06/02/2022 14:53

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες αύριο (06/02), Δευτέρα, στο Μαξίμου με θέμα την οπαδική βία, με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου, Άλκη Καμπανού.

Πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας αναμένεται να αναλάβει η κυβέρνηση μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Το NEWS24/7 αναφέρει στο ρεπορτάζ της Βίκης Σαμαρά ότι σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο, Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το θέμα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος οι συναρμόδιοι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το briefing της Πέμπτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις για την οπαδική βία που ήδη έχει φέρει η κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι έχουν αποτέλεσμα, καθώς όπως υποστήριξε η πραγματικότητα είναι ότι τα περιστατικά σύγκρουσης βαίνον μειωμένα, αλλά όπως πρόσθεσε δεν έχουν εξαλειφθεί.

Και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εντείνει τις προσπάθειες της για να ελέγξει κάθε πυρήνα οπαδικής βίας, αξιοποιώντας τους νόμους που έχει ήδη ψηφίσει και παίρνοντας και όποια άλλη πρωτοβολία χρειαστεί.

Δήλωσε μάλιστα ότι θα διερευνηθεί και το θέμα σχετικά με την ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης στον συγκεκριμένο άνθρωπο, τονίζοντας ότι πρέπει να δοθούν απαντήσεις γιατί καθυστέρησε η εκδίκαση της προηγούμενης του δράσης.

Στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση θα λάβει κάποια μέτρα για τον έλεγχο των μελών των συνδέσμων, αξιοποιώντας και τα βήματα που έχουν εν τω μεταξύ γίνει όσον αφορά στην ψηφιοποίηση του κράτους και την εμπειρία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο κ. Οικονόμου παρέπεμψε στην αναλυτική ανακοίνωση του κ.Αυγενάκη για τις θεσμικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και τόνισε:

Ό,τι παραπάνω χρειαστεί -γιατί είναι δυναμική αυτή προσπάθεια- θα γίνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβιβαστούμε ή να ανεχθούμε τέτοιυ είδους συμπεριφορές”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα είχε αφήσει ανοιχτό και το ενδεχόμενο σύνδεσης του δράστη της στυγερής δολοφονίας με τους (ακροδεξιούς) κύκλους που είχαν βρεθεί πίσω από τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και με το αντιεμβολιαστικό “κίνημα”, επιβεβαιώνοντας ότι η ΕΛΑΣ εξετάζει όλες τις πιθανές διασυνδέσεις.

Ειδικότερα σε σχετική ερώτηση, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η Αστυνομία έδρασε άμεσα και πολύ γρήγορα, οδηγώντας στη Δικαιοσύνη τον βασικό ύποπτο για το έγκλημα και πρόσθεσε: “Η ΕΛΑΣ θα διερευνήσει την υπόθεση σε όλο της το βάθος, θα αναζητήσει συνδέσεις και την εμπλοκή και άλλων στο περιστατικό. Με την ίδια ταχύτητα θα κάνει και όλα όσα προβλέπονται για να ρίξει άπλετο φως και σε διασυνδέσεις με άλλα περιστατικά βίας”, σαν και αυτά στα ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: NEWS 24/7ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ