Μία ακόμα κρίσιμη αγωνιστική διεξάγεται σήμερα στη Β’ κατηγορία. Με όλα τα παιχνίδια να γίνονται την ίδια ημέρα και ώρα (16:30) υπάρχουν μαθηματικές πιθανότητες στην 27η αγωνιστική (από τις 30 συνολικά) να έχουμε την πρώτη ομάδα που θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στην Α’ κατηγορία. Πρόκειται για τον πρωτοπόρο Ακρίτα, ο οποίος μπορεί να γιορτάσει την άνοδο του στα «σαλόνια» με νίκη επί της Ολυμπιάδας στα Λύμπια και ήττα την ίδια στιγμή της -πέμπτης στη βαθμολογία- Αλκής από τον Ερμή.

Από εκεί και πέρα, οι άλλες τρεις ομάδες που αυτή τη στιγμή καταλαμβάνουν τις τέσσερις θέσεις της ανόδου, έχουν φαινομενικά εύκολο έργο, παίζοντας εντός έδρας.
Σπουδαίας σημασίας είναι ο αγώνας στα Λύμπια. Η Ολυμπιάδα απέχει δύο βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη και ξέρει πως με νίκη θα κάνει τεράστιο βήμα παραμονής, έχοντας μάλιστα κερδίσει μέσα στον μήνα που διανύουμε τη Νέα Σαλαμίνα! Οι δυνατότητες είναι εκεί και απομένει να δούμε τι μπορεί να συμβεί και στην πράξη. Ο Ακρίτας, από την άλλη, ξέρει πως μπορεί από σήμερα να κερδίσει την άνοδό του και αυτό θα επιδιώξει. Αν όχι, θα το κάνει σίγουρα σε ένα από τα επόμενα τρία παιχνίδια.
Στο Παραλίμνι η ΕΝΠ υποδέχεται την Αναγέννηση, σε ένα γειτονικό ντέρμπι. Βαθμολογικά ο αγώνας ενδιαφέρει κυρίως τους βυσσινί, που απέχουν μόνο τρεις βαθμούς από την Αλκή. Η «αθάνατη» υποδέχεται τον Ερμή, ο οποίος μοιάζει να έχει καταθέσει τα όπλα στη μάχη της ανόδου (απέχει 9 βαθμούς από την ΕΝΠ). Εντός έδρας αγωνίζεται και η Νέα Σαλαμίνα με την Ομόνοια Αραδίππου και θέλει τρίποντο τουλάχιστο για να κρατήσει τις αποστάσεις της από την Αλκή. Το ίδιο και η Καρμιώτισσα -ισόβαθμη με τους ερυθρόλευκους- η οποία φιλοξενεί τον Οθέλλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αντίπαλοι της Ένωσης, της Καρμιώτισσας και της Νέας Σαλαμίνας δεν έχουν σοβαρό βαθμολογικό κίνητρο, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση της Ολυμπιάδας.
Στη μάχη της παραμονής, κρίσιμα είναι τα παιχνίδια της Αγίας Νάπας με την Ξυλοτύμπου και του ΑΣΙΛ με τον Αχυρώνα.ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ