Ανακοίνωση για τη διαιτησία από το ΔΣ του ΑΣΙΛ Λύσης.

Αναλυτικά:

«Σπάνια έως ποτέ παρεμβαίνουμε δημόσια για θέματα διαιτησίας, αυτό όμως που συμβαίνει φέτος είναι πρωτοφανές και εντελώς απαράδεκτο. Και επειδή έχουμε ήδη απευθυνθεί γραπτώς και στη ΚΟΠ και στην Επιτροπή Διαιτησίας ακόμη και στην Επιτροπή Δεοντολογίας χωρίς καμία ανταπόκριση και εννοείται χωρίς αποτέλεσμα, δεν έχουμε άλλη επιλογή, μάλιστα νομιμοποιούμαστε, να δημοσιοποιήσουμε τις απόψεις μας. Για πρώτη και τελευταία φορά.

Δεν μιλάμε για «συνηθισμένες» φάσεις. Μιλάμε για σκληρούς αριθμούς και στατιστικά που αφορούν ανύπαρκτα πέναλτυ εις βάρος μας, μη καταλογισμό υπέρ μας πέναλτυ, ακύρωση κανονικών τερμάτων μας, πρωτοφανή πειθαρχικό έλεγχο σε κίτρινες και κόκκινες κάρτες. Καταγεγραμμένα και στο χαρτί και στο βίντεο. Σχεδόν κάθε αγωνιστική από την αρχή του πρωταθλήματος! Φοβόμαστε πλέον να κατεβούμε στους αγωνιστικούς χώρους μη ξέροντας ποια άλλη εφεύρεση και ποια έμπνευση θα εφαρμόσουν εις βάρος μας.

Φτάσαμε στο σημείο άλλα Σωματεία να διαπληκτίζονται δημόσια για τις εναντίον μας διαιτησίες. Να γίνονται viral στα site οι εις βάρος μας υποδείξεις. Και εμείς, πιστοί στις αρχές μας, δεν είπαμε τίποτα, τουλάχιστον δημόσια. 

Και ερωτούμε:

Ø  Αυτά δεν έφτασαν στ’ αυτιά των αρμοδίων; Όλος ο κόσμος τα είδε. Έκαναν κάτι;

Ø  Αυτά που καταγγείλαμε γραπτώς και ενυπογράφως εξετάστηκαν;

Ø  Ποιος μπορεί πλέον να μας πείσει ότι πρόκειται για ανθρώπινα λάθη ή αδυναμίες; Όταν τα «λάθη» είναι επαναλαμβανόμενα και όλα μονόπλευρα.      

Ø  Ποιος μπορεί να μας πείσει ότι δεν πρόκειται για εσκεμμένη και σκόπιμη στόχευση;

Κάποιοι που τώρα μπήκαν στο ποδόσφαιρο, κάποιοι που αποκτούν χρήμα, αναγνώριση και φήμη από αυτό, πρέπει να ξέρουν ποιος είναι ο ΑΣΙΛ. Πρέπει να ξέρουν ότι είναι χάρη στον ΑΣΙΛ και μια χούφτα άλλα Σωματεία που φτιάχτηκε και ανδρώθηκε το άθλημα στη Κύπρο και οφείλουν να δείχνουν σεβασμό και όχι να ασελγούν εις βάρος του με κάθε ευκαιρία.

Στο θέμα δεν θα επανέλθουμε. Όπως μάθαμε 90 χρόνια θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια και ελπίζουμε να μας δοθεί η ευκαιρία να παλέψουμε επί ίσοις όροις. Και προς Θεού, δεν κάνουμε την παρέμβαση για να εκμαιεύσουμε υπέρ μας σφυρίγματα στους επόμενους αγώνες. Να σφυρίζουν σωστά και δίκαια θέλουμε και ας κάνουν λάθη απ’ αυτά που δεν μπορούν να μην γίνονται σ’ έναν αγώνα.

Έχουμε καταθέσει πολλές φορές απόψεις και εισηγήσεις όχι μόνο για την διαιτησία αλλά γενικά για τα προβλήματα που ταλανίζουν το άθλημα. Δυστυχώς τίποτα δεν φτιάχνεται και αυτό έχει τραγικό αντίκτυπο που φαίνεται, και στις άδειες κερκίδες και στην απαξίωση του κόσμου. Καταφέραμε το πιο αγαπητό, το πιο λαοφιλές άθλημα του τόπου να το κάνουμε περίγελο και αν δεν αλλάξουμε κάτι άμεσα η κατρακύλα θα συνεχίζεται.

Ο ΑΣΙΛ έχει πρωτοπορήσει σε πολλά στο παρελθόν και πραγματικά, τίποτα δεν θα μας σταματήσει να το κάνουμε ακόμα μια φορά. Σκέψεις και προβληματισμοί είναι στο τραπέζι από καιρό τώρα και σε περίπτωση που δεν γίνει πραγματική προσπάθεια βελτίωσης της κατάστασης σε όλα τα επίπεδα, θα ακολουθήσουμε το δικό μας δρόμο αρνούμενοι να συμμετάσχουμε και να στηρίζουμε κάτι που δεν μας εκφράζει.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου»


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευθυμίου: «Αξίζαμε ένα τρόπαιο και το πήραμε»

Ο προπονητής του ΑΣΙΛ, Άγγελος Ευθυμίου, μίλησε στον Super Sport...

ΑΣΙΛ
04/05/2023 13:51

Ο ΑΣΙΛ Λύσης κατέκτησε το Κύπελλο Coca-Cola Μικρών Κατηγοριών (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ΑΣΙΛ Λύσης κατέκτησε το Κύπελλο Coca - Cola Μικρών...

ΑΣΙΛ
03/05/2023 21:32

TV (3/5): Πού θα δείτε Καρμιώτισσα-Δόξα, ΕΝΠ-Ακρίτας, τελικό Διγενής-ΑΣΙΛ, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ,...

Πλούσιο το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα, με αγώνες για τον Β'...

EUROLEAGUE
03/05/2023 08:21

Η απόλυτη στιγμή της κρίσης!

Σχετικά με τον πρώτο όμιλο όπου θα κριθεί ποιες άλλες...

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ
29/04/2023 08:56

Ευθυμίου: «Η δουλειά του προπονητή είναι να βγάζει η ομάδα...

Ο προπονητής του ΑΣΙΛ ΛΥΣΗΣ, Άγγελος Ευθυμίου, μίλησε στην ιστοσελίδα...

ΑΣΙΛ
20/04/2023 21:04

Γ’ Κατηγορία: Προχώρησαν νικηφόρα Διγενής Μόρφου και ΑΣΙΛ Λύσης

Με τρεις αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής συνεχίστηκε σήμερα το πρόγραμμα...

ΑΣΙΛ
25/02/2023 17:58