Η Ομόνοια με την κατάκτηση του Κυπέλλου θα βρίσκεται στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης περιόδου και το Super Sport FM 104,0 έκανε την έρευνά του και σας παρουσιάζει πως έχουν τα δεδομένα αυτή τη στιγμή για την κλήρωση του πρώτου αντιπάλου των «πρασίνων».

Οι ομάδες είναι χωρισμένες σε τέσσερα γκρουπ «προτεραιότητας» (priority) όπως τα αναφέρει η ΟΥΕΦΑ.

Η Ομόνοια έχει τοποθετηθεί στο πρώτο γκρουπ, μαζί με τη Γάνδη από το Βέλγιο, την Αυστριακή, Αούστρια Βιέννης, την Χαρτ οφ Μιντλόθιαν από την Σκωτία, την Ντνίπρο από την Ουκρανία και τους κυπελλούχους Τουρκίας και Δανίας (δεν έχουν γίνει οι τελικοί στις δύο χώρες ακόμα).

Αυτές οι ομάδες θα κληρωθούν αρχικά με τις δύο ομάδες που θα βρίσκονται στο γκρουπ προτεραιότητας νούμερο 4. Εκεί θα βρίσκονται οι δύο ομάδες που θα προκριθούν από το Main Path του τρίτου προκριματικού του Γιουρόπα Λιγκ (αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε τις δύο από τις τέσσερις ομάδες, την Παρτιζάν και την Σλοβάτσκο, που περιμένουν αντίπαλο από τον δεύτερο προκριματικό γύρο).

Όσες ομάδες μείνουν από το πρώτο γκρουπ (της Ομόνοιας), θα συνεχιστεί η κλήρωση με ομάδες από το γκρουπ προτεραιότητας νούμερο 3. Εκεί θα βρίσκονται πέντε ομάδες που θα προκριθούν από το μονοπάτι των πρωταθλητών του τρίτου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ και στην ουσία θα είναι ομάδες που θα έχουν αποκλειστεί από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Να σημειώσουμε πως ομάδες από την ίδια χώρα (ίδια ομοσπονδία, όπως αναφέρει η ΟΥΕΦΑ), δεν μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους. Άρα, σε περίπτωση που η ΑΕΚ αποκλειστεί από τον 2ο προκριματικό του, δεν υπάρχει περίπτωση να κληρωθεί με την Ομόνοια.

Αντώνης ΚατσαρόςΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ