• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Μαραθώνιος Λεμεσού: Έτοιμοι, μπρος!
19/03/2022 05:30
Μαραθώνιος Λεμεσού: Έτοιμοι, μπρος!

ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 68 ΧΩΡΕΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ ΕΞΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΓΣΟ

Ο 14ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ επιστρέφει δυναμικά και ετοιμάζεται να φιλοξενήσει και πάλι χιλιάδες δρομείς από την Κύπρο και το εξωτερικό! Η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Κύπρου είναι ξανά εδώ μετά τη διετή απουσία της λόγω της πανδημίας. Ο επίσημος μαραθώνιος της Κύπρου είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους λάτρεις των δρομικών αποστάσεων, του αθλητισμού και του ευ ζην. Αυτό το Σαββατοκύριακο, λοιπόν, 19-20 Μαρτίου, τα βλέμματα όλης της Κύπρου είναι στραμμένα στη Λεμεσό!

Αφίξεις από 68 χώρες!

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός επανέρχεται ισχυρότερο και περιμένει 10.000 και πλέον δρομείς όλων των ηλικιών, 3.000 εκ των οποίων έρχονται από το εξωτερικό, από 68 διαφορετικές χώρες! Η εκδήλωση φέρνει κοντά ανθρώπους από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, συμβάλλει στην τουριστική προβολή της Λεμεσού και της Κύπρου και τοποθετείται σε καίρια θέση στον παγκόσμιο χάρτη των μεγάλων δρομικών διοργανώσεων.   

Σημειώνεται ότι οι αθλητές την Κυριακή μεταφέρονται δωρεάν στην εκκίνηση με λεωφορεία της ΕΜΕΛ. Τα δρομολόγια ξεκινούν από το ParkLane στις 17:30 και συνεχίζονται ανά δέκα λεπτά έως τις 18:30. Ο ΑΝΤ1 θα μεταδώσει ζωντανά τον Μαραθώνιο Λεμεσού το Σάββατο (08:45-10:00 και την Κυριακή (09:00-10:45). Μαραθώνιος, φυσικά, δεν σημαίνει μόνο τρέξιμο. Μαραθώνιος σημαίνει… φιέστα! Έτσι το απόγευμα του Σαββάτου, μετά τις 17:00, θα γίνει Pasta Party αφιερωμένο σε όλους τους συμμετέχοντες και θεατές του αγώνα.

Οι έξι διαδρομές

Ο 14ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ επιφυλάσσει ένα έντονο αγωνιστικό πρόγραμμα με έξι διαφορετικές διαδρομές, κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και επιδόσεις. Σήμερα Σάββατο θα γίνει ο Primetel Εταιρικός δρόμος 5χλμ. (εκκίνηση στις 09:00) που δίνει την ευκαιρία τόσο σε ομάδες όσο και σε εταιρείες από όλη τη χώρα να δοκιμάσουν τα όριά τους. Την ίδια ημέρα εκατοντάδες παιδιά, όπως σε κάθε διοργάνωση, ανυπομονούν για την «Andrey & Julia Dashin’s Foundation Youth Race» (εκκίνηση στις 11:30), που τελεί υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας, Άντρης Αναστασιάδη. Τα παιδιά 6-8 χρόνων θα τρέξουν στα 800 μέτρα και τα παιδιά 9-11 χρόνων στα 1.200 μέτρα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν χάρη στη χορηγία του Andrey & Julia Dashin’s Foundation, όμως απαιτείται εγγραφή μέσω του www.limassolmarathon.com, με τη συγκατάθεση του γονέα.

Αύριο Κυριακή θα διεξαχθούν οι αγωνιστικοί δρόμοι που δοκιμάζουν τις αντοχές των δρομέων και προσελκύουν αθλητές υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο. Ο μαραθώνιος των 42.195 μέτρων θα εκκινήσει στις 07:30 ενώ θα ακολουθήσουν οι εκκινήσεις για τον Muskita Ημιμαραθώνιο 21χλμ. (07:45), τον Petrolina 10χλμ. Δρόμο Ενέργειας (08:00) και τον Medochemie Ατομικό Δρόμο 5χλμ. (08:10).

Παγκύπριο πρωτάθλημα

Στo πλαίσιo του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ πραγματοποιείται το παγκύπριο πρωτάθλημα Μαραθώνιου Δρόμου της ΚΟΕΑΣ. Ο Μαραθώνιος Λεμεσού βρίσκεται στο καλεντάρι της IAAF και οι επιδόσεις του θεωρούνται επίσημες ενώ είναι πιστοποιημένος από την AIMS. Διοργανωτές είναι ο ΓΣΟ, ο Δήμος Λεμεσού, το ΕΒΕ Λεμεσού και η ΕΤΑΠ Λεμεσού.

Κοινωνική προσφορά

Η κοινωνική προσφορά του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ είναι αξιοσημείωτη όλα αυτά τα χρόνια, αφού μέσω της διοργάνωσης αναδεικνύεται ο εθελοντισμός και η προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Από το 2018 έχουν στηριχθεί περισσότερες από 40 φιλανθρωπικές οργανώσεις, με περισσότερες από 60.000 ευρώ. O ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ στηρίζει για πέμπτη συνεχή χρονιά το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα ενώ κάθε συμμετοχή αποκτά ιδιαίτερη αξία, καθώς οι δρομείς μέσω της εφαρμογής Give’n’ Gain έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν και να συγκεντρώνουν χρήματα για τον φιλανθρωπικό σκοπό που επιθυμούν.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Για την ομαλή διεξαγωγή του μαραθωνίου είναι απαραίτητες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε σημεία της πόλης. Σήμερα θα είναι κλειστός ο παραλιακός και στις δύο λωρίδες, από το ύψος της οδού Ανεξαρτησίας μέχρι το Crowne Plaza (08:00-11:00). Για τους δρόμους που θα επηρεαστούν αύριο, όλες οι πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα και τα social media της διοργάνωσης.


btm