Ο Μαρίνος Τζιωνής άνοιξε τα «φτερά» του για την Αμερική, αφού από την Δευτέρα (24/01) αποτελεί και επίσημα ποδοσφαιριστή της Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι. Μιας από τις μεγαλύτερες και καλύτερες ομάδες του MLS.

Η συνεχής βελτίωση του Μαρίνου Τζιωνή, η μεθοδικότητα, η αφοσίωση, η εμπιστοσύνη στον εαυτό του και η άρτια τεχνική του κατάσταση ήταν κάποια στοιχεία που βοήθησαν τον νεαρό να εξελιχθεί και να μετατραπεί σε έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή.

Η καριέρα του Τζιωνή δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα, χρειάστηκε να κάνει από μικρός αρκετές θυσίες και να βάλει μπόλικες ώρες δουλειάς στο γήπεδο. Ένας εκ των ανθρώπων που «ανακάλυψαν» τον νεαρό άσο, ο Ευάγγελος Ευαγγέλου αποκαλύπτει στο Super Sport ιστορίες του Τζιωνή από τη νεαρή του ηλικία.

«Τον είχα παίκτη για τρεις χρονιές (10-13 χρόνων). Ήταν αστείρευτο ταλέντο. Ήταν σιωπηλό μωρό, πάντα αφοσιωμένος, και σοβαρός εκτελούσε πάντα ότι άσκηση του έβαλες να κάνει, προσπαθώντας να την εφαρμόσει στο 100%. Είχε αρίστη τεχνική με τα πόδια, έβλεπε το χώρο και πως να βγάλει την μπάλα μπροστά. Τον ξεχώρισα αμέσως», είπε στο αρχικό του σχόλιο και πρόσθεσε για το πως ήρθε στην Ομόνοια: «Διοργανώναμε τουρνουά και τον είχαμε δει με άλλες ομάδες, τον ξεχωρίσαμε από την Αναγέννηση Λυθροδώντα. Θυμάμαι, είχα πει ότι αυτόν τον νεαρό πρέπει να τον φέρουμε στην Ομόνοια. Σε μία έκθεση που είχα κάνει για τον τότε τεχνικό διευθυντή, Κυριάκο Ανδρέου, είχα γράψει “μιλάμε για εξαιρετική περίπτωση και μπορεί να αποτελέσει παίκτης πρώτης ομάδας”. Ήταν συλλογική δουλειά από όλους για να έρθει στην Ομόνοια».

«Αυτό που έβλεπα στον Μαρίνο, είχα δει πρώτη φορά σε τέτοια ηλικία να μπορεί να βγάζει τέτοιες κάθετες στο χώρο και να αλλάζει παιχνίδι σε μικρό χώρο. Σε τέτοιες ηλικίες, τα μωρά βλέπουν το ποδόσφαιρο πολύ εγωιστικά, βλέπουν μόνο τα παιδιά δίπλα τους. Ο Μαρίνος το είχε από τότε, μπορούσε να δει τον χώρο και να στείλει την μπάλα ανάμεσα από τις γραμμές. Η ποδοσφαιρική του αντίληψη ήταν πολύ προηγμένη για την ηλικία», είπε τονίζοντας πάρα πολλές φορές ότι ο Τζιωνής γεννήθηκε για να παίξει ποδόσφαιρο.

Εν τέλει, ο Ευαγγέλου, συμβούλεψε τον Τζιωνή να μείνει ταπεινός, να συνεχίσει του δουλειά που κάνει υπογραμμίζοντας πως σύντομα θα τον δούμε σε μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: «Η προοδευτικότητα του Μαρίνου δεν θα σταματήσει. Από μικρή ηλικία, μπορούσε να ανταπεξέλθει με μεγαλύτερους λόγω του μυαλού του. Είχε αποφασιστικότητα και την κουβαλάει μέχρι τώρα. Τον Μαρίνο θα τον δούμε σε ακόμη μεγαλύτερο πρωτάθλημα στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Σαν συμβουλή μου που θα του έλεγα, θέλεις δουλειά για να βγεις στην κορυφή, αλλά θέλεις περισσότερη για να μείνεις εκεί».

*Οι φωτογραφίες είναι από το τουρνουά που ταξίδεψε η Ομόνοια στη Gothia Cup στη Σουηδία.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ