• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Οι ταινίες που έκαναν sex symbol την Penélope Cruz
13/05/2022 11:46

Μία αναδρομή στις πιο σέξι εμφανίσεις της Ισπανίδας ηθοποιού στη μεγάλη οθόνη, με αφορμή τα 48α γενέθλιά της.

Είναι η μούσα του Pedro Almodóvar, αλλά και του Woody Allen μετέπειτα. Η πρώτη Ισπανίδα ηθοποιός που τιμήθηκε με Όσκαρ Ερμηνείας στην ιστορία των χρυσών αγαλματιδίων, καθώς και με αστέρι στη φημισμένη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ. Μία ακόμα πρωτιά ήταν και εκείνη που κέρδισε το 2014, όταν το αμερικάνικο περιοδικό Esquire την ανακήρυξε ως την «πιο σέξι γυναίκα εν ζωή στον κόσμο».

Η Penélope Cruz είναι μία από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της που κατόρθωσε σχεδόν από τα πρώτα κιόλας βήματά της στη μεγάλη οθόνη να εξωτερικεύσει το υποκριτικό της ταλέντο. Ξεπέρασε τα εθνικά της σύνορα, κολύμπησε στα βαθιά νερά του Χόλιγουντ και ξεχώρισε γρήγορα ως leading woman χάρη στις δυνατές και πάντα συναισθηματικές της ερμηνείες με τις οποίες αιχμαλώτιζε την κάμερα.

Φέτος, ήταν υποψήφια για Όσκαρ για τέταρτη φορά στην 33χρονη καριέρα της για τον ρόλο της στις Παράλληλες Μητέρες του Almodovar.

Εκτός από μία διεθνώς αναγνωρισμένη ηθοποιός, η Penélope Cruz ήταν, είναι και συνεχίζει να είναι, λίγο πριν 50αρίσει, μία πανέμορφη γυναίκα με φυσική ομορφιά, που μεταμορφώθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του σεξ του σύγχρονου σινεμά.

Η μεσογειακή της γοητεία, το μικροσκοπικό αλλά θελκτικό κορμί με τις θηλυκές καμπύλες και τα μαύρα ελαφίσια της μάτια αιχμαλώτισαν την κάμερα από το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στα 90s όταν ήταν μόλις 18 ετών, στην τραγικωμωδία Jamón Jamón, συστήνοντας το ταλέντο της και τον πηγαίο, αέρινο αισθησιασμό της μέσα από πολλές σεξουαλικά φορτισμένες σκηνές και τόπλες εμφανίσεις με φόντο τις φτωχογειτονιές της Ισπανίας.

Η Cruz κρατούσε τον ρόλο της κόρης μίας ιδιοκτήτριας ενός κακόφημου μπαρ που μένει έγκυος από ένα πλουσιόπαιδο, αλλά ερωτεύεται ένα μοντέλο εσωρούχων που πληρώνεται για να την αποπλανήσει. Ένα ερωτικό μπέρδεμα κοινώς με την ίδια να συμπρωταγωνιστεί για πρώτη φορά στο πλευρό του εδώ και 12 χρόνια συζύγου και πατέρα των δύο παιδιών της, Javier Bardem και να κερδίζει την πρώτη της υποψηφιότητα για βραβείο Goya (το ισπανικό βραβείο Όσκαρ).

Το Jamón Jamón είναι μία από τις πολλές σέξι εμφανίσεις που μας έχει χαρίσει μέσα στις δεκαετίες η Penélope Cruz. Με αφορμή τα 48α γενέθλιά της (γεννήθηκε στις 28/4/1974), κάνουμε μία αναδρομή στις ταινίες που έπλασαν τον μύθο της ως μία από τις πιο ανεπιτήδευτα ερωτεύσιμες γυναίκες της μεγάλης οθόνης. 

Άνοιξε τα μάτια (1997)

Σε αυτό το θρίλερ φαντασίας, όπου το όνειρο γίνεται καφκικός εφιάλτης, η Cruz είναι ο μεγάλος έρωτας ενός playboy που ζει μία διπλή πραγματικότητα μετά από ένα τροχαίο ατύχημα το οποίο παραμορφώνει το γοητευτικό πρόσωπό του. Η καλλίγραμμη φιγούρα της με το λευκό κομπινεζόν και τον αέρα να ανακατεύει τα σκούρα, μακριά μαλλιά της την πέρασε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. 

Το κορίτσι των ονείρων σου (1998)

Το ισπανικό δράμα του Fernando Trueba αποτέλεσε το ιδανικό σκηνικό για να εξωτερικεύσει ξανά το υποκριτικό της ταλέντο, αλλά κυρίως το μεσογειακό της ταμπεραμέντο, υποδυόμενη μία Ανδαλουσιανή ηθοποιό που γυρίζει μία ταινία στη Ναζιστική Γερμανία εν μέσω του Ισπανικού Εμφυλίου.

Όλα τα όμορφα άλογα (2000) 

Ο αέρινος αισθησιασμός της αναβλύζει μέσα από τον ρόλο της Alejandra, της κόρης του πλούσιου ιδιοκτήτη ενός μεξικάνικου ράντσου που ζει έναν παθιασμένο, αλλά απαγορευμένο έρωτα με έναν έφηβο καουμπόη (Matt Damon), οδηγώντας και τους δύο σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Την ίδια χρονιά, η Cruz ενσάρκωσε στο Γυναίκα από πάνω μία ακόμα ερωτεύσιμη ηρωίδα, την Isabella, που είναι εξαιρετική μαγείρισσα και θέλει να έχει τον έλεγχο στα πάντα, από την οδήγηση και τον χορό μέχρι το κρεβάτι.

Blow (2001)

Το 2001 ήταν κατά κάποιο τρόπο η πρώτη, μεγάλη χολιγουντιανή χρονιά της Penélope Cruz. Συμπρωταγωνίστησε με τον Tom Cruise στο Vanilla Sky, αλλά ξεχώρισε στο Blow και στο πλευρό του Johnny Depp, ενσαρκώνοντας τη σέξι Κολομβιανή σύζυγο του Αμερικανού ναρκοβαρόνου George Jung, που μεταμορφώνεται από σαγηνευτική Λατίνα σε μία αυτοκαταστροφική, εθισμένη στις ουσίες, γυναίκα.

Γύρνα πίσω (2006)

Στον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο στη φιλμογραφία του «μέντορά» της, Pedro Almodóvar, η Cruz υποδύεται μια γυναίκα της εργατικής τάξης που ζει νότια της Μαδρίτης και καλείται να προστατεύσει την κόρη της από τον σύζυγό της ενώ αντιμετωπίζει την ξαφνική εμφάνιση του φαντάσματος της μητέρας της. Η ερμηνεία της τής χάρισε υποψηφιότητα για Όσκαρ – χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η καλύτερη κινηματογραφική της στιγμή. Ο εύθραυστος δυναμισμός που αποπνέει καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας είναι αφροδισιακός. 

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Στην ταινία του Woody Allen που της χάρισε το πρώτο Όσκαρ της καριέρας της και την επανένωσε κινηματογραφικά με τον Bardem, η Penélope Cruz είναι η απόλυτη πλανεύτρα. Μία γυναίκα που αναβλύζει ερωτισμό από κάθε κύτταρο του κορμιού της και καταφέρνει να βάλει σε δεύτερη μοίρα το sexyness της Scarlett Johansson.

Nine (2009)

Ο μπουρλέσκ χορός της με τις ζουμερές καμπύλες του κορμιού της να ασφυκτιούν μέσα σε ένα δαντελωτό κορμάκι αποπλάνησαν τον Daniel Day Lewis στο μιούζικαλ του Rob Marshall και υπενθύμισαν στο Χόλιγουντ ότι είναι μία ηθοποιός που μπορεί να τα κάνει όλα περίφημα: να παίζει, να χορεύει, να τραγουδά, να σαγηνεύει τον φακό, να σκανδαλίζει το μυαλό.

Ραγισμένες Αγκαλιές (2009)

Ξανά στα χέρια του Almodovar, η Cruz μεταμορφώνεται σε μία γυναίκα που ζει με πάθος τον έρωτα, αλλά και τον χωρισμό. Η υποκριτική της ευφυΐα, η πανέμορφη εικόνα της και η σέξι αύρα της ενώνονται σε μία ερμηνεία που θεωρείται από τις καλύτερές της. Η παρουσία της είναι μαγνητική. Και συνεχίζει να είναι σε όποιον ρόλο και αν της δοθεί.

Πηγή: oneman.gr


btm