• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Ολυμπιακός: Ημέρα γιορτής για το 47ο πρωτάθλημα, νίκη επί του ΠΑΟΚ και από εβδομάδα δυνατές μεταγραφές
14/05/2022 10:23
Ολυμπιακός: Ημέρα γιορτής για το 47ο πρωτάθλημα, νίκη επί του ΠΑΟΚ και από εβδομάδα δυνατές μεταγραφές

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για την φιέστα του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον σημερινό (14/5) αγώνα με τον ΠΑΟΚ (20:00, Novasports Prime και LIVE SPORT24), θέλοντας την νίκη για πολλούς λόγους, εστιάζοντας στην συνέχεια στις κινήσεις του ενόψει της επόμενης σεζόν.

Ιδιαίτερη η μέρα σήμερα (14/5) για τον Ολυμπιακό, καθώς η πειραϊκή ομάδα θα πανηγυρίσει μετά τη λήξη του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (20:00, NOVASPORTS PRIME και LIVE SPORT24), την κατάκτηση του 3ου διαδοχικού πρωταθλήματος και 47ου στην ιστορία της. Αυτό είναι το 22ο πρωτάθλημα για τους ερυθρόλευκους τα τελευταία 26 χρόνια, κάτι που επιβεβαιώνει με τον πιο ηχηρό τρόπο την κυριαρχία τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ημέρα γιορτής, λοιπόν, για τον Ολυμπιακό, αλλά πριν παρελάσουν τα 47 τρόπαια στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου στην φιέστα που έχει προγραμματίσει η ερυθρόλευκη ΠΑΕ, ο Πέντρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές έχουν μία ακόμη σοβαρή υποχρέωση, το παιχνίδι εναντίον του Δικέφαλου του Βορρά. Οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν για έκτη φορά τον ΠΑΟΚ μέσα στην περίοδο και στις πέντε πρώτες είχαν συγκομιδή δύο νίκες (2-1, 2-1) και τρεις ισοπαλίες (1-1, 0-0, 1-1) σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά στο Ρέντη δεν έχουν ξεχάσει τον τρόπο με τον οποίο αποκλείστηκαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου με τις δύο ισοπαλίες. Αποτελέσματα που στοίχισαν την συμμετοχή στον τελικό της διοργάνωσης και τη δυνατότητα οι ερυθρόλευκοι να διεκδικήσουν την κατάκτηση του νταμπλ.

Τα κίνητρα του Μαρτίνς και των παικτών

Ο Πορτογάλος κόουτς και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στοχεύουν απόψε στη νίκη, αφενός μεν για λόγους πρεστίζ και για να αυξήσουν την διαφορά στους 22 βαθμούς από τον Δικέφαλο στη Super League Interwetten αφετέρου δε γιατί προέρχονται μέσα στην εβδομάδα από την εντός έδρας ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Παίκτες και προπονητής αντιλαμβάνονται ότι είναι διαφορετικό για την ψυχολογία και την ατμόσφαιρα να οδηγηθούν στη φιέστα έχοντας κερδίσει τον ΠΑΟΚ και αλλιώς να έχουν ηττηθεί στο Καραϊσκάκης μέσα σε τέσσερις ημέρες και από τον Παναθηναϊκό και από τον ΠΑΟΚ. Αυτό δεν θα μειώσει την επιτυχία τους και ότι κατάφεραν μέσα στη σεζόν, αλλά ως γνωστό οι τελευταίες εντυπώσεις έχουν βαρύτητα και επηρεάζουν καταστάσεις.

Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να δώσουν χαρά στον κόσμο τους που θα βρεθεί στις εξέδρες του γηπέδου, το οποίο αναμένεται να είναι γεμάτο για να χειροκροτήσει τους πρωταθλητές. Η πειραϊκή ΠΑΕ ενημέρωσε την Παρασκευή το βράδυ (13/5) ότι έχουν απομείνει μόλις 2.000 εισιτήρια προς διάθεση στα εκδοτήρια και μέσω ίντερνετ, τα οποία θα πωλούνται σήμερα από τις 10 το πρωί και μέχρι την έναρξη του αγώνα.

Η ενδεκάδα με τον ΠΑΟΚ

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, ο Μαρτίνς προτίθενται να προχωρήσει σε αλλαγές, τόσο γιατί δεν του άρεσαν αρκετά πράγματα που είδε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό όσο διότι κάποιοι παίκτες είναι αρκετά επιβαρυμένοι ή ντεφορμέ. Σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις, κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να βρίσκεται ο Βατσλίκ, δεξιά στην άμυνα ο Βρουσάι, αριστερά ο Ρέαμπτσιουκ, στα στόπερ ο Παπασταθόπουλος και ο Σισέ, στους κεντρικούς χαφ ο Εμβιλά και ο Μπουχαλάκης, μπροστά τους ο Καρβάλιο, στα πλάγια ο Μασούρας και ο Λόπες ή ο Ροντρίγκες και στην κορυφή της επίθεσης ο Τικίνιο. Θέση στο αρχικό σχήμα, διεκδικούν ο Μ. Καμαρά, ο Ελ Αραμπί και ο Κανέ.

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν όλοι οι ποδοσφαιριστές που έχει διαθέσιμους ο Μαρτίνς στο Ρέντη (και οι 33), αλλά ο Μανωλάς εξακολουθεί να νιώθει ενοχλήσεις στο ισχίο και ο Μπα στη μέση και δεν αναμένεται να αγωνιστούν. Ο Φορτούνης προέρχεται από τραυματισμό από την περασμένη εβδομάδα από μία κλωτσιά που δέχτηκε στην προπόνηση, με συνέπεια να μην παίξει κόντρα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό, αλλά είναι πια έτοιμος ίσως παίξει για ένα διάστημα απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, ο Μαρτίνς είναι πιθανό να επιβραβεύσει και ορισμένους παίκτες, είτε χρησιμοποιώντας τους από την αρχή είτε κατά τη διάρκεια του αγώνα ως αλλαγή, που τα είχαν πάει καλά στο ματς με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ξεσκαρτάρισμα και ενίσχυση

Και από εβδομάδα –δηλαδή την επομένη του αγώνα με την ΑΕΚ την Τρίτη (17/5) στο ΟΑΚΑ- θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία της νέας ομάδας που θα επιδιώξει να φτάσει στο 48ο πρωτάθλημα την επόμενη περίοδο. Οι αποφάσεις σε κορυφαίο επίπεδο έχουν ληφθεί και θα αρχίσει άμεσα η υλοποίησή τους. Οι αλλαγές θα είναι αρκετές και σημαντικές στο ρόστερ, με σκοπό ο Ολυμπιακός να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός στην Ευρώπη και να μπορέσει να πετύχει την είσοδό του στους ομίλους του Champions League.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πειραϊκή ομάδα προτίθεται να κινηθεί για την απόκτηση δύο ακραίων αμυντικών εν δυνάμει βασικών, στόπερ (αν πωληθεί ο Σισέ), κεντρικού χαφ, δεκαριού, δύο πλάγιων επιθετικών και σέντερ φορ (αν δεν ανανεωθεί το συμβόλαιο του Αραμπί ή πουληθεί ο Τικίνιο).


btm