Ο εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Επί Παντός Αθλητικού» με τον Μάκη Νικολάου και την Μαίρη Ταραλίδη.

Αναλυτικά:

Για το θέμα που έχει προκύψει στην Β’ Κατηγορία: «Το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας είναι στον αέρα. Ο λόγος είναι πως οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές που επικοινώνησαν μαζί μας, που λήγουν τα συμβόλαια στις 30 Απριλίου, ενώ επεκτάθηκε το πρωτάθλημα μέχρι τις 14 Μαΐου. Διερωτόμαστε ποιος πήρε την απόφαση της επέκτασης των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών, χωρίς καμία επιπρόσθετη αμοιβή; Κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει τους ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν αυτές τις επιπλέον ημέρες.

Αν το γνώριζαν οι ποδοσφαιριστές από την αρχή της σεζόν: «Ως συνήθως τα περισσότερα σωματεία έχουν συμβόλαια που ολοκληρώνονται στις 30 Απριλίου. Αν υπάρχουν υποχρεώσεις στις πρώτες 5-6 μέρες του Μαΐου, δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα γιατί μπορεί να είναι και αδιάφορο το παιχνίδι και να μην παίξουν αυτοί οι ποδοσφαιριστές ή να παίξουν ένα παιχνίδι χαρισματικά. Από τη στιγμή όμως που έχουμε επέκταση ως τις 14 του μήνα, υπάρχει σοβαρό θέμα γιατί υπάρχουν και οι ξένοι με τα ενοίκια των διαμερισμάτων τους και πολλά ακόμα προβλήματα».

Τι θα γίνει τώρα; «Να μας πουν οι επιστήμονες από πάνω τι θα γίνει, που αποφασίζουν κατά το δοκούν. Οι ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν, κινδυνεύουν να τραυματιστούν και να επωμιστούν το βάρος της θεραπείας τους».

Αν υπάρχει απάντηση από την ΚΟΠ: «Η Ομοσπονδία είναι στον αυτόματο πιλότο, σε όλα τα επίπεδα. Δεν απαντάει σε κανέναν, δεν ενδιαφέρεται για τίποτα. Πέρσι προχωρήσαμε σε μία συμφωνία, λόγω του covid, να αγωνιστούν στην επέκταση της σεζόν και να επωμιστούν τα σωματεία το βάρος των ενοικίων τους. Φέτος πάρθηκε η απόφαση με ανακοίνωση που δεν στέκει πουθενά. Παραβιάζονται οι κανονισμοί του συμβολαίου, αλλά είναι και θέμα παραβίασης κάποιον κανονισμών. Έβαλαν κανονισμούς που όταν τους δείξαμε στο εξωτερικό, έβαλαν τα γέλια. Αυτά μόνο στην Κύπρο γίνονται».ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ