Ως τη δυσκολότερη σεζόν για το ΑΠΟΕΛ στον οικονομικό τομέα, εδώ και πολλά χρόνια, χαρακτήρισε τη λήξασα ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής εταιρείας, Πρόδρομος Πετρίδης, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

«Μια απίστευτα δύσκολη χρονιά ολοκληρώθηκε. Το 2021-2022 ήταν η πιο δύσκολη περίοδος που είχαμε να αντιμετωπίσουμε οικονομικά τα τελευταία πολλά χρόνια, από τότε που είμαι στα διοικητικά», ανέφερε σχετικά.

Για να δώσει ακολούθως τη δική του προσέγγιση: «Το θέμα με το οικονομικό κομμάτι παρουσιάζεται διογκωμένο. Περιμέναμε ένα έλλειμα περίπου 8,5 εκατομμυρίων ευρώ. Μπορούσε να ήταν μικρότερο, αν φτιάχναμε μια ομάδα που δεν θα διεκδικούσε ευρωπαϊκό εισιτήριο. Γνωρίζαμε πως αναπόφευκτα θα υπήρχε έλλειμα της τάξης των 8 εκατομμυρίων. Το καθεστώς του κυπριακού ποδοσφαίρου έχει αλλάξει, ειδικά με τους επενδυτές ακόμα και σε νεοφώτιστες ομάδες. Τα μπάτζετ είναι πολύ μεγάλα».

Για τον Πουρσαϊτίδη

Κάνοντας τον αγωνιστικό απολογισμό της περιόδου, ο Πρόδρομος Πετρίδης αναφέρθηκε και στην επιλογή των προπονητών, εξηγώντας αρχικά το σκεπτικό για την απόλυση του Σάββα Πουρσαϊτίδη: «Η απόφαση για Πουρσαϊτίδη δεν είχε γνώμονα την 1η αγωνιστική, αλλά του επισύραμε την προσοχή από την περίοδο των φιλικών αγώνων».

Ανατροπή με Αυγουστή

Όσο για την ορθότητα της απόφασης, ο πρόεδρος των γαλαζοκιτρίνων δήλωσε: «Η απόφασή μας για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία αποδείχθηκε σωστή καθώς με την πρόσληψη του Σωφρόνη Αυγουστή και των συνεργατών του, αγγίξαμε τη μεγαλύτερη βαθμολογική ανατροπή στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου».

Φεύγουν οκτώ παίκτες

Αναφορικά με το έμψυχο δυναμικό της ομάδας στην επόμενη σεζόν και τον στόχο για είσοδο σε ευρωπαϊκό όμιλο, είπε: «Ο ανταγωνισμός θα είναι του χρόνου ακόμα πιο δύσκολος. Θα πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια για να παίξουμε στους ομίλους. Θα γίνουν αλλαγές στην ομάδα. Φεύγουν οκτώ παίκτες, ενώ συμφωνήσαμε με κάποιους άλλους. Η επιδίωξή μας είναι μέχρι τα μέσα Ιουνίου να έχουμε σχεδόν συμπληρωμένο το ρόστερ».

«Ουσιώδης αβεβαιότητα»

Σημειώνεται πως στην έκθεση του ανεξάρτητου ελεγκτή αναφορικά με τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, γίνεται αναφορά σε «ουσιώδη αβεβαιότητα ως προς τη συνεχιζόμενη δραστηριότητα», όπως επίσης και για τη ζημιά των 9,27 εκατομμυρίων ευρώ ως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Για το κεφάλαιο επενδυτής, ο Πρόδρομος Πετρίδης ξεκαθάρισε: «Ναι, κάνουμε προσπάθειες για επενδυτή, μέχρι στιγμής ωστόσο δεν υπάρχει κάποια πρόταση που να μας ικανοποιεί».

Συμφωνία με Cablenet

Το καλό νέο για το ΑΠΟΕΛ, όπως έγινε γνωστό από την έκθεση και τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις, στη χθεσινή Γενική Συνέλευση, επήλθε συμφωνία με την Cablenet για την εκχώρηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τη σεζόν 2021-22 μέχρι 2026-27, έναντι περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Stoiximan και NAGA PAY

Επίσης, έγινε και η ακόλουθη αναφορά από τον πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ: «Καταφέραμε να εντάξουμε στην εμπορική μας ομάδα την εταιρεία Stoiximan. Θα πορευτούμε μαζί της μέχρι το 2024». Για τη χορηγική συμφωνία με τη NAGA PAY για τη σεζόν 2022-23 που ανακοινώθηκε χθες, σχολίασε: «Πρόκειται για μια εταιρεία παγκόσμιας εμβέλειας. Θα γίνει επίσημη παρουσίαση όταν ντυθεί ο Αρχάγγελος με τα χρώματα του χορηγού».

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORTΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ