Μια ματιά στα στατιστικά είναι ικανή για να δείξει τη φετινή «πληγή» της Ομόνοιας. Οι πράσινοι, σε 16 αγώνες στο φετινό κυπριακό πρωτάθλημα, μετρούν επτά νίκες, τρεις ισοπαλίες και έξι ήττες. Το πρόβλημα που προκύπτει στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι το «τριφύλλι» αδυνατεί να βγάλει αντίδραση όταν μείνει πίσω στο σκορ.

Από την άλλη, όποτε πάρει… κεφάλι δείχνει ότι δεν χάνει. Οι έξι νίκες που έκανε, πήρε από νωρίς προβάδισμα και οι άλλες επτά ήττες έμεινε πίσω στο σκορ και δεν κατάφερε να γυρίσει «τούμπα» τα δεδομένα. Στα δύο παιχνίδια με την Πάφο, το «τριφύλλι» αντέδρασε, αλλά και στα δύο ματς δεν κατάφερε να κερδίσει τους αγώνες (1-1). Η τρίτη ισοπαλία ήρθε πρόσφατα με την ΑΕΚ, εκεί που πάλι έμεινε πίσω στο σκορ ισοφάρισε αλλά ξανά δεν κατάφερε να κερδίσει.

Εξαίρεση αποτελεί το πολυσυζητημένο παιχνίδι με τη Δόξα, εκεί όπου η Ομόνοια έμεινε πίσω στο σκορ και σε λίγο διάστημα έφερε τα πάνω κάτω στον αγώνα. Ισοφάρισε αρχικά με τον Ντούρις και μετά πήρε τη νίκη με κεφαλιά του Λέτσιακς στις καθυστερήσεις.

Δύο τα συμπεράσματα που εξάγονται από την πιο πάνω ανάλυση. Το πρώτο είναι ότι η ομάδα του Μπεργκ διαχειρίζεται άψογα τον αγώνα όταν προηγείται. Αμύνεται εξαιρετικά και στην… κόντρα μπορεί να σκοτώσει τον αντίπαλο. Από την άλλη όμως, όταν στραβώσει κάτι στον αγώνα, δυσκολεύεται να αντιδράσει και… χάνεται. Αυτό είναι αποτέλεσμα είτε μη παραγωγής πολλών φάσεων, σκοραρίσματος και κακής ψυχολογίας. Πάντως ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει της ομάδες που κυνηγούν τον τίτλο, είναι οι ανατροπές και σ’ αυτό το σημείο το «τριφύλλι» υστερεί πολύ…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORTΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ