Συγκινεί με τα λόγια του ο Κύπριος ποδοσφαιριστής

Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο (Δημόσια) ΛΤΔ, ανακοινώνει ότι μετά από ιατρική εντολή που έλαβε από εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο στο Λονδίνο, ο Κωνσταντίνος Μιντίκκης αποφάσισε να τερματίσει, την ποδοσφαιρική του καριέρα.

«Ως ΑΠΟΕΛ επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τον Κωνσταντίνο για τη σύντομη έστω παρουσία του, στην ομάδα μας. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας, επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για ένα άνθρωπο, με ήθος και επαγγελματισμό. Για αυτό άλλωστε σε μια διάρκεια 16 ετών επαγγελματικής καριέρας, ήταν πάντα μέλος του συνόλου και παράδειγμα προς μίμηση για τους νεαρότερους», τονίζεται στην ανακοίνωση των γαλαζοκίτρινων και προστίθεται:

«Ευχόμαστε στον Κωνσταντίνο, γρήγορη ανάρρωση αφού δυστυχώς θα πρέπει να προχωρήσει εκ νέου σε χειρουργική επέμβαση, καθώς και κάθε επιτυχία σε ό,τι επιλέξει να ακολουθήσει, στη νέα σελίδα της επαγγελματικής του καριέρας. Κωνσταντίνε, σε ευχαριστούμε».

Δήλωση Κωνσταντίνου Μιντίκκη

«Πάντα η ώρα της απόφασης για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή, να σταματήσει το ποδόσφαιρο είναι δύσκολη… Πόσο μάλλον όταν το πλήρωμα του χρόνου, έρχεται αναγκαστικά και όχι κατ’ επιλογή. Εκεί είναι ακόμα πιο σκληρό. Όμως δυστυχώς, στη ζωή πρέπει να μπαίνουν προτεραιότητες. Και μεγαλύτερη προτεραιότητα από την υγεία δεν μπορεί να υπάρξει.

Ο τελευταίος χρόνος της ποδοσφαιρικής μου καριέρας ήταν ιδιαίτερα δύσκολος, σε προσωπικό επίπεδο. Από εκείνο το παιχνίδι στις 09/04/21 όταν στο 20’ λεπτό έπαθα ένα σοβαρό τραυματισμό. Προσπάθησα πάρα πολύ για να επανέλθω. Το ενδιαφέρον και η ευκαιρία που μου δόθηκε στον ΑΠΟΕΛ ήταν ένα τεράστιο κίνητρο που με ώθησε να σκέφτομαι ξανά ότι θέλω να αγωνιστώ. Ακόμα και αν γνώριζα ότι ο χρόνος συμμετοχής μου, δε θα ήταν αρκετός, το να είσαι μέλος μιας ομάδας που διεκδικεί τίτλους και ευρωπαϊκά εισιτήρια, θα έδινε σε μένα τη δυνατότητα να μπορέσω να κατακτήσω ένα τρόπαιο. Δυστυχώς όμως για ακόμα μια φορά, στην επαγγελματική μου καριέρα, τα θέματα τραυματισμού προλαβαίνουν, οτιδήποτε άλλο μπορούσα να προσδοκώ.

Η κατάσταση του προβλήματος που είχα στο γόνατο, συνεχίζει να με ταλαιπωρεί. Η νέα διάγνωση υποδεικνύει ότι θα πρέπει να ξαναμπώ στο χειρουργείο και να υποβληθώ σε επέμβαση. Αυτό προϋποθέτει εκ νέου αρκετούς μήνες αποκατάστασης. Στα 33 μου χρόνια και μετά από ένα χρόνο αδράνειας, δυστυχώς αυτά τα δεδομένα με φέρνουν ενώπιον της απόφασης, να σταματήσω οριστικά το ποδόσφαιρο, μετά από 16 χρόνια επαγγελματικής καριέρας.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον ΑΠΟΕΛ για την ευκαιρία που μου έδωσε και για τη συμπαράσταση του κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας. Μπορεί να μην αγωνίστηκα σε επίσημο αγώνα, σε αυτή την σύντομη μου παρουσία με τη φανέλα του, όμως αποτελεί τιμή και παράσημο ότι αποτέλεσα μέλος του ρόστερ, της πιο επιτυχημένης ομάδας στην Κύπρο. Ευχαριστώ τον κόσμο που με αγκάλιασε και με έκανε να νιώθω μέρος της μεγάλης γαλαζοκίτρινης οικογένειας.

Ευχαριστώ επίσης όλους τους προπονητές, τους συμπαίκτες μου και τις ομάδες που είχα την ευκαιρία και την τιμή, να αγωνιστώ με τα χρώματα τους. Ο κύκλος της ποδοσφαιρικής καριέρας τελειώνει, όμως η σχέση με το ποδόσφαιρο δεν τελειώνει ποτέ.

Καλή συνέχεια στον ΑΠΟΕΛ και του εύχομαι να επιστρέψει στην κορυφή».ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ