• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Roland Garros: Εγκατέλειψε η Μούχοβα, στον 4ο γύρο Ανισίμοβα, Τάιχμαν και Φερνάντεζ
27/05/2022 23:37

Η Καρολίνα Μούχοβα εγκατέλειψε στον τρίτο γύρο της αναμέτρησης με την Αμάντα Ανισίμοβα, ενώ στο 4ο γύρο του Roland Garros πέρασαν επίσης, οι Τάιχμαν και Φερνάντεζ.

Η No28 του κόσμου, Αμάντα Ανισίμοβα ,θα δώσει συνέχεια στην πολύ καλή πορεία της στο φετινό Roland Garros, καθώς πήρε την πρόκριση για τον 4ο γύρο του τουρνουά μετά την εγκατάλειψη της Καρολίνα Μούχοβα (Νο81) στο μεταξύ τους ματς, με το σκορ στο 6-7(7), 6-2, 3-0 υπέρ της Αμερικανίδας.

Η 20χρονη θα βρεθεί για 2η φορά στην καριέρα της στις καλύτερες “16” του Γαλλικού Όπεν καθώς το 2019 κατάφερε να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά. Εκεί, θα αντιμετωπίσει την Άννι Λέιλα Φερνάντεζ, η οποία λίγες στιγμές αργότερα κέρδισε το μεγάλο ντέρμπι με τη Μπελίντα Μπέντσιτς, στο Philippe Chatrier.

Στο 1ο set οι δύο τενίστριες έπαιξαν εξαιρετικό τένις με την Μούχοβα να προηγείται τρεις φορές με break, ωστόσο η Ανισίμοβα κατάφερνε να παίρνει το break πίσω ισορροπώντας την κατάσταση.

Το set οδηγήθηκε στο tie break και η Αμερικανίδα προηγήθηκε με 5-1 και έφτασε σε set point (7-6), αλλά η Μούχοβα κατάφερε να επιστρέψει και να το σβήσει ενώ λίγο αργότερα σημείωσε το 0-1 μετά από 81 λεπτά!

Στην αρχή του 2ου set η Τσέχα που άφησε εκτός συνέχειας τη Μαρία Σάκκαρη στον προηγούμενο γύρο, πήρε ιατρικό time out, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα στον τετρακέφαλο, ενώ αργότερα πήρε νέο MTO για πρόβλημα στον αστράγαλο. To ματς συνεχίστηκε, αλλά η Μούχοβα δεν μπορούσε να είναι πλέον ανταγωνιστική και η Ανισίμοβα ισοφάρισε εύκολα σε 1-1 set.

Στο 3ο και καθοριστικό set η Αμερικανίδα κυριάρχησε με 3-0 και σε εκείνο το σημείο η αντίπαλός της αποφάσισε να εγκαταλείψει.

Η αλύγιστη Φερνάντεζ στον 4ο γύρο
Η Λέιλα Φερνάντεζ θυμίζει ημέρες US Open, με την 19χρονη να αντέχει την πίεση της Νο14 του κόσμου και “χρυσής” Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Μπελίντα Μπέντσιτς, επικρατώντας με 7-5, 3-6, 7-5 εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στον 4ο γύρο του Roland Garros για 1η φορά στην καριέρα της.

Η Καναδή έπαιξε με τη…φωτιά στο decider set, όπου προηγήθηκε με 5-3, ωστόσο κατάφερε να “χαλάσει” το καλό μομέντουμ της Μπέντσιτς φτάνοντας στη μεγαλύτερη πρόκριση της καριέρας της στο Παρίσι.

Το ίδιο πήγε να κάνει και στο 1ο set όπου προηγήθηκε με 3-0, με την Ελβετή όμως να ισοφαρίζει σε 3-3, ενώ λίγο αργότερα με νέο break πήρε κεφάλι στο σκορ με 5-4, αλλά και τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το set.

Η Φερνάντεζ κατάφερε να σβήσει 2 set-points (40/15), ενώ στη συνέχεια έφτασε σε break κάνοντας το 5-5. Σαν να μην έφτανε αυτό για την Μπέντσιτς η Φερνάντεζ όχι μόνο κράτησε το service της (6-5), αλλά αμέσως μετά με ένα ακόμη break έκλεισε το set και προηγήθηκε με 1-0.

Το 2ο set άνηκε ξεκάθαρα στην Μπέντσιτς, η οποία όμως εκτός από το γρήγορο break χρειάστηκε να κάνει ένα μεγάλο hold σβήνοντας 3 break-points της Φερνάντεζ αυξάνοντας σε δύο games το προβάδισμα (3-1)

Με ένα ακόμη break στο τέλος του set η Μπέντσιτς έφτασε στην κατάκτηση και στο 1-1 οδηγώντας το παιχνίδι στο decider.Εκεί μάλιστα πήρε προβάδισμα με 2-0, όμως η Φερνάντεζ κατέκτησε το επόμενα 5 από τα 6 games (5-3) με την Μπέντσιτς να μειώνει και την Καναδή να σερβίρει για τη νίκη (5-4).

Σε αντίθεση με το 1ο set αυτή τη φορά ήταν η Μπέντσιτς που δεν άφησε την 19χρονη να κλείσει το ματς (5-5), όμως λίγο αργότερα η Καναδή με break και hold πήρε τη νίκη και το εισιτήριο της πρόκρισης.

Στη φάση των “16” θα αντιμετωπίσει την Ανισίμοβα, η οποία ξεπέρασε το εμπόδιο της Καρολίνα Μούχοβα με την Τσέχα να εγκαταλείπει στα μέσα του 3ου set.

Στα άλλα παιχνίδια του πρωινού προγράμματος η Κόρι Γκοφ επικράτησε της Εσθονής Κάια Κανέπι με 6-3, 6-4, ενώ μεγάλη νίκη σημείωσε και η Λευκορωσίδα, Αλιακσάντρα Σάσνοβιτς, που επικράτησε της Αντζελίκ Κέρμπερ, με 6-4, 7-6(5).

Η φοβερή Τάιχμαν έθεσε νοκ-άουτ την Αζαρένκα
Η Ζιλ Τάιχμαν πέτυχε τη νίκη της ημέρας στο Παρίσι, κερδίζοντας την πρώην Νο1 και νυν Νο15 τενίστρια του κόσμου, Βικτόρια Αζαρένκα, αν και βρέθηκε πίσω με set και break (4-6, 2-4), ενώ στο 3ο set είδε τη Λευκορωσίδα να σερβίρει -αποτυχημένα εν τέλει- για τη νίκη στο 4-5.

Η 24χρονη Ελβετή “επιβίωσε” φτάνοντας σε μια σπουδαία ανατροπή, μετά από 3 ώρες και 18 λεπτά μεγάλης μάχης και κατέκτησε την 11η νίκη της στη φετινή clay court season.

Η Τάιχμαν επικράτησε με 4-6, 7-5, 7-6(5) και προκρίθηκε για παρθενική φορά στην καριέρα της στον 4ο γύρο Major διοργάνωσης. Εκεί, θα αντιμετωπίσει τη φιναλίστ του Γαλλικού Όπεν 2018, Σλόαν Στίβενς (Νο64).

Η Αμερικανίδα από την πλευρά της, στο ντεμπούτο της για φέτος στο Philippe Chatrier, σταμάτησε την εξαιρετική πορεία της 19χρονης Γαλλίδας, Ντιάν Παρί (Νο97), κερδίζοντάς την μετά από μια ώρα και 36 λεπτά, με 6-2, 6-3.


btm