Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Χάρης Πογιατζής, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ» με τον Χρίστο Παπακώστα.

Αναλυτικά:

Για την σειρά των ανακοινώσεων: «Δεν έχει αλλάξει η διαδικασία, απλά πρώτα αναλάμβανε η Αστυνομία τους φακέλους, όμως έχουμε συμφωνήσει να τους βλέπουμε πρώτα εμείς για να τους αξιολογούμε και μετά να ανακοινώνονται».

Για τον φάκελο: «Είναι μία πολυσέλιδη αναφορά, με πολλές πληροφορίες και θα αποφασίσουμε σύντομα, στην επόμενη συνεδρία πως θα προχωρήσουμε στην υπόθεση αυτή. Έχει υπάρξει έντονη στοιχηματική δραστηριότητα για το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα, αποτέλεσμα που τελικά ήρθε».

Για την διαδικασία: «Θα μελετήσουμε την αναφορά, μέχρι της αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε ολοκληρώσει την μελέτη της και θα είμαστε έτοιμοι για να τοποθετηθούμε. Εάν δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, τότε δεν θα προχωρήσει η έρευνα. Αν υπάρχουν τα στοιχεία, θα ξεκινήσει η έρευνα. Υπάρχει και μία τρίτη περίπτωση, που μπορεί να έχει τόσο λεπτομερή στοιχεία που να μην χρειάζεται έρευνα και να προχωρήσει αμέσως».

Αν ενημερώνονται οι ομάδες: «Εμείς δεν ενημερώνουμε κανέναν. Το λεκτικό που έχουμε στην ανακοίνωση, είναι αυτό που αναφέρεται στην έκθεση της ΟΥΕΦΑ. Το σημειώνω για να μην υπάρξει παρεξήγηση πως έχουμε βγάλει κάποιο συμπέρασμα».

Αν υπάρχει άλλος φάκελος: «Υπήρξε κάτι, αλλά δεν έχουμε κάτι επίσημο. Δεν μπορώ να πω για κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες».

Για το red button και την συνεργασία με τον ΠΑΣΠ: «Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τον ΠΑΣΠ και τον κύριο Νεοφυτίδη. Το red button είναι πολύ σημαντικό εργαλείο».

Για τον καλαθοσφαιρικό αγώνα ΕΝΑΔ-ΑΠΟΕΛ: «Έχουμε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρουμε τους ερευνούν λειτουργούς. Θα προχωρήσουν στην έρευνα και σύντομα θα έχουμε ενημέρωση».

Για την υπόθεση Παπασταύρου: «Θα έχουμε πολύ σύντομα ενημέρωση».ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ