Με μια αιφνιδιαστική κίνηση η ΚΟΠ ανακοίνωσε στις ομάδες κατώτατο μισθό στο ποδόσφαιρο μας στα 150 ευρώ, κάτι που αφορά παικτες και προπονητές.

Όπως έχουμε ενημερωθεί από τις 2 Μαΐου έχει τεθεί σε ισχύ ο κατώτατος μισθός επαγγελματιών ποδοσφαιριστών και προπονητών από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στα 150 € καθαρά μηνιαίως για όλες τις κατηγορίες και ανεξαρτήτου ηλικίας.

Σύμφωνα με το έγγραφο που έστειλε η Κ.Ο.Π. στις ομάδες όσα συμβόλαια θα υπογραφούν με ημερομηνία 2 Μαΐου 2022 και μετέπειτα με μισθό κάτω των 150 € μηνιαίως δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Με αυτή την απόφαση η Ομοσπονδία αιφνιδιάζει διότι το προηγούμενο διάστημα όπως έχουμε πληροφορηθεί υπήρχαν διαβουλεύσεις με τον σύνδεσμο προπονητών όσο αφορά το θέμα του κατώτατου μισθού και είχαν λεχθεί άλλα ποσά σε σχέση με αυτό των 150 ευρώ το οποίο προκύπτει στο έγγραφο το οποίο δημοσιεύουμε.

Την ίδια ώρα ο ΠΑΣΠ σύμφωνα με πληροφορίες έχει προχωρήσει σε καταγγελία στο Υπουργείο Εργασίας και στις εργασιακές σχέσεις για διπλά συμβόλαια και μη καταβολή των κοινωνικών ασφαλίσεων σε ποδοσφαιριστές και το θέμα το εξετάζει το αρμόδιο Υπουργείο.

Αντιδράσεις λογικό είναι να υπάρχουν κι απ’ την πλευρά των παικτών οπότε τα επόμενα εικοσιτετράωρο αναμένουμε νεότερα στο όλο θέμα.ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ