Ο πρωταθλητής Κυπρου χρειάζεται να διατηρήσει σε έντονο βαθμό το γηγενές στοιχείο και να το ενισχύσει με παίκτες έτοιμους να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της ομαδας

Οι διεργασίες για τον σχεδιασμό του ρόστερ της νέας χρονιάς έχουν ξεκινήσει δυναμικά. Αν και δεν βγαίνουν προς τα έξω πολλές ειδήσεις που αφορούν στον Απόλλωνα, είναι δεδομένο ότι πέραν από 4-5 κινήσεις με ξένους/κοινοτικούς, οι κυανόλευκοι θα ενισχυθούν και με κάποιους Κύπριους (έναν ή δύο) και στο πλαίσιο αυτό συγκαταλέγεται η προσπάθεια απόκτησης του Παύλου Κορρέα, ο οποίος ωστόσο θα επεκτείνει το συμβόλαιό του με την Ανόρθωση.

Στη φετινή σεζόν ουσιαστικά μόνο πέντε παίκτες από την Κύπρο πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Πρόκειται για τους Πίττα, Χάμπο Κυριάκου, Κατελάρη, Φιλιώτη, και Σπόλιαριτς. Ο Ψύχας και ο Δημητρίου είχαν μεν κάποια λεπτά, αλλά δεν υπολογίζονταν στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν.

Άρα ο στόχος της επόμενης σεζόν είναι να έρθουν περισσότεροι παίκτες που θα τονώσουν το κυπριακό στοιχείο της ομάδας. Ο πρωταθλητής επιθυμεί να ισορροπήσει κάπως τον αριθμό των Κυπρίων παικτών που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν με αυτόν των ξένων. Ειδικά εάν κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν συνεχίσουν τη νέα σεζόν, τότε το ζήτημα θα γίνει ακόμα πιο σημαντικό.

Υπενθυμίζουμε πως ο Χάμπος Κυριάκου έχει εκφράσει την επιθυμία του να αγωνιστεί στο εξωτερικό, από τη στιγμή που τελειώνει και το συμβόλαιό του. Τα ίδια «θέλω» έχει και ο Πίττας, που έχει δηλώσει στον Super Sport FM 104.0 πως είναι όνειρό του να παίξει εκτός Κύπρου και να ανοίξει τα «φτερά» του παρά το γεγονός πως έχει συμβόλαιο.

Αντίθετα, προς παραμονή οδεύουν οι Ανδρέας Παναγιώτου (Φιλιώτης) και Φάνος Κατελάρης, αλλά ακόμα κι αν μείνουν, πρέπει να έρθουν παίκτες που θα ενισχύσουν τον κυπριακό κορμό και παράλληλα όμως θα έχουν τις δυνατότητες να ανταπεξέλθουν. Ένα παράδειγμα θα μπορούσε να είναι ο Κωστάκης Αρτυματάς, του οποίου το συμβόλαιο λήγει με την Ανόρθωση και θα ήταν ιδανική επιλογή εάν βέβαια τον ήθελε ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΜΠΟΣ (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ / ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORT)ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ