• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Σεισμός στο ευρωπαϊκό βόλεϊ: Ερασιτέχνης+ΠΑΕ Παναθηναϊκός φέρνουν τον Ιταλό Γίρι Κόβαρ!
30/05/2022 23:07
Σεισμός στο ευρωπαϊκό βόλεϊ: Ερασιτέχνης+ΠΑΕ Παναθηναϊκός φέρνουν τον Ιταλό Γίρι Κόβαρ!

Βόμβα μεγατόνων στο ευρωπαϊκό βόλεϊ: Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA ο Παναθηναϊκός ΑΟ, με τη συνδρομή της ΠΑΕ, έκλεισε τη μεταγραφή του επί 11 χρόνια Ιταλού ακραίου της Ματσεράτα/Σιβιτανόβα, Γίρι Κόβαρ.

Μετά τον Ερνάντεζ, ο Κόβαρ αποτελεί το νέο διαμάντι στη «συλλογή» αστέρων που κάνει το βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού! Με απόλυτη μυστικότητα και με τα… φώτα στραμμένα στον Μπρούνο, οι πράσινοι έκαναν το απόλυτο χτύπημα αιφνιδιασμού με μια μεταγραφή που ταράζει τα νερά του ευρωπαϊκού βόλεϊ.

Ο Ιταλός Γίρι Κόβαρ αποφάσισε να σπάσει το συμβόλαιο του με τη σπουδαία Ματσεράτα/Σιβιτανόβα με την οποία κατέκτησε ένα Champions League ένα Παγκόσμιο Συλλόγων κι ένα CEV Cup για να κυνηγήσει ένα ευρωπαϊκό με ομάδα εκτός Ιταλίας. Κι αυτή θα είναι ο Παναθηναϊκός.

Ένα αστέρι από αυτά που σπάνια επιλέγουν τη χώρα μας συμφώνησε με το τριφύλλι σε μια μεταγραφή με πολλές αναγνώσεις. Διότι από τη μια μπορεί ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός να μην έχει τα… αμέτρητα χρήματα, αλλά έχει τον τρόπο για να παίρνει αυτό που θέλει. Κι αυτή τη φορά πρέπει να τονιστεί ότι η συνεισφορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν υπερπολύτιμη καθώς η δική της οικονομική αρωγή αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο για να γίνει το νέο, μεγάλο μπαμ.

Ο οργανισμός Παναθηναϊκός βρίσκεται σε φάση… απογείωσης κι αυτό φαίνεται από μικρές ή μεγάλες λεπτομέρειες. Είναι η πρώτη φορά που η ΠΑΕ εμπλέκεται τόσο γερά οικονομικά σε μεταγραφή του Ερασιτέχνη και μάλιστα τέτοιου επιπέδου. Κι από την άλλη πλευρά, δείχνει τη σύμπνοια που υπάρχει στον σύλλογο αλλά και τον τρόπο που… βρίσκει τελικά η σημερινή διοίκηση του Ερασιτέχνη για να κάνει το αδύνατο… δυνατό!

Διότι τέτοια είναι η μεταγραφή που βάζει φωτιά στο ευρωπαϊκό βόλεϊ. Με τον Κόβαρ στα άκρα του γίνεται πανίσχυρος ο Παναθηναϊκός και τον Ερνάντεζ διαγώνιο πλέον βάζει πλώρη για το κυνήγι του ευρωπαϊκού.

Αναμφίβολα, ο Γίρι Κόβαρ αποτελεί μεταγραφή που ανεβάζει πολλά επίπεδα τον Παναθηναϊκό, με το αγωνιστικό ανάστημα να επουλώνει, όποιες ατέλειες δημιουργήθηκαν από τις τελευταίες αποχωρήσεις, διαμορφώνοντας έτσι ένα ρόστερ πληρέστερο από την προηγούμενη χρονιά, που στόχο θα έχει την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου. 

Ο έμπειρος ακραίος έχει παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο. Έχει αγωνιστεί από την αρχή της καριέρας του στην Μέκκα του παγκόσμιου βόλεϊ, που δεν είναι άλλη από το ιταλικό βόλεϊ, φορώντας για 11 συναπτά έτη τη φανέλα μίας εκ των παραδοσιακών δυνάμεων της χώρας, με τις συμμετοχές του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση να είναι συνεχόμενες και άκρως επιτυχημένες τις περισσότερες φορές.

Τρανή απόδειξη ότι ανήκει στην ελίτ του παγκομσίου βόλεϊ αποτελούν οι τίτλοι που έχει κατακτήσει στη μέχρι τώρα καριέρα του. Ο 33χρονος έχει σηκώσει ένα Champions League, ένα Παγκόσμιο Συλλόγων, ένα CEV Cup, έξι πρωταθλήματα Ιταλίας, τρία Κύπελλα Ιταλίας και δύο Super Cup Ιταλίας.

Πρόκειται για παίκτη… εργαλείο σε μία άκρως παραγωγική ηλικία (33 ετών), ο οποίος γνωρίζει και έχει την εμπειρία να δώσει τόσο επιθετικές όσο και αμυντικές λύσεις στην ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, όχι μόνο στα εγχώρια, αλλά κυρίως στα ευρωπαϊκά παιχνίδια στο CEV Challenge Cup το οποίο έχει κατακτήσει στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, με την Τρεβίζο τη σεζόν 2010/11.

Ο ίδιος, μάλιστα, φημίζεται για το τεράστιο άλμα του και τις ικανότητες του να… σκεπάζει το φιλέ. Είναι παίκτης, ο οποίος βγάζει τεράστιο πάθος στο παιχνίδι του, έχοντας στο παλμαρέ του μία τεράστια γκάμα χτυπημάτων είτε κοντά στο φιλέ, είτε από τρία τα μέτρα, ακόμα και από τη θέση του σερβίς.

Πέραν όμως των επιθετικών χαρακτηριστικών του, ο Ιταλός έχει αρκετά σταθερή υποδοχή για το ύψος του (2,02μ.), πράγμα που σημαίνει πως δεν θα αποτελεί τον… αδύναμο κρίκο κατά τη διάρκεια των περιστροφών, βάζοντας έτσι μία έξτρα δυσκολία στα σερβίς των αντίπαλων ομάδων.

Πέρα βέβαια από τα αγωνιστικά, ο εξωαγωνιστικός αντίκτυπος είναι τεράστιος καθώς μιλάμε για αθλητή που επί 10 συναπτά έτη (2011-2021) διετέλεσε βασικό στέλεχος της Εθνικής Ιταλίας. Η μεταγραφή του είναι δεδομένο ότι θα συζητηθεί πανευρωπαϊκά, εκτοξεύοντας παράλληλα τον ενθουσιασμό στις τάξεις των πράσινων φιλάθλων που μετά από μια δεκαετία και βάλε βλέπουν έναν Παναθηναϊκό να δημιουργείται όπως ακριβώς τον ονειρεύονται. Με τους Ανδρεόπουλο και Πανταλέων στο τιμόνι βεβαίως, πως θα γινόταν κι αλλιώς…


btm