• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΑΠΟΕΛ: Νέες μεταγραφές Vs σχέδιο Β’
13/01/2022 10:27
ΑΠΟΕΛ: Νέες μεταγραφές Vs σχέδιο Β’

Είτε δια τον φόβο των αποζημιώσεων είτε ως εμπιστοσύνη στο υφιστάμενο ρόστερ, ένα είναι το σίγουρο: εάν το ΑΠΟΕΛ δεν προχωρήσει σε τρίτη ή και τέταρτη χειμερινή μεταγραφή, ενισχύοντας συγκεκριμένες θέσεις της εντεκάδας με παίκτη ή παίκτες που θα ανεβάσουν αμέσως το επίπεδο, τότε θα χρειαστεί να ποντάρει πολύ περισσότερο σε βασικές του μονάδες που δεν έχουν ακόμα προσφέρει τα αναμενόμενα ή παρουσιάζουν αστάθεια.

Εκτός κι αν ο Μπερτ Έσελινκ με τον Ζοάο Πέδρο (νοουμένου ότι επισημοποιηθεί η απόκτησή του) εκπλήξουν ευχάριστα, με το να ανταποκριθούν οι ίδιοι σε αυτό τον ρόλο, εάν μιλάμε για τον ανασταλτικό τομέα. Θέμα υποτίμησής τους, δεν τίθεται. Αντιθέτως είναι ευδιάκριτη η προοπτική του Ολλανδού στόπερ και αναγνωρισμένη η αξία του Πορτογάλου ακραίου. Λαμβάνονται ωστόσο υπόψιν και τα ακόλουθα: διανύοντας το 23ο έτος της ηλικίας του, ο Έσελινκ επιχειρεί για πρώτη φορά να διακριθεί σε μια μεγάλη ομάδα, την ίδια ώρα που το στοίχημα για τον 36χρονο Πέδρο αφορά στο χρονικό διάστημα της απόδοσής του καθώς η δεξιά πτέρυγα έχει ανάγκη για βασική και όχι εναλλακτική επιλογή.

Στο ερώτημα, αν τα υπό αναφορά αποκτήματα πρόκειται να βοηθήσουν ενεργά τους γαλαζοκίτρινους στην υλοποίηση του αρχικού στόχου για βαθμολογική αναρρίχηση σε θέση που να οδηγεί στην Ευρώπη, μέχρι την εκπνοή της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, την απάντηση θα τη δώσουν οι ίδιοι στο γήπεδο. Τεχνική ηγεσία και διοίκηση, πάντως, δεν είδαν μόνο τη βατή οικονομική πτυχή των δύο περιπτώσεων καθώς εκτίμησαν πως η επιλογή τους θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη για την ομάδα.

Δεν είναι, βεβαίως, μόνο το κέντρο άμυνας και το δεξί άκρο που χρήζουν ενδυνάμωσης. Ζητείται και το εύκολο γκολ. Κάπου εδώ, επανερχόμαστε στη χιλιοειπωμένη απορία για το τι μέλλει γενέσθαι με τους Άντον Μάγκλιτσα, Τορνίκε Οκριασβίλι και Γκιόργκι Κβιλιτάια. Τέσσερεις και πλέον μήνες με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα και κανείς τους δεν δικαίωσε τις υψηλές προσδοκίες που προκάλεσε η απόκτησή τους. Άλλος με εκλάμψεις, άλλος χαμένος, προκαλούν το ερώτημα αν θα αφυπνιστούν έγκαιρα, τώρα που το ΑΠΟΕΛ χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε συνεχόμενες νίκες. Κι αν δεν έχει από αυτούς απαιτήσεις, από ποιους θα έχει…

Αυξημένες επιλογές

Ο στόχος της ομάδας της Λευκωσίας να διατηρηθεί σε νικηφόρα οδό σαφώς και δεν αποτελεί υπόθεση τριών παικτών. Γι’ αυτό και ο Σωφρόνης Αυγουστή, με το τιμ του, εστιάζουν και πάλι στην ομαδικότητα, σε πνεύμα και απόδοση, ώστε να παρουσιάσουν την απαιτούμενη εικόνα στο Δασάκι. Ένα παιχνίδι που αντιμετωπίζουν με προσοχή, αφαιρώντας από το μυαλό τους τη βαθμολογική θέση του Εθνικού.

Το μόνο που δεν μπορεί να ελέγξει η τεχνική ηγεσία είναι την απρόβλεπτη πορεία της πανδημίας. Εάν δεν προκύψουν άλλα ανεπιθύμητα προβλήματα, οι επιλογές για το αρχικό σχήμα θα είναι αυξημένες. Εξαιρείται ο Καρώ, ο οποίος χρειάζεται ακόμη κάποιες ημέρες αποθεραπείας. Σε ό,τι αφορά μερικούς παίκτες που πέρασαν πρόσφατα μια μικρή ταλαιπωρία ή αντιμετώπισαν μικροτραυματισμό, ο Αυγουστή θα αναμένει μέχρι αύριο για να διαπιστώσει ποιους θα υπολογίζει.

Για τους οπαδούς

Όσοι οπαδοί θα συνοδεύσουν το ΑΠΟΕΛ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Εθνικό, που κορωνοϊού επιτρέποντος θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο (15/1, 17:30), θα πρέπει να πληρώσουν 15 ευρώ για το κανονικό εισιτήριο (10 ευρώ το μαθητικό και 1 ευρώ το παιδικό). Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα διαδικτυακά και από το Orange Shop, καθώς επίσης από τα ταμεία του γηπέδου στο Δασάκι Άχνας, που θα ανοίξουν μιάμιση ώρα πριν από τη σέντρα. Απαραίτητη η επίδειξη Safe Pass με βάση τις πρόνοιες του υγειονομικού πρωτοκόλλου και υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΟΥΚΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORT


btm