• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Όταν είπα στον Μιχαηλίδη ότι θα συνεχίσω μόνος, έκανε έξι μήνες να μου μιλήσει!»
24/05/2022 18:59
«Όταν είπα στον Μιχαηλίδη ότι θα συνεχίσω μόνος, έκανε έξι μήνες να μου μιλήσει!»

Στον Super Sport FM 104.0 και την εκπομπή «Δώσε Πάσα» μίλησε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Άρη και προπονητής Τάσος Κυριάκου.

Αναλυτικά:

Για το πότε ξεκίνησε: Η θέση του τερματοφύλακα τυχαία ήρθε. Ήμουν 13 χρονών το 1978 σε προπόνηση της ομάδας Αγροτικού ο Γιώργος Κάισης με έβαλε τερματοφύλακα. Ήμουν ΑΕΛίστας σαν παιδί και μαθητής. Πήγαινα και στα εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας. Την περίοδο 1981-1982 με τον Άρη έπαιξα κάποια παιχνίδια ως βασικός. Με κάλεσαν και Εθνική Νέων. Ξέχασα τα μαθήματα και όλα μοναδική μου προταιρεότητα ο Άρης. Η πρώτη μου χρόνια ήταν με τον Γκρέιτσι. Το καλοκαίρι είχε έρθει πρόταση από τον Απόλλωνα. Ζήτησαν 50 000 λίρες. Τρελό ποσό. Είπαν έτσι γιατί δεν ήθελαν να με δώσουν. Μετέπειτα έκοψα τους χιαστούς μου στη προπόνηση. Έτσι έκατσα 2 χρόνια. Επανήλθα το 1990 με προπονητή τον Κόρμακ. Έπαιξα ακόμα 2 χρόνια. Στο ξεκίνημα 1992-1993 έπαιξα όλα τα παιχνίδια 28 ματς. Μου έλεγαν ότι πρέπει να σταματήσω. Έβγαλα τη χρονιά με προβλήματα. Στα 27 μου σταμάτησα. Ήταν πολύ δύσκολο ένα παιδί με τοσα όνειρα να σταματά. Τη μέρα που σταμάτησα έκλαιγα ασταμάτητα. Έκατσα ένα χρόνο και μετά αποφάσισα να ξεκινήσω τη προπονητική.

Τι κρατά από τη καριέρα του: Ένα παιχνίδι που θυμάμου ήταν με τον Ολυμπιακό τη τελευταία μου χρονιά. Θέλαμε νίκη ή ισοπαλία να μείνουμε στην κατηγορία. Νικήσαμε 1-0 και μείναμε στη κατηγορία. Άλλο παιχνίδι κόντρα στην Ανόρθωση που έπαιζε ο Κετσπάγια χάσαμε 1-0 με γκολ του Τιμούρ. Η χρονιά με τον Μπλαχίν, ήταν για μένα η καλύτερη χρονία του Άρη έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Χάσαμε την Ευρώπη προς το τέλος της χρονιάς. Άλλο που θυμάμαι πρίν αντιμετωπίσουμε την ΑΕΛ για το ποιός θα πάει διαβάθμιση μέιναμε όλη την εβδομάδα στο ξενοδοχείο. Μετά ξεκίνησε η προπονητική καρίερα στο πλευρό του Αντρέα Μιχαηλίδη

Για την Ομόνοια: Mεγάλες αναμνήσεις πριν κάθε προπόνηση υπήρχαν 5 χιλιάδες κόσμος. Μας αξιολογούσαν. Θεωρώ τότε ότι άδικα χάσαμε το πρωτάθλημα απο την Ανόρθωση. Ήταν ομαδάρα τότε η Ανόρθωση αλλά και εμείς είμασταν εξίσου καλή ομάδα. Είχαμε πιό φτηνό ρόστερ. Ήταν μεγάλη ευκαιρία που χάσαμε στην Ευρώπη από την Ραπίντ Βίεννης.

Για το ΑΠΟΕΛ: Δύσκολη χρονιά. ΄Ολοι στο ρόστερ ήταν πανω από 32 χρονών. Θυμάμαι όταν είμασταν στο ξενοδοχείο ήρθε ο Κρίς ο Τριανταφυλλίδης και ήθελε να μάθει αν θα παίξει ο Ιωάννου. Του είπαμε οτι δεν θα παίξει και δυσαρεστήθηκε και είπε οτι όταν πάει σε μια δύσκολη δίκη παίρνει όλα του τα βιβλία.Έτσι και σε εμείς έπρεπε να βάζουμε όλα τα αστέρια μας μέσα

Για την ΑΕΛ: Πάμε στη ΑΕΛ κάνουμε τα μεγάλα χρόνια. Φέραμε και τον Μαλέκκο. Χάσαμε το πρωτάθλημα έιχαμε προβλήματα.

Για την Ανόρθωσή: Δεν ήταν σε καλές εποχές τότε η ομάδα προσπαθούσε μόνος του ο Θεοχάρους. Πήραμε το κύπελλο κόντρα στην ΑΕΛ με την οποία υπήρχε κόντρα.

Για την συνέχεια: Όταν είπα στον Μιχαηλίδη ότι θέλω να συνεχίσω μόνος μου έκανε έξι μήνες να μου μιλήσει! Πήγα στον Άρη ως τεχνικός διευθυντής μετά στην ΑΠΕΠ. Μετά στην Αλκή. Παρέμεινα 2 χρόνια και τη δεύτερη χρονία τη βγάλαμε πρώτη κατηγορία. Έφυγα και ήρθε ο Χρίστος ο Κασσιανός. Στη συνέχεια γύρισα στην ΑΠΕΠ. Ήταν η καλύτερη ομάδα που δούλεψα στη Δεύτερη κατηγορία. Μετά πήγα στην Πάφο. Είχαμε δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια λύθηκε η συνεργασία μας μετά από πέντε αγωνιστικές.

«Θα ήθελα να πω οτι νιώθω γεμάτος προπονητικά. Νιώθε αδικημένος που έφυγα απο τον Άρη το 2013. Έχω κάποιες αρχές ποτέ δεν έβαλα τα λεφτά πάνω από τις αρχές μου. Δε νομίζω ότι τέλειωσα ως προπονητής»


btm