Ο πρώην διεθνής διαιτητής και σχολιαστής επίμαχων φάσεων, Γιαννάκης Κυπριανίδης, μίλησε στον Super Sport FM 104.0, στον Μάκη Νικολάου και την Μαίρη Ταραλίδη, για της επίμαχες φάσεις των χθεσινών αγώνων του κυπέλλου. Αναλυτικά:

Για το Εθνικός-Δόξα: «Στο 53’ οι παίκτες του Εθνικού ζήτησαν χέρι του Κυριάκου. Ήταν δύσκολη θέση για τον διαιτητή. Όταν είδε ότι η μπάλα πήγε να του ξεφύγει χρησιμοποίησε χέρι. Ο διαιτητής έβλεπε την πλάτη του και στην επανάληψη φάνηκε το χέρι. Πολύ σωστά δόθηκε και τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα. Η κίτρινη στον Πηλέα ήταν μεταξύ κίτρινης και κόκκινης, δε θα διαφωνήσω πολύ μαζί του, ήταν στα όρια».

Στο Απόλλων-ΑΕΛ: «Είχαμε νωρίς κίτρινες κάρτες, έκανε παρατηρήσεις και σωστά έδειξε κίτρινες. Ζήτησε πέναλτι ο Απόλλωνας για χέρι του Τσϊσέιρα, είναι από τις περιπτώσεις που ο κανονισμός λέει ότι δεν είναι όλα τα χέρια πέναλτι.

Για τη φάση της κόκκινης: «Ο Τόρες χτύπησε με τις τάπες τον αντίπαλο. Έπρεπε από την αρχή να δείξει κόκκινη κάρτα, δεν έπρεπε να τον καλέσει το VAR. Το είδε αλλά δεν το εκτίμησε. Εδώ χάνει βαθμούς ο διαιτητής».

«Ακόμα ένα χέρι στο 56’, και πάλι δεν ήταν πέναλτι και σωστά δεν επενέβη το VAR».

«Στο 83’ υποψιάστηκα ότι είχε παράβαση για πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα. Όμως ο επιθετικός που είχε πίσω του τον αμυντικό, έκανε ανάποδο ψαλιδάκι και έπεσε πάνω στον άλλον, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του. Φαίνεται ότι τον σπρώχνει ο αμυντικός, ενώ ο Ντιγκινί έπεσε πάνω του για να κάνει ψαλίδι. Είχε επαφή, αλλά την λάθος κίνηση την ξεκίνησε ο Ντιγκινί».

Στο 86’ η φάση του γκολ: «Είναι καλό η ομοσπονδία ό,τι έκανε πριν 3 χρόνια, όταν θα ερχόταν το VAR μας έκανε σεμινάρια. Για να ξεκαθαρίσει επιτέλους πως χαράσσονται οι γραμμές, καλό είναι η ΚΟΠ να ξανακάνει το σεμινάριο για να θυμηθούμε πως χειρίζονται τις γραμμές. Ο χειριστής είναι έμμισθος, είναι η δουλειά του. Τις λεπτομέρειες πχ αν εξέχει λίγο το κεφάλι κλπ δεν μπορούμε να τα βλέπουμε εμείς. Το χέρι δε μετρά αν εξέχει, αφού είναι νεκρό σημείο το χέρι, δεν μπορείς ούτε να αποκρούσεις ούτε να σκοράρεις».

«Είχε ακόμα μια φάση με τον Μαζάν που έδειξε κίτρινη, ήταν στα όρια της κόκκινης».

«Δε θα πω ότι απέτυχε η διαιτησία, ή ότι επηρέασε το αποτέλεσμα».ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ