• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Ομόνοια, λαός και… 15ο κύπελλο!
25/05/2022 22:04
Ομόνοια, λαός και… 15ο κύπελλο!

Και του λαού ομάδα, Ομόνοια, Ομόνοια, Ομόνοια… ανακρούστηκε από τα μεγάφωνα του ΓΣΠ στον τελικό κυπέλλου απέναντι στον Εθνικό Άχνας (στίχος από τον ύμνο των πρασίνων). Το «τριφύλλι» κατάφερε στη διαδικασία των πέναλτι να επικρατήσει με 5-4 της προσφυγικής ομάδας και κατέκτησε το 15ο κύπελλο στην ιστορία της και το επόμενο μετά από 10 χρόνια.

Σε έναν τελικό ακατάλληλο για καρδιακούς, το αποτέλεσμα στην κανονική διάρκεια και στην παράταση ήταν 0-0 και στην άχαρη διαδικασία η Ομόνοια κατάφερε να κάνει τον δεύτερο σε τάξη τίτλο δικό της. Παράλληλα θα συμμετέχει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και έχει εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ.

Νωρίς-νωρίς στο παιχνίδι, συνέβη κάτι το οποίο ήταν φυσικό πως θα επηρεάσει την εικόνα της αναμέτρησης. Ο Σέχου αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα επειδή ως τελευταίος παίκτης ανέτρεψε τον Βοϊτκόφσκι λίγο έξω από την περιοχή και το πλάνο του Λένον άλλαξε με τον Παπουλή να είναι ο παίκτης που την… πλήρωσε κι έδωσε τη θέση του στον Χούμποτσαν για να μην αποδυναμωθεί αμυντικά η Ομόνοια.

Όσον αφορά στο πως κύλησε κατά γενική εικόνα το παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο του τελικού… τίποτα το πολύ ιδιαίτερο με τις δύο ομάδες να χάνουν από μία πολύ καλή ευκαιρία. Στη μεγαλύτερη διάρκεια ο Εθνικός πατούσε καλύτερα ενώ το «τριφύλλι» ανέβασε στροφές στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου. Παρόλα αυτά, δεν επιτεύχθηκε κάποιο τέρμα.

Η εικόνα στην επανάληψη πάνω-κάτω δεν διαφοροποιήθηκε σε σημαντικό βαθμό. Στα τελευταία όμως λεπτά της κανονικής διάρκειας, η Ομόνοια με τους Τσέποβιτς και Κακουλλή έχασε μεγάλες ευκαιρίες και δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα επειδή τής το στέρησε ένας πρώην τερματοφύλακάς της, ο Χριστοδούλου. Προηγουμένως είχε κι η προσφυγική ομάδα κάποιες αξιόλογες στιγμές.

Έτσι, το 90λεπτο ολοκληρώθηκε 0-0 και ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση εκεί όπου στα πρώτα λεπτά παραλίγο να ανοίξει το σκορ, καθότι στο 92’ ο Πηλέας με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το δεξιό δοκάρι του Φαμπιάνο. Οι πράσινοι λαχτάρησαν κι οι μπλε κρατούσαν τα κεφάλια τους σε μία φάση όπου στη συνέχειά της ούτε ο Ταράσοφς κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές και τον δύο ομάδων εμφάνισαν σημάδια κούρασης. Οι μπλε πίεσαν περισσότερο, έχασαν μία καλή στιγμή με τον Μ. Ηλία προς το τέλος, αλλά η διαδικασία των πέναλτι όσο περνούσε ο χρόνος έμοιαζε… αναπόφευκτη.

Έτσι κι έγινε λοιπόν οδηγηθήκαμε σε αυτή την άχαρη διαδικασία κι εκεί επικράτησε ο νόμος του… ισχυρού, καθότι η Ομόνοια μετά από εφτά εκτελέσεις για κάθε ομάδα, επικράτησε με 5-4 και κατάφερε να εκτελέσει το 15ο τρόπαιο κυπέλλου στην ιστορία της.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Ομόνοια (Νιλ Λένον): Φαμπιάνο, Σέχου, Γιούστε, Λανγκ, Κίκο (46′ Παναγιώτου), Μπασιρού, Ντίσκερουντ (90′ + 1 Χαραλάμπους), Λοΐζου, Λοβέρα (65′ Τσέποβιτς), Παπουλής (11′ Χούμποτσαν), Μάταβζ (65′ Κακουλλής).

Εθνικός Άχνας (Αντρέι Ράζντιρ): Χριστοδούλου, Ιωάννου (105′ Περατικός), Γκόρουμπετς, Πηλέας, Ταράσοφς, Άδωνη, Χουντομπιάκ, Γκονθάλεθ, Μάζουρεκ (91′ Ντόλεζαλ), Βοϊτκόφσκι (58′ Ζακπά), Ντούρις (101′ Μ. Ηλία).

Σκόρερ: -/-.

Κίτρινες: 111′ Γιούστε, 90′ + 5 Μπασιρού, 67′ Λοΐζου, 44′ Λουγκρίδης (προπονητής τερματοφυλάκων) / 37′ Βοϊτκόφσκι, 45′ + 1 Άδωνη, 63′ Ζακπά, 82′ Γκόρουμπετς.

Αποβολές: 5′ Σέχου (απευθείας κόκκινη), 120′ + 1 Λένον (δύο κίτρινες).

Γήπεδο: ΓΣΠ.

Διαιτητές: Μάρκο ντι Μπέλλο (Ιταλία) με βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου – Όμηρο Τζιωρτζή.

Τέταρτος: Χρυσοβαλάντης Θεουλή.

VAR και AVAR: Πάολο Βαλέρι (Ιταλία) και Δημήτρης Σολωμού.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Ιωάννου.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!

1′ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ!

5′ Αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα για τον Σέχου, ο οποίος ως τελευταίος παίκτης ανέτρεψε τον Βοϊτκόφσκι εκτός περιοχής. Η φάση αξιολογήθηκε αρχικά από το On Field Review μετά από υπόδειξη του VAR.

6′ Από καλή θέση, εκτέλεσε απευθείας ο Μάζουρεκ, πολύ άστοχο. Πάνω από τα δοκάρια.

8′ Ως δεξιός μπακ πήγε ο Μπασιρού και θα περάσει στο γήπεδο ο Χούμποτσαν.

11′ Ο Παπουλής είναι αυτός που παραχωρεί τη θέση του στον Χούμποτσαν.

15′ Πρώτη τελική προσπάθεια για την Ομόνοια. Με τον Κίκο να παίρνει μπάλα στην περιοχή και να πασάρει στον Μάταβζ και στη συνέχεια το σουτ του τελευταίου κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Χριστοδούλου.

31′ Μετά από άστοχη προσπάθεια του Γκόρουμπετς, ο Γκονθάλεθ ήρθε από πίσω κι έκανε το βολέ εντός περιοχής, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

37′ Κίτρινη στον Βοϊτκόφσκι για φάουλ στον Λοβέρα.

38′ Μετά από κόρνερ του Λοβέρα, ο Χούμποτσαν στην καρδιά της άμυνας του Εθνικού έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε μόλις έξω.

44′ Κίτρινη κάρτα στον προπονητή τερματοφυλάκων της Ομόνοιας, Ανδρέα Λουγκρίδη, για διαμαρτυρίες.

45′ + 1 Κίτρινη και στον Άδωνη για φάουλ στον Μάταβζ.

45′ + 1 ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ!

46′ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ!

46′ Ο Κίκο έδωσε τη θέση του στον Παναγιώτου.

48′ Σουτ από τον Ιωάννου εντός περιοχής, η μπάλα στον Φαμπιάνο.

58′ Ζακπά αντί Βοϊτκόφσκι, πρώτη αλλαγή για τον Εθνικό.

58′ Σουτ από τον Μάζουρεκ μετά από προσπάθεια του Ιωάννου, η μπάλα λίγο έξω.

61′ Επικίνδυνο γύρισμα του Ιωάννου, δεν μπόρεσε ο Μάζουρεκ να βάλει την προβολή. Πέρασε η μπάλα και κατέληξε στα χέρια του Φαμπιάνο.

63′ Κίτρινη στον Ζάκπα, για φάουλ στον Φαμπιάνο.

65′ Διπλή αλλαγή για την Ομόνοια. Κακουλλής αντί του Μάταβζ και Τσέποβιτς αντί Λοβέρα.

66′ Στα 17.095 τα εισιτήρια που διατέθηκαν για τον τελικό.

67′ Κίτρινη στον Λοΐζου.

78′ Νέα καλή στιγμή για τον Εθνικό. Ο Χουντόμπιακ έκανε το σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής. Σωτήρια επέμβαση του Μπασιρού, έδιωξε σε κόρνερ.

82′ Κίτρινη κάρτα στον Γκόρουμπετς, για φάουλ στον Παναγιώτου.

84′ Μακρινό βολέ από τον Γκόρουμπετς, ο Φαμπιάνο μάζεψε σχετικά εύκολα.

87′ Στη μεγαλύτερη φάση του αγώνα, ο Κακουλλής πάσαρε πλάγια στην περιοχή και ο Τσέποβιτς με προβολή όντας μαρκαρισμένος, δεν κατάφερε να σκοράρει από πολύ κοντά. Ο Χριστοδούλου μπλόκαρε σταθερά.

90′ + 2 Ο Κακουλλής από πλάγια μετά από κάθετη μπαλιά του Μπασιρού, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χριστοδούλου. Νέα μεγάλη ευκαιρία.

90′ + 1 Χαραλάμπους στη θέση του Ντίσκερουντ.

90′ + 4 ΤΕΛΟΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ!

Τέσσερις τελικές προσπάθειες (τρεις στην εστία) για την Ομόνοια στα 90 λεπτά, έναντι δέκα (τρεις στην εστία) για τον Εθνικό. Στο 31% η κατοχή για τους πράσινους, έναντι 69% των μπλέ.

91′ ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ!

91′ Ντόλεζαλ στη θέση του Μάζουρεκ.

92′ Δοκάρι για τον Εθνικό. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Πηλέα, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Φαμπιάνο. Στη συνέχεια της φάσης, ο Ταράσοφς έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα έξω.

95′ Κίτρινη στον Μπασιρού για φάουλ στον Χουντόμπιακ.

101′ Ο Μ. Ηλία στη θέση του Ντούρις.

105′ + 1 Περατικός αντί του Ιωάννου, που ζήτησε αλλαγή.

105′ ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ 15ΛΕΠΤΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ!

106′ ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ!

112′ Κίτρινη στον Γιούστε για φάουλ στον Μ. Ηλία.

113′ Πολύ δυνατό εκτός περιοχής σουτ του Άδωνη, στο κεφάλι του Λανγκ η μπάλα και στο έδαφος ο Ούγγρος. Στο έδαφος και ο Φαμπιάνο, που εδώ και ώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα.

116′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον Εθνικό. Μετά από επικίνδυνο γύρισμα του Πηλέα, η μπάλα πέρασε και από τον Ντόλεζαλ και από τον Μ. Ηλία. Δεν πρόλαβαν να βάλουν την προβολή, πέρασε παράλληλα η μπάλα.

120 + 1 Αποβλήθηκε ο Λένον που χειροκροτούσε ειρωνικά τον διαιτητή κι αφότου αρχικά δέχθηκε κίτρινη. Διαμαρτυρόταν έντονα για μία κίτρινη που δεν δέχθηκε αντίπαλος για φάουλ στον Χούμποτσαν.

120′ + 2 Κεφαλιά μετά από κόρνερ του Λοΐζου, η μπάλα λίγο έξω.

120′ + 4 ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ, ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ!

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ (ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΙΔΑ)!

Πρώτη εκτέλεση για Εθνικό: Αστοχεί ο Ζακπά, απέκρουσε ο Φαμπιάνο!

Πρώτη εκτέλεση για Ομόνοια: Αστοχεί ο Τσέποβιτς, απέκρουσε ο Χριστοδούλου!

Δεύτερη εκτέλεση για Εθνικό: Ευστοχεί ο Γκονθάλεθ και 1-0 η Άχνα!

Δεύτερη εκτέλεση για Ομόνοια: Ευστοχεί ο Γιούστε και 1-1!

Τρίτη εκτέλεση για Εθνικό: Δοκάρι στην εκτέλεση του Χουντομπιάκ.

Τρίτη εκτέλεση για την Ομόνοια: Εκτελεί εύστοχα ο Λανγκ και 2-1 οι πράσινοι!

Τέταρτη εκτέλεση για Εθνικό: Εκτέλεσε εύστοχα ο Μ. Ηλία και ισοφάρισε σε 2-2.

Τέταρτη εκτέλεση για Ομόνοια: Κακουλλής άστοχος και μένει το 2-2.

Πέμπτο πέναλτι για Εθνικό: Εκτέλεσε ο Ταράσοφς εύστοχα και 3-2 οι μπλε.

Πέμπτο πέναλτι για Ομόνοια: Ο Μπασιρού εκτέλεσε εύστοχα και 3-3.

Έκτο πέναλτι για Εθνικό: Ο Άδωνη εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 4-3.

Έκτο πέναλτι για Ομόνοια: Ο Λοΐζου εκτέλεσε εύστοχα κι ισοφάρισε σε 4-4.

Έβδομο πέναλτι για Εθνικό: Εκτέλεσε ο Περατικός, το ‘πιασε ο Φαμπιάνο.

Έβδομο πέναλτι για Ομόνοια: Εκτέλεσε ο Χαραλάμπους εύστοχα και με 5-4 στα πέναλτι οι πράσινοι κατέκτησαν το κύπελλο!


btm