Ο Απόλλωνας πήρε το ζητούμενο στο ντέρμπι με την Ομόνοια, που δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μία νίκη που θα άνοιγε την βαθμολογική «ψαλίδα» από την αντίπαλό της, αλλά και θα την έφερνε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μαζί με την ΑΕΚ και έναν βαθμό πίσω από τον συμπολίτη, Άρη.

Η ομάδα του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ ήταν ουσιαστική και ρεαλιστική στον αγώνα. Γνώριζε εκ των προτέρων πως δεν έπρεπε να δώσει χώρο στην Ομόνοια να κάνει το παιχνίδι της. Κυνηγούσε τις δεύτερες και τρίτες μπαλιές, ώστε να μην αφήσει τους πράσινους να πάρουν «ανάσα» στο πρώτο ημίχρονο και με αυτό τον τρόπο… αποσυντονίστηκαν.

Παράλληλα οι γαλάζιοι της Λεμεσού βρήκαν την ουσία, που δεν ήταν τίποτα άλλο παρά να εκμεταλλευτούν τα όποια λάθη θα υπέπιπταν οι τριφυλλοφόροι από αυτή την πίεση που τους ασκούσαν. Και αυτό έγινε στην σέντρα του Νταμπό, η οποία προήλθε από μία πλευρά όπου μάρκαρε ο Κίκο. Ο επιθετικός του Απόλλωνα έκανε τη σέντρα και τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

Στο δεύτερο μέρος, ίσως ο Απόλλωνας να ρίσκαρε με την οπισθοχώρηση που έκανε, όμως είναι μία ομάδα πολύ γρήγορη (χαρακτηριστικό του Τσόρνιγκερ που ήθελε να έχει η ομάδα του από την αρχή όταν την ανέλαβε) και μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε μία ομάδα που αφήνει χώρους. Τελικά χρειάστηκε ένα ακόμα… λάθος της άμυνας της Ομόνοιας για να σφραγίσει τη νίκη στο ντέρμπι.

Σιγά-σιγά επιστρέφουν οι τραυματίες, γεμίζει το οπλοστάσιο του Τσόρνιγκερ και με τέτοιες νίκες, όπως η σημερινή, ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση για τον μεγάλο στόχο!ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ