Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των Προπονητών, Άντρος Κουλουμπρής, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Επί Παντός Αθλητικού» με τον Μάκη Νικολάου και την Μαίρη Ταραλίδη για τα παιχνίδια της αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος: «Είναι ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό για την πρώτη εξάδα. Μετά από πάρα πολλά χρόνια παρουσιάζεται τέτοια ανταγωνιστικότητα. Στη δεύτερη εξάδα, βάση των αποτελεσμάτων, δεν είναι όσο ανταγωνιστικό αναμέναμε. Στην πρώτη εξάδα, μετά τα αποτελέσματα του κυπέλλου, τέσσερις ομάδες διεκδικούν τα εισιτήρια για την Ευρώπη».

Για το ΑΕΚ-Άρης: «Είναι ένα παιχνίδι κλειδί. Η ομάδα της ΑΕΚ, με μία επιτυχία μπορεί να μπει ακόμα και στη διεκδίκηση της θέσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι. Αν το αποτέλεσμα γύρει στην πλευρά του Άρη, θα δυσκολευτεί η ΑΕΚ για τη συνέχεια και ο Άρης θα συνεχίσει τον καλπασμό του που κάνει από την αρχή του πρωταθλήματος. Υπάρχουν δύο παράγοντες: Το αγωνιστικό κομμάτι και το ψυχολογικό. Η ΑΕΚ προέρχεται από τον αποκλεισμό-σοκ από τον τελικό του κυπέλλου. Αυτό το αποτέλεσμα κλονίζει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών και είναι δουλειά του προπονητή να ανατρέψει την κατάσταση. Από την άλλη, ο Άρης έχει αρκετές απουσίες, όμως έχει δείξει πως μπορεί και έτσι να πάρει αποτελέσματα. Στο παιχνίδι αυτό υπάρχει ένα λαβωμένο θηρίο, η ΑΕΚ, που παίζει και στην έδρα της και έχει τον πρώτο λόγο».

Για το Απόλλων-ΑΠΟΕΛ: «Ο Απόλλωνας στη δεύτερη φάση δεν έχει κερδίσει. Το ερώτημα θα είναι αν θα στεφθεί ο Απόλλωνας πρωταθλητής ή ο Σωφρόνης. Και οι δύο ψάχνουν το πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια. Στον Απόλλωνα δημιουργείται μία σταθερότητα που εκφράζει υγεία και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Παρά το γεγονός πως δεν έχει νίκη το τελευταίο διάστημα, έχει φτάσει στο σημείο να παίζει έναν αγώνα που ίσως να κρίνει τον τίτλο, με τον Απόλλωνα να τον έχει στα χέρια του. Έχει όμως απέναντί του έναν Σωφρόνη που έχει αναμορφώσει ολόκληρο το οικοδόμημα του ΑΠΟΕΛ, έχει βάλει τη δική του φιλοσοφία και πιστεύω πως έχει ταιριάξει γάντι με τη νοοτροπία και την κουλτούρα του ΑΠΟΕΛ. Και δεν μιλάω μόνο για την αγωνιστική φιλοσοφία, αλλά και τον χαρακτήρα του. Όλοι πριν από δύο-τρεις μήνες είχαμε κρίνει πως ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες, όμως τα ανέτρεψε όλα. Για το παιχνίδι, ο κάθε προπονητής θα κάνει τον δικό του σχεδιασμό, με βάση την τακτική που θα ακολουθήσει, που είναι και το σημείο κλειδί. Είναι παιχνίδι της λεπτομέρειας. Κρατώ πάντα ένα σημαντικό στοιχείο σε αυτούς τους αγώνες, το στοιχείο της αποτελεσματικότητας. Μπορεί να δημιουργήσεις ευκαιρίες, αλλά να μην είσαι αποτελεσματικός και ο αντίπαλος με μία ευκαιρία να σημειώσει γκολ και να σε κερδίσει».

Για το Ανόρθωση-Πάφος: «Είναι κομβικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, αλλά ειδικά για την Ανόρθωση μετά τον αποκλεισμό από το κύπελλο. Θα θέλει να διεκδικήσει την είσοδο στην Ευρώπη και θα θέλει να επαναφέρει την ηρεμία πρώτα από όλα, ενώ ταυτόχρονα θα έχει την βαθμολογική άνοδο για να πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η Πάφος ίσως να έχει πρόβλημα στη θέση του τερματοφύλακα, που είναι ειδική θέση. Πιστεύω πως η Ανόρθωση έχει τον πρώτο λόγο».ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ