• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Μαυρής: «Παγκόσμιο φαινόμενο»
26/05/2022 15:33

Στον Super Sport FM 104.0 και στην εκπομπή «Δώδεκα στα ΣΠΟΡ», μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, Τάκης Μαυρής.

Με αφορμή την κατάκτηση του κυπέλλου: «Δεν ήμουν  στον γήπεδο λόγω υγείας αλλά το είδα από την τηλεόραση και το χάρηκα το ίδιο. Να παίζεις με δέκα παίκτες για περισσότερο από δύο σχεδόν ώρες και να τα καταφέρνεις είναι απερίγραπτο».

Και συνέχισε για το γεγονός πως η Ομόνοια αγωνίστηκε για κάτι παραπάνω από δύο ώρες (με τις καθυστερήσεις και τα πέναλτι) με δέκα παίκτες: «Είναι παγκόσμιο φαινόμενο να τα καταφέρνει έτσι μία ομάδα. Ήταν εύκολη η κόκκινη και το φάουλ. Ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτα και μετά που τον φώναξε το VAR αποφάσισε. Δεν ήταν εύκολο πράγμα. Είναι τελικός κυπέλλου. Πρέπει να παίξεις ποδόσφαιρο για να καταλάβεις αυτό το πράγμα. Δεν είναι εύκολο για τη ψυχολογία των ποδοσφαιριστών και του τεχνικού τιμ».

Για τον Φαμπιάνο: «Υπάρχει κάποιος σε Κύπρο και Ευρώπη που αμφισβητεί τον Φαμπιάνο; Αυτοί που είναι κοντά στην ομάδα θα κάνουν τις αναλύσεις τους για το τι δεν πήγε καλά, χάθηκαν πόντοι από μικρές ομάδες και αντιλαμβάνεται κανείς γιατί δεν μπόρεσε η ομάδα να μπει στην εξάδα. Αποδείχθηκε ότι εύκολες ομάδες δεν υπάρχουν, ειδικά στο φετινό πρωτάθλημα».

Για την έλευση ολοένα και περισσότερων επενδυτών και το νέο πρωτάθλημα: «Εγώ εύχομαι να μην γίνει αυτό το πράγμα διότι ο κάθε επενδυτής θα φέρει δικούς του προπονητές και δεν θέλω να χαθεί ο Κύπριος προπονητής. Θα είναι ταφόπλακα για τους Κύπριους προπονητές. Αυτοί βάζουν τα λεφτά θα κάνουν αυτό που θέλουν. Να φέρνεις έμπειρους ξένους παίκτες ναι, έχουν πολλά οφέλη από αυτούς οι νεαροί ποδοσφαιριστές και αποκτούν καλύτερη νοοτροπία».

Για τα πέναλτι και τις εκτελέσεις από νεαρούς παίκτες της Ομόνοιας: «Επειδή κτυπούσα και εγώ πέναλτι, είναι μία ωρολογιακή βόμβα και ένας παίκτης που φέτος στα τελευταία παιχνίδια άρχισε να παίζει, αντιλαμβάνεστε τι ψυχολογία είχε εκείνη τη στιγμή ο Χαραλάμπους. Και ο Λοΐζου που έτρεξε πάρα πολλά χιλιόμετρα. Τρέχουν πολλά χιλιόμετρα οι ποδοσφαιριστές και όταν φτάνουν σε αυτό το σημείο αντιλαμβάνεται κανείς τη δουλειά που γίνεται. Κανονικά όπως μπήκε το VAR, πρέπει να μπει και σύστημα ώστε να καταγράφονται τα χιλιόμετρα που τρέχουν οι ποδοσφαιριστές».

Για τον Λοΐζου: «Δέχθηκε πάρα πολύ πίεση ο Λοΐζος, έμεινε και εκτός Εθνικής και ήταν συγκινητική η προσπάθειά του. Έχει παίκτες που απογοητεύονται αλλά και κάποιοι που παίρνουν τονωτικές ενέσεις από κάποιους που είναι κοντά τους. Για όλους υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω τους. Κατάφερε να τον πείσει ο προπονητής πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα, του ανέβασε τη ψυχολογία και τα αποτελέσματα φάνηκαν. Μπορώ να πω τα ίδια και για τους άλλους νεαρούς. Και για τον Τζιωνή που κατάφερε να πάρει μετεγγραφή στο εξωτερικό. Για να τα καταφέρουν χρειάζονται δίπλα τους έμπειρους ποδοσφαιριστές να τους βοηθάνε. Μπορεί να καταφέρει κι ο Λοΐζος να πάει μετεγγραφή στο εξωτερικό. Κι εμείς είχαμε παλαιότερους που μας βοήθησαν».

Ακολούθως σχολίασε: «Στην Ομόνοια η πίεση είναι τρομερή, είσαι καταδικασμένος να πρωταγωνιστείς και αξίζουν μεγάλο σεβασμό και συγχαρητήρια οι παίκτες. Είναι μεγάλη υπόθεση ο πρωταθλητισμός. Το κάθε λάθος μετράει. Πρέπει να είσαι σε μεγάλη ομάδα για τα αισθανθείς αυτά. Άλλο ποδόσφαιρο τον καιρό μας, άλλο το σύγχρονο. Εμείς δεν είχαμε μετεγγραφές και λεφτά. Παίζαμε για τη φανέλα και την προσφορά μας στον κυπριακό αθλητισμό και μας τιμούν έως σήμερα η ΚΟΠ και ΚΟΑ. Και όπου πάμε μας γνωρίζουν όλοι στην Κύπρο, όχι μόνο εμάς της Ομόνοιας, αλλά και όλων των ομάδων».

Που κατά τη γνώμη του χρειάζεται ενίσχυση η Ομόνοια: «Να γιορτάσουμε το κύπελλο, ακόμη ο κόσμος πανηγυρίζει, κάποιοι ακόμη δεν ξύπνησαν και αυτοί που είναι κοντά στην ομάδα ξέρουν καλύτερα. Νομίζω θα παρθούν οι πιο σωστές αποφάσεις.


btm