Η Νάντια Ναντίμ, ξεκίνησε από το Αφγανιστάν και κατάφερε να αποκτήσει ό,τι διεκδίκησε. Η ιστορία της θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα για πολλούς.

Αν ψάχνεις να βρεις κάποιο πρότυπο, τότε σίγουρα θα πρέπει να έχεις στα υπόψιν σου τη Νάντια Ναντίμ! Είναι μια πραγματική αγωνίστρια, που πήγε κόντρα σε όλους και όλα ακολουθώντας την καρδιά και τα όνειρά της. Ποιος δε θα ήθελε να της μοιάσει;

«Είμαι στην πραγματικότητα η εικόνα όλων όσων οι Ταλιμπάν δεν θέλουν να είναι οι γυναίκες τους. Χρησιμοποιώ τον λόγο μου. Χρησιμοποιώ τη φωνή μου. Θέλω ισότητα. Θέλω τα ίδια δικαιώματα με τους άνδρες. Εκφράζομαι στο γήπεδο, εκφράζομαι κι εκτός γηπέδου», είχε δηλώσει.

Η Νάντια Ναντίμ γεννήθηκε στο Αφγανιστάν και σε ηλικία 11 ετών είδε τους Ταλιμπάν να εκτελούν τον πατέρα της. Δεν είχε πολλές επιλογές και η εγκατάλειψη της πατρίδας της έμοιαζε μονόδρομος. Μαζί με την μητέρα της και τις αδερφές της, πέρασαν τα σύνορα για το Πακιστάν. Από εκεί έφτασαν με πλαστά διαβατήρια στην Ιταλία και στη συνέχεια μπήκαν σε ένα φορτηγάκι και βρέθηκαν σε μια μικρή πόλη της Δανίας. Εκεί ερωτεύτηκε το ποδόσφαιρο.

«Στο camp προσφύγων υπήρχαν συνομίληκα παιδιά και παίζαμε ποδόσφαιρο. Προσπαθούσα για ώρες να ντριμπλάρω τα αγόρια», είχε εξομολογηθεί.

Στα 33 της, πλέον, έχει σκοράρει 203 γκολ σε συλλογικό επίπεδο και έχει φορέσει το εθνόσημο της Δανίας 99 φορές.
Τα επιτεύγματα της, ωστόσο, δεν σταματούν μέσα στις 4 γραμμές. Δεν ήθελε να περιοριστεί στο ποδόσφαιρο, καθώς κάποια στιγμή θα «κρεμούσε» τα παπούτσια της. Σπούδασε Ιατρική και τα κατάφερε εξίσου καλά κι εκεί. Πήρε το πτυχίο ιατρικής, πριν λίγες μέρες ως χειρούργος αποκατάστασης. Πλέον είναι Δόκτορας, καθώς αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Άαρχους της Δανίας.

«Γνωρίζω την αξία του να προσφέρω βοήθεια. Όλη αυτή η βοήθεια που μου έχει δοθεί αυτά τα χρόνια με έχει κάνει τον άνθρωπο που είμαι σήμερα. Πραγματικά θέλω να προσφέρω βοήθεια. Θα είμαι πάντα δίπλα σε όσους έχουν υποφέρει από κάποιο πόλεμο για να ξεπεράσουν τα τραύματά τους».

Όμως η μαχητική κοπέλα είχε κι άλλα να δώσει. Η Ναντίμ, επίσης, συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Έθνη και με φιλανθρωπικές οργανώσεις για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων σε camp προσφύγων ανά τον κόσμο. Μιλά 9 γλώσσες άπταιστα και το 2018 συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Forbes με τις πιο ισχυρές γυναίκες στον διεθνή αθλητισμό.

Αν φοβάσαι, αν νομίζεις πως δεν έχεις χρόνο, αν πιστεύεις πως δε μπορείς, μια ματιά στη ζωή της Νάντια θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη….

Πηγή: overfm.grΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ