Ο Αντρέ Σιμόες είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατεύθυνσης που θέλει να ακολουθήσει η ΑΕΛ, με στόχο να εμφανιστεί αλλαγμένη προς το καλύτερο τη νέα σεζόν

Οι ανακατατάξεις στην ΑΕΛ μετά από μια τόσο κακή χρονιά σε όλα τα επίπεδα ήταν λογικό να είναι πολλές. Θα υπάρξουν πολλές προσθαφαιρέσεις που θα κάνουν την ΑΕΛ να εμφανιστεί με εντελώς νέο πρόσωπο τη νέα σεζόν. Αν και στη δημοσιότητα δεν έχει βγει κάτι επίσημο, εντούτοις ο προγραμματισμός της ΑΕΛ «τρέχει» με τον Σίλας και τους συνεργάτες του να έχουν ξεκινήσει ήδη διερευνητικές επαφές με ποδοσφαιριστές.

Όπως είναι λογικό οι «λέοντες» θα κινηθούν κυρίως από την πορτογαλική αγορά την οποία γνωρίζει απ’ έξω κι ανακατωτά ο 45χρονος τεχνικός, ο οποίος έχει θητεύσει στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας. Δεν αποκλείεται όμως να κινηθεί και από τη βραζιλιάνικη αγορά ή για παίκτες Πορτογάλους από άλλα πρωταθλήματα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Αντρέ Σιμόες.

Ο γνωστός από το πέρασμά του (εφτά χρόνια) από την ΑΕΚ Αθηνών, 32χρονος μέσος είναι ένας παίκτης που απασχολεί την ομάδα και μάλιστα αρκετά. Όπως έχει βγει από τις προηγούμενες ημέρες, για τον Σιμόες υπάρχει υπαρκτό ενδιαφέρον, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει κατατεθεί και πρόταση της ΑΕΛ.

Ο πρώην αρχηγός της ΑΕΚ είναι μια εξαιρετική περίπτωση παίκτη, που εάν έρθει θα κάνει τη διαφορά. Είναι τέτοιους παίκτες τους οποίους χρειάζεται η Λεμεσιανή ομάδα για να επιστρέψει δριμύτερη τη νέα χρονιά. Να σημειωθεί πως το ενδιαφέρον για τον Σιμόες επιβεβαίωσε και η ελληνική ιστοσελίδα «onsports», όπου αναφέρει πως είναι η πρώτη επιλογή του Σίλας, ενώ για την απόκτηση του κινείται και η πορτογαλική Φαμαλικάο.

Όποια κι αν είναι η κατάληξη με τον έμπειρο μέσο, το σημαντικότερο πράγμα που κρατάει κανείς είναι ο δρόμος που φαίνεται να ακολουθεί η ΑΕΛ. Δηλαδή πως στοχεύει σε παίκτες από το «πάνω ράφι» οι οποίοι θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα. Δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της διοίκησης να δώσει στον Σίλας τα κατάλληλα υλικά που χρειάζεται για να μπορέσει να επαναφέρει την ομάδα στον σωστό δρόμο.

Εάν για παράδειγμα φέρει παίκτες όπως είναι ο Σιμόες, τότε είναι δεδομένο θα υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες οι μεταγραφές να της βγουν και οι «λέοντες» να έχουν άλλη δυναμική στις εγχώριες διοργανώσεις. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα γίνει σπατάλη χρημάτων. Με σύνεση και μια μικρή αύξηση του μπάτζετ η ΑΕΛ θα προσπαθήσει να χτυπήσει παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΜΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORTΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ