• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Η αρχηγός του Απόλλωνα στο Super Sport: «Στιγμές που ονειρεύεσαι…»
12/04/2022 17:50
Η αρχηγός του Απόλλωνα στο Super Sport: «Στιγμές που ονειρεύεσαι…»

Η μεγάλη δύναμη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Κύπρο είναι εδώ και πολλά χρόνια η Απόλλων Ladies. Την περσινή σεζόν πήρε το πρωτάθλημα όμως έχασε το κύπελλο. Φέτος όμως σάρωσε τους εγχώριους τίτλους, κατακτώντας το πρωτάθλημα, το κύπελλο και το Super Cup, ενώ παράλληλα έφτασε μια ανάσα από τους ομίλους του Champions League.
Από το 2020, αρχηγός της Λεμεσιανής ομάδας είναι η Αγγλίδα, Στέφι Χάρντι. Η 25χρονη που αγωνίζεται στην άμυνα, παρότι αντιμετώπισε τραυματισμούς τη φετινή σεζόν, βγήκε πιο δυνατή και μάλιστα ήταν η MVP του τελικού στο κύπελλο, όπου η ομάδα της κέρδισε τη Νέα Σαλαμίνα/Αναγέννηση Πύργου με 2-0. Με αφορμή την πετυχημένη σεζόν της Απόλλων Ladies, η Χάρντι παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα μας, όπου αναφέρθηκε στους τρεις τίτλους της ομάδας της, στους ομαδικούς και στους προσωπικούς στόχους, αλλά και στη λατρεία που έχει για το ποδόσφαιρο.

Μια υπέροχη σεζόν με την κατάκτηση και των τριών εγχώριων τίτλων τελείωσε για εσάς. Ποια είναι τα συναισθήματα σου για το τρεμπλ;

«Βάλαμε στόχους στην αρχή της σεζόν ως ομάδα και ξέραμε ότι είχαμε μια καλή ευκαιρία να πάρουμε το τρεμπλ. Είναι ξεχωριστό γιατί αυτή η ευκαιρία δεν έρχεται συχνά, αλλά το κάναμε».

Ποιο ήταν το κλειδί για αυτή σας την επιτυχία;

«Μείναμε μαζί ως ομάδα και εστιάσαμε μόνο στον εαυτό μας. Είχαμε κάποιες αλλαγές σε παίκτες και στο προπονητικό επιτελείο, αλλά όλοι προσαρμοστήκαμε πολύ καλά και η μετάβαση ήταν εύκολη».

Στον τελικό κυπέλλου που η ομάδα σου κατέκτησε το τρόπαιο ήσουν η MVP της αναμέτρησης. Πως ένιωσες για αυτό;

«Έμεινα έκπληκτη για να είμαι ειλικρινής γιατί πολλές από τις συμπαίκτριες μου έκαναν επίσης πολύ καλό παιχνίδι. Αλλά φυσικά χάρηκα πολύ που έλαβα αυτό το βραβείο».

Πώς ένιωσες όταν σήκωσες και τους τρεις τίτλους ψηλά στον ουρανό ως αρχηγός της ομάδας;

«Αυτές είναι οι στιγμές που ονειρεύεσαι ως παιδί, να κερδίσεις τρόπαια παίζοντας ποδόσφαιρο. Και το να καταφέρω να το σηκώσω ως αρχηγός της ομάδας είναι μια πραγματικά περήφανη στιγμή για εμένα και για την οικογένειά μου».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι  για τα επόμενα χρόνια;

«Θέλω να κερδίσω όσον το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια και φυσικά τρόπαια, απολαμβάνοντας παράλληλα το ποδόσφαιρο».

Η ομάδα σας έφτασε πολύ κοντά να μπει στους ομίλους του Champions League. Θέλετε να πάτε ένα βήμα παραπέρα την επόμενη χρονιά;

«Ναι, αυτός είναι ο στόχος μας. Να μπούμε στη φάση των ομίλων. Ήρθαμε τόσο κοντά πέρυσι και μας έκανε πιο πεινασμένες για περισσότερα, για να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα».

Η Απόλλων Ladies έχει πλέον 12 πρωταθλήματα και 11 κύπελλα. Μάλιστα τις τελευταίες δύο σεζόν στεφθήκατε πρωταθλήτριες χωρίς ήττα. Θέλετε να κάνετε το ίδιο τα επόμενα χρόνια;

«Ναι, κάθε χρόνο ο στόχος είναι να κατακτούμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο και να παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο που μπορούμε».

Που αφιερώνεις τους τίτλους που κατέκτησες;

«Στην οικογένειά μου που με στηρίζει πάντα ό,τι κι αν γίνει! Είναι πάντα δίπλα μου. Στον προπονητή μου στον γυμναστή μου που με επανάφερε σε τέλεια κατάσταση μετά από τραυματισμούς μου. Χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσα να πετύχω αυτή την επιτυχία. Επίσης τους αφιερώνω στις συμπαίκτριες μου, στους προπονητές μου και στην ομάδα μου, γιατί τους χρειαζόμαστε όλους για να είμαστε επιτυχημένοι».

Τι έχεις να πεις για το επίπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Κύπρο;

«Κάθε χρόνο το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι όλο και πιο υψηλό. Έχω δει το επίπεδο να βελτιώνεται όσο ήμουν εδώ. Με περισσότερες επενδύσεις και υποστήριξη, θα γίνει ακόμα και ισχυρότερο το πρωτάθλημα».

Πώς αποφάσισες να ακολουθήσεις τον δρόμο του ποδοσφαίρου; Ξέρουμε ότι και η αδερφή σου παίζει ποδόσφαιρο.

«Από τότε που μπορούσα να περπατήσω, ο μπαμπάς μου έβαλε εμένα και την αδερφή μου να κλωτσάμε μια μπάλα και να παρακολουθούμε ποδόσφαιρο όλη μέρα. Έγινε τρόπος ζωής μας. Ερωτευτήκαμε το άθλημα και δεν έχουμε κοιτάξει πίσω».

Πρόσφατα είδαμε στο γυναικείο clasico μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης να σπάζει το ρεκόρ προσέλευσης με 91.553 φιλάθλους. Είναι ένα καλό βήμα να παρακολουθήσει περισσότερος κόσμος το  γυναικείο ποδόσφαιρο;

«Ναι φυσικά, όσο περισσότερη διαφήμιση γίνεται και υποστήριξη στα παιχνίδια, θα οδηγήσει περισσότερους ανθρώπους να έρθουν και να το παρακολουθήσουν. Το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί».

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΜΠΟΣ

Εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ

Ένθετο SUPER SPORT


btm