεση εννέα βαθμών λόγω οικονομικών οφειλών!

Τι έγινε στο τέλος: Το τέλος της σεζόν βρήκε την Πάφο στην τελευταία θέση με έξι βαθμούς και υποβιβάστηκε μαζί με Αγία Νάπα και Ολυμπιακό.

2013-2014: Αλκή -21 βαθμοί

Ναι σωστά διαβάζεται. Η Αλκή σε εκείνη τη σεζόν είχε δεχτεί αφαίρεση 21 βαθμών και βρισκόταν στην τελευταία θέση, με τη διαφορά πως δεν είχε πάρει νίκη μέχρι την 16η αγωνιστική, μόνο 2 ισοπαλίες.

Τι έγινε στο τέλος: Δεν άλλαξε κάτι, η Αλκή υποβιβάστηκε χωρίς να πάρει άλλον βαθμό στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

2014-2015: Αγία Νάπα 9 βαθμοί

Σε πρωτάθλημα των 12 ομάδων (όπως το φετινό), στην 16η αγωνιστική η Αγία Νάπα ήταν στην τελευταία θέση με 1 νίκη και 6 ισοπαλίες.

Τι έγινε στο τέλος: Η Αγία Νάπα κατάφερε να μείνει στην κατηγορία, αφού ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 30 βαθμούς, 5 περισσότερους από τον Οθέλλο που έπεσε στην Β’ κατηγορία, ενώ ξεπέρασε και την Δόξα που είχε 28 βαθμούς.

2015-2016 Αγία Νάπα 6 βαθμοί

Και πάλι η Αγία Νάπα βρέθηκε σε αυτή τη θέση, σε πρωτάθλημα των 14 ομάδων, με τρεις βαθμούς λιγότερους σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Χωρίς νίκη αυτή τη φορά, μόνο με έξι ισοπαλίες.

Τι έγινε στο τέλος: Αυτή τη φορά η ομάδα της Αγίας Νάπας δεν τα κατάφερε, έμεινε σε αυτούς τους 6 βαθμούς που μάζεψε στις πρώτες 16 αγωνιστικές και υποβιβάστηκε στην Β’ κατηγορία μαζί με την ΕΝΠ.

2016-2017 Αναγέννηση Δερύνειας 4 βαθμοί

Με μόλις τέσσερις βαθμούς, όλες από ισοπαλίες, στις πρώτες 16 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, η Αναγέννηση Δερύνειας είχε δύσκολο έργο για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Τι έγινε στο τέλος: Η ομάδα της Δερύνειας κατάφερε να πάρει άλλες τρεις ισοπαλίες και υποβιβάστηκε ως τελευταία με 7 βαθμούς συνολικά.

2017-2018 Εθνικός Άχνας 7 βαθμοί

Η πρώτη φορά (από τις τρεις συνολικά) που βρίσκεται ο Εθνικός στην τελευταία θέση μετά από 16 αγωνιστικές ήταν αυτή η χρονιά, όταν μετρούσε μία νίκη και τέσσερις ισοπαλίες.

Τι έγινε στο τέλος: Κατάφερε να πάρει μόλις έναν βαθμό μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και να υποβιβαστεί απευθείας στην Β’ κατηγορία μαζί με τον Άρη (έπεσε και ο Ολυμπιακός με την ολοκλήρωση των πλέι οφ).

2018-2019 Ερμής 9 βαθμοί

Με δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες, ο Ερμής ήταν στην τελευταία θέση της σεζόν 2018-2019 σε πρωτάθλημα 12 ομάδων.

Τι έγινε στο τέλος: Δεν κατάφερε να ξεφύγει από την τελευταία θέση, αφού πήρε μόνο τέσσερις βαθμούς μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και υποβιβάστηκε.

2019-2020 Δόξα 8 βαθμοί

Με μόνο μία νίκη και πέντε ισοπαλίες, η Δόξα έμεινε στους 8 βαθμούς μετά τις πρώτες 16 αγωνιστικές.

Τι έγινε στο τέλος: Τίποτα, αφού το πρωτάθλημα διακόπηκε λόγο της πανδημίας. Να σημειώσουμε πως μέχρι την 24η αγωνιστική, η τελευταία που παίχτηκε πριν τη διακοπή, η Δόξα έφτασε στους 14 βαθμούς, εφτά λιγότερους από τον Εθνικό που ήταν 11ος και εννέα από την ΕΝΠ που ήταν στην δέκατη θέση.

2020-2021 Εθνικός 9 βαθμοί

Δεύτερη φορά που συναντάμε τον Εθνικό σε αυτή τη θέση. Η ομάδα της Άχνας είχε μία νίκη και έξι ισοπαλίες στις 16 αγωνιστικές.

Τι έγινε στο τέλος: Κάνοντας απίστευτη πορεία στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος, ο Εθνικός έφτασε τους 42 βαθμούς (!) και παρέμεινε στην κατηγορία.

2021-2022 Εθνικός 8 βαθμοί

Και φέτος ο Εθνικός είναι στην τελευταία θέση με 8 βαθμούς (2 νίκες, 2 ισοπαλίες). Άραγε θα καταφέρει να επαναλάβει τον περσινό… άθλο;ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ