• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Καλπάζει προς τον τίτλο η Σίτι, ο Ντε Μπρόινε την έστειλε στο +13 από την Τσέλσι
15/01/2022 16:31

Η Μάντσεστερ Σίτι επιβλήθηκε 1-0 της Τσέλσι με ένα μαγικό γκολ του Κέβιν Ντε Μπρόινε στο 70′ και έφτασε τις 12 σερί νίκες στην Premier League, ούσα πλέον το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο με τη διαφορά στο +13 από τους μπλε.

Η Μάντσεστερ Σίτι καλπάζει δίχως φρένο προς τον τίτλο, δεύτερο σερί και τέταρτο την τελευταία πενταετία! Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έριξε στο καναβάτσο με 1-0 την Τσέλσι του Τόμας Τούχελ χάρη στο εκπληκτικό γκολ του Κέβιν Ντε Μπρόινε στο 70ο λεπτό με προσπάθεια εκτός περιοχής, με το τρίποντο αυτό να την φέρνει στο +13 από τους Λονδρέζους με τη συμπλήρωση της 22ης αγωνιστικής της Premier League.

Οι πολίτες πανηγύρισαν την 12η διαδοχική νίκη τους στο πρωτάθλημα κάνοντας μάλιστα και νταμπλ νικών απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης (είχαν επικρατήσει με το ίδιο σκορ και στο Στάμφορντ Μπριτζ στο ντέρμπι του πρώτου γύρου), με τους μπλε από την πλευρά τους να μετρούν μόλις 1 επιτυχία στα έξι τελευταία ματς πρωταθλήματος, έχοντας σε αυτό το διάστημα και 4 ισοπαλίες και την ήττα από την Σίτι.

Το ματς

Χωρίς τις πολύ μεγάλες συγκινήσεις για το φίλαθλο κοινό κύλησε το πρώτο μέρος, με την τριάδα της Τσέλσι στα μετώπισθεν ( που γινόταν ουσιαστικά πεντάδα όταν βρισκόταν σε θέση άμυνας, με τους Αθπιλικουέτα και Αλόνσο) να αμύνεται υποδειγματικά και να απορροφά όλους σχεδόν τους κραδασμούς από την κατοχή μπάλας και την έντονη επιθετικότητα της Μάντσεστερ Σίτι.

Η μοναδική φορά που το αμυντικό πλάνο των Λονδρέζων δεν δούλεψε ήταν στο 39′ όταν και χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία σε αυτό το διάστημα, με τον Κόβατσιτς να χάνει τη μπάλα και τον Γκρίλις (κάλυψε τη θέση του “ψευτοενιαριού για την ομάδα του) να βγαίνει απέναντι στον Κέπα αλλά να βλέπει το πλασέ του με το δεξί να αποκρούεται σε κόρνερ από τον Ισπανό κίπερ.

Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, με την πρωταθλήτρια και πρωτοπόρο της φετινής Premier League να έχει 5 τελικές, εκ των οποίων 3 εντός εστίας αλλά μόνο μία κλασική φάση, και την Τσέλσι να μην έχει ούτε μία τελική προσπάθεια,. κάτι που συνέβη για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ο Τούχελ και για πρώτη γενικότερα μετά από τον Μάιο του 2018 (κόντρα στην Νιούκαστλ).

Είναι δε εντυπωσιακό το γεγονός πως αυτό ήταν το 20ο ματς στις πρώτες 22 αγωνιστικές που η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κράτησε ανέπαφη την εστία της, ενώ οι μπλε του δυτικού Λονδίνου το πέτυχαν για 16η φορά.

Δεν χρειάστηκε πάντως να περάσει πολλή ώρα από την έναρξη του δευτέρου μέρους για να ισοφαρίσει η Τσέλσι τις μεγάλες φάσεις, με τον Λουκάκου να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων στο 47′ και να κάνει το πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά τον Έντερσον να απλώνει το κορμί του και να αποκρούει εντυπωσιακά.

Η φάση αυτή “έβαλε φωτιά” στο ματς και ακολούθησε ένα διάστημα ασφυκτικής πίεσης από πλευράς Σίτι προς την εστία του Κέπα όμως από το 55′ και μετά ο ρυθμός έπεσε και πάλι, θυμίζοντας την εικόνα του πρώτου μέρους, για να φτάσουμε στο 63ο λεπτό για την επόμενη αξιόλογη τελική προσπάθεια, με τον Κέπα να διώχνει σε κόρνερ με τις γροθιές την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρόινε.

Στο 69ο λεπτό ο Τούχελ έκανε διπλή αλλαγή για να φρεσκάρει την επίθεσή του, με τους Βέρνερ και Χάντσον-Οντόι να παίρνουν τη θέση των Πούλισιτς και Ζιγές όμως πριν προλάβουν να ζεσταθούν οι αλλαγές του, οι γηπεδούχοι φρόντισαν να παγώσουν τους μπλε.

Για αυτό φρόντισε ο ποιοτικότερος παίκτης των πρωταθλητών Αγγλίας, Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος πήρε τη μπάλα λίγο πιο κάτω από τη σέντρα και επιτέθηκε κατά μέτωπο αποφεύγοντας και τον Καντέ, για να εξαπολύσει ένα άπιαστο φαλτσαριστό σουτ με το δεξί κα να στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Κέπα στο 70ο λεπτό (1-0).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ντε Μπρόινε (85′ Γκιουντογκάν), Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ, Γκρίλις, Φόντεν (88′ Ζεσούς)

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Σαρ, Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Καντέ, Κόβατσιτς, Αλόνσο (81′ Μάουντ), Ζιγές (69′ Χάντσον-Οντόι), Πούλισιτς (69′ Βέρνερ), Λουκάκου


btm