• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Πάμπος Παμπουλής: «Έπρεπε να μπει στο ρεκόρ Γκίνες/Η μεγαλύτερη πληρωμή ειναι αναγνώριση»
16/06/2022 20:45
Πάμπος Παμπουλής: «Έπρεπε να μπει στο ρεκόρ Γκίνες/Η μεγαλύτερη πληρωμή ειναι αναγνώριση»

Ο παλαιός άσος της ΑΕΛ και του Ολυμπιακού Πειραιώς και του ΟΦΗ Πάμπος Παπαδόπουλος Παμπουλλής μίλησε στον Super Sport fm 104.0 στην εκπομπή «Δώσε Πάσα» με τον Στέλιο Παπαμωυσέως στο ένθετο «ρετρο» και ξετύλιξε το κουβάρι της τεράστιας καριέρας του.

Πότε άρχισες και πως κατέληξες στην ΑΕΛ; «Άρχισα από τον Όλυμπο Αγίου Νικολάου όταν ήμουν 10-12 χρόνων και λόγω οικογένειας κατέληξα στην ΑΕΛ. Τα δύο από τα έξι μου αδέλφια ο Πανίκος και ο Ζήνωνας ήταν από τα ταλέντα στης ΑΕΛ, στα 14 μου πήγα κι εγώ και στα 16-17 μπήκα στην πρώτη ομάδα. Όταν υπάρχουν τα πιο μεγάλα αδέρφια στο ποδόσφαιρο, παίζει ρόλο η πορεία και για τα μικρότερα της οικογένειας.

Για τη θέση που αγωνιζόσουν; «Η Θέση του επιθετικού μου άρεσε περισσότερο ωστε να έχω επαφή με τα αντίπαλα δίκτυα. Ήθελα να πετυχαίνω γκολ»

Πως προέκυψε η ευκαιρία; «Το 1965 όταν υπηρετούσα στο στρατό, ο Παπαδόπουλος με βοήθησε να γίνω μέλος της Εθνικής Ενόπλων. Μου εξασφάλισε μία άδεια με αποτέλεσμα να αγωνιστώ κόντρα στο ΑΠΟΕΛ όπου κερδίσαμε και η συνέχεια με οδήγησε στην Εθνική ανδρών. Με είχε καλέσει ο Αργύρης Γαβαλάς και για 16 χρόνια υπηρέτησα την Εθνική ομάδα των ανδρών»

Έπαιξες και με τα αδέλφια σου: «Παίξαμε οι πέντε περισσότερο αλλά σε κάποια παιχνίδια παίξαμε και οι έξι και νομίζω έπρεπε να μπει στο ρεκόρ Γκίνες. Δεν νομίζω να έχει γίνει πουθενά αλλού τέτοιο πράγμα».
Είστε η οικογένεια των ρεκόρ: «Η οικογένεια μας έχει τα ρεκόρ. Το 1967-68 όταν πήραμε το πρωτάθλημα στην ΑΕΛ εγώ βγήκα πρώτος σκόρερ με 33 γκολ και ποδοσφαιριστής της χρονιάς σε 22 αγώνες».

Στην Α΄ Εθνική σε είδα οι άνθρωποι ομάδων τη Ελλάδας; «Πήραμε το πρωτάθλημα και πήγαμε να παίξουμε στην α΄ Εθνική. Έπαιξε η ΕΠΑ, η Ομόνοια, ο Ολυμπιακός και το ΑΠΟΕΛ και εμείς. Τότε με είδε ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και στο τέλος κατέληξα στον Ολυμπιακό»
Ήσουν σχεδόν κλειστός στον Παναθηναϊκό: «Ήμουν κλειστός, για ένα ραντεβού χάθηκε η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Είναι οι συγκυρίες καμιά φορά».

Για την παρουσία σου στο ΟΣΦΠ; Στον Ολυμπιακό έμεινα μεχρι το 1976 και είχα αρκετες επιτυχίες και διακρίσεις μέχρι που αποχώρησα και πήγα στον ΟΦΗ με προπονητή τον Αλέφαντο. Ηταν τρελός. Θυμάμαι οτι έκανα παρέα τότε με ένα Κρητικό και ενοχλημένος μου ζήτησε να διακόψω φιλίες μαζί του επιτακτικά. Επεστρεψα στην Κύπρο και έπειτα ταξίδευσα στην Αμερική όπου έμεινα για 3 μήνες με 4000 δολάρια. Εκεί αγωνίζονταν παγκόσμιας φήμης παίκτες όπως ο Πελέ»

Για την αναγνώριση του κόσμου; «Η μεγαλύτερη πληρωμή ειναι αναγνώριση. Όταν μπείς σε ένα ταξί στην Ελλαδα και πείς το όνομα Παμπουλής και είσαι φίλος μου τότε δεν θα πληρώσεις ταρίφα ή σε ένα εστιατόριο»

Τελευταιο παιχνίδι με την Εθνική; «Το 1982 έπαιξα με την Ισπανία για τελευταία φορά στο Τσίρειο. Αν γεννιόμουν ξανά , πιστευώ ότι θα είμουν καλύτερος μέσα απο τις εμπειρίες μου»

Για την τωρινή Εθνική ομάδα; «Διερωτώμαι αν οι άλλες Εθνικές είναι καλύτερες απο την δική μας. Οι παίκτες έχουν ταλέντο και πρέπει να το αξιοποιήσουν.Δεν επιτρέπεται να μην ανταποκρίνονται στο γήπεεδο. Βέβαια όλοι ευθύνονται όπως οι αρμόδιοι για τις επιλογές τους αλλά το ίδιο ευθύνονται και οι ποδοσφαιριστές»

Για την σύγχρονη ΑΕΛ; « Η ΑΕΛ δεν αξιοποιήσε του ς παλαότερους ποδοσφαιριστές. Η ομάδα είχε μεγάλους παίκτες και δεν είναι κοντά όσο θα έπρεπε. Δεν υπάρχει ένα σωματείο-οίκημα με τα εκθέματα της ομάδας. Φωτογραφίες που παραπέμπουν στο παρελθόν»



btm