• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Αργυρού: «Γεμίστε το Ελευθέρια, πρόκριση κόντρα στους Τούρκους»
21/01/2022 21:43
Αργυρού: «Γεμίστε το Ελευθέρια, πρόκριση κόντρα στους Τούρκους»

Η Εθνική Χάντμπολ έδωσε και τη ψυχή της στην Τουρκία, ωστόσο ηττήθηκε με 35-28 για τον πρώτο αγώνα του προ – προκριματικού αγώνα για το EURO 2024. Υπάρχει όμως ο αυριανός επαναληπτικός στην Κύπρο (22/02, 20:00, «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθέρια), με τους διεθνείς μας να διατηρούν πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση, φθάνει να κερδίσουν τους Τούρκους με οκτώ γκολ διαφορά. Σενάριο δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Σ’ αυτό το παιχνίδι ξεχώρισε η παρουσία του Χρίστου Αργυρού, ο οποίος ήταν συγκλονιστικός. Σκόραρε τα 11 από τα 28 γκολ της Εθνικής μας, και ουσιαστικά ήταν αυτός που αντιστάθηκε στην πίεση και την ένταση του αγώνα.

Ο κορυφαίος Κύπριος χειροσφαιριστής μίλησε στο ένθετο του Super Sport και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ομάδα μπορεί κερδίσει τους Τούρκους. Έκανε κάλεσμα στον κόσμο να παρευρεθεί στο γήπεδο για να βάλει πίεση στον αντίπαλο ως ο 8ος παίκτης της ομάδας, κάτι που ο ίδιος θεωρεί αρκετά σημαντικό στην προσπάθεια για πρόκριση στην επόμενη φάση (βλ. στο διπλανό ένθετο).

Επίσης, αναφέρθηκε στη δύσκολη προετοιμασία της ομάδας, αλλά και τις απουσίες που είχε η Εθνική μας στο ταξίδι στην Τουρκία. Στο τέλος μίλησε και για την προσωπική του απόδοση, τονίζοντας πως ήταν ένας προσωπικός στόχος που επιτεύχθηκε.

«Η προετοιμασία δεν πήγε όπως θα θέλαμε. Ήταν τα προβλήματα με τον κορωνοϊό, δεν προετοιμαστήκαμε κατάλληλα και δεν είχαμε ρυθμό. Μπορούσαμε να κυνηγήσουμε το παιχνίδι και θα έπρεπε να τα πάμε καλύτερα. Είχαμε σημαντικές απουσίες όπως οι Βασίλης Δημοσθένους και Ιούλιος Αργυρού, Βασίλης Χατζηδάκης, Αντρέας Χατζησάββας και Δαβίδ ενώ κάποια άλλα παιδιά είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, υπερέβαλαν εαυτό αφού αγωνίστηκαν αλλά ήταν εμφανώς εκτός ρυθμού. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι στο χάντμπολ στην Κύπρο οι επαγγελματίες είναι μετρημένοι στα δάχτυλα ενός χεριού. Δεν έχουμε επαγγελματίες όπως οι Τούρκοι», είπε αρχικά και ζητώντας του να σχολιάσει την ατμόσφαιρα στο γήπεδο υπογράμμισε: «Όπως όλοι μας έτσι και εγώ θεωρώ τον Εθνικό Ύμνο ιερό. Οι Τούρκοι δεν το σεβάστηκαν γιουχάιζαν κατά τη διάρκεια του Εθνικού Ύμνου και αυτό με πείσμωσε. Με γέμισε έντονα συναισθήματα. Κατά τα άλλα, ο λαός τους ήταν φιλόξενος και δεν υπήρχε κάτι άλλο που να με προβλημάτισε. Βέβαια δημιούργησαν καλή ατμόσφαιρα, με φωνές που υποστήριζαν τη χώρα τους».

«Ήμουν ο παίκτης κλειδί, αγωνίστηκα ως εξτρέμ και κυρίως στην περιφέρεια. Έβαλα 11 γκολ και ήταν ένας προσωπικός στόχος που επιτεύχθηκε», απάντησε για την προσωπική του απόδοση και συνέχισε για το αν μπορεί να πετύχει περισσότερα γκολ στη Λευκωσία: «Είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Οι επιστροφές των Δημοσθένους και Αργυρού θα παίξουν καθοριστικό ρόλο και θα με βοηθήσουν», είπε γεμάτος αυτοπεποίθηση.

«Οι επιστροφές κάποιων παιδιών είναι κλειδί για εμάς. Θεωρώ ότι θα μας δώσουν άλλη ώθηση με την εμπειρία τους. Ειδικά, οι Ιούλιος Αργυρού και Βασίλης Δημοσθένους που ανέφερε και προηγουμένως είναι χειροσφαιριστές με αρκετή ποιότητα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Θα πάμε επιφυλακτικά για να κερδίσουμε τον αγώνα και να κυνηγήσουμε την πρόκριση. Θεωρώ ότι μπορούμε», είπε ενόψει του επαναληπτικού που θα γίνει το αύριο στο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» και θα αρχίσει στις 20:00.

«Ο κόσμος ο 8ος παίκτης»

Για να μπορέσεις να κυνηγήσεις μία μεγάλη ανατροπή απέναντι σε έναν ποιοτικότερο αντίπαλο χρειάζεται έξτρα προσπάθεια από όλους. Οι χειροσφαιριστές μας θα είναι προφανώς ενισχυμένοι και πιο έτοιμοι σε σχέση με το παιχνίδι στην Τουρκία. Όπως ανάφερε και ο Αργυρού, κάποια παιδιά αναμένεται να επιστρέψουν όπως οι Δημοσθένους και Ι. Αργυρού (αρχηγός), αλλά επίσης, κάποιοι άλλοι θα έχουν καλύτερο ρυθμό και καλύτερη φυσική κατάσταση ενόψει του αγώνα.

Θεωρείται δεδομένο ότι οι διεθνείς μας θα καταθέσουν τη ψυχή τους για τη νίκη, που θα τους δώσει και τη δυνατότητα να καλύψουν τη διαφορά των 7 τερμάτων, ωστόσο τίποτα δεν μοιάζει εφικτό χωρίς την παρουσία του κόσμου. Ο ίδιος ο Χρίστος Αργυρού στις δηλώσεις του στάθηκε κυρίως στον κόσμο που πρέπει να γεμίσει όσο μπορεί και όσο επιτρέπεται το «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία». Στη συνομιλία που είχαμε με τον ίδιο υπογράμμισε αρκετές φορές πόσο σημαντική είναι η παρουσία του στο στάδιο της πρωτεύουσας, καθώς με τις φωνές και τα γιουχαΐσματα μπορούν να βάλουν πίεση στους Τούρκους χειροσφαιριστές.

«Η παρουσία του κόσμου είναι ιδιαίτερη. Θέλω να κάνω κάλεσμα για να έρθει στο γήπεδο. Θα είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς να νιώσουμε την στήριξη του κόσμου. Μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως ο 8ος παίκτης μας. Είναι σημαντικό κλειδί στο παιχνίδι του Σαββάτου, η παρουσία του κόσμου είναι το παν για εμάς. Θα μας δώσει έξτρα κίνητρο και φτερά στα πόδια για μία καλύτερη εμφάνιση, προσπαθώντας βέβαια να κυνηγήσουμε αρχικά και τη νίκη και στη συνέχεια την πρόκριση στην επόμενη φάση», τόνισε γεμάτος κίνητρο και αυτοπεποίθηση για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORT

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ


btm