• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Φωτιά» δηλώσεων στο Super Sport FM 104.0 πριν τις εκλογές στο ΣΔΚ / Παρεμβάσεις Χρίστου και Σπανού (ΗΧΗΤΙΚΟ)
16/06/2022 15:58
«Φωτιά» δηλώσεων στο Super Sport FM 104.0 πριν τις εκλογές στο ΣΔΚ / Παρεμβάσεις Χρίστου και Σπανού (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ανέβηκαν πολύ έντονα οι τόνοι στο χώρο της διαιτησίας, λίγες ώρες πριν απο τις εκλογές στον Σύνδεσμο Διαιτητών Κύπρου.

Οι δηλώσεις του βοηθού διαιτητή, Χρίστου Χρίστου (συνδυασμός Νίκου Εγγλέζου) στο Super Sport FM 104.0 και την εκπομπή επί «Παντός Αθλητικού» έφεραν αντιδράσεις το μεσημέρι (16/06) στην εκπομπή «Δώδεκα στα σπορ» με την Κατερίνα Κυριάκου.

Αρχικά στην εκπομπή μίλησε ο Λεόντιος Τράττος (συνδυασμός Πάπουτσου) και αργότερα τοποθετήθηκε ο κ. Πάπουτσος ο οποίος κάλεσε τον κ. Χρίστου ν’ ανακαλέσει τις δήλωσεις του.

Την ίδια ώρα, παρέμβαση στο Super Sport 104.0 έκαναν οι Χρίστος Χρίστου και Χρίστος Σπάνος με αποτέλεσμα ν’ ανέβουν ακόμη περισσότερο οι τόνοι.

Προέκυψε έντονος διάλογος με διαφωνίες στον αέρα…

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία σε γραπτό λόγο…

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Πάπουτσος: «Πρώτα απολογούμαι που δευτερολογώ. Η συνεργασία μου με τα Μέσα ήταν, είναι και θα είναι άψογη. Αλλά επειδή έτυχαν κάποιες δηλώσεις πρέπει να κάνω την παρέμβαση μου. Ο στόχος του Πάπουτσου είναι να είμαστε μονιασμένοι όλοι, δεν έγιναν ακρότητες. Θέλω να αναφέρω και να δουν κάποιοι που ήταν ο Σύνδεσμος και που είναι τώρα. Έγνοια του Πάπουτσου ήταν ο σύνδεσμος να είναι ενωμένος, παλιοί και νέοι μαζί. Να υπάρχει τεράστια δυναμική. Ο ΣΔΚ είναι μόνος του. Αν υπάρχουν αντιπαραθέσεις μεταξύ των διαιτητών, η κυπριακή διαιτησία δεν θα έχει μέλλον. Ο Γιώργος Πάπουτσος με την εμπειρία του κατάφερε να λύσει πολλά προβλήματα».

Και συνέχισε: «Να αναφέρω κάποια γεγονότα. Παρέχουμε παρεμφερή δικαιώματα στους διαιτητές. Αυτό που αναλογεί στον Πάπουτσο είναι ότι είναι γνώστης των πάντων. Είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι η συνέλευση απόψε θα γίνει αντάξια των προσδοκιών των διαιτητών. Ούτε θέλω να αναφέρω ονόματα ούτε τίποτα. Ο κ. Χρίστου πρέπει να ανακαλέσει. Μπορεί να είναι νέος αλλά είναι στη δύση της καριέρας του. Εγώ αυτά που είπα, είναι τι έκανε ο Πάπουτσος μέχρι τώρα, είμαι εδώ για να βοηθήσω τον σύνδεσμο. Θα υπηρετήσω τον σύνδεσμο όσο καλύτερα μπορώ, εμείς θα δώσουμε το μήνυμα για αξιοπρέπεια».

Παρέμβαση Χρίστου και ερωτήματα από τον Σπανό

«Κρίμα που το έκλεισε ο κ. Πάπουτσος. Καταρχάς εγώ δεν αμφισβήτησα την πορεία του Γιώργου Πάπουτσο. Απέτυχε στο έργο του ως πρόεδρος. Δεν αναιρεί το τι έκανε ως διαιτητής. Δεν ήταν καθόλου άδικο. Με πήραν τηλέφωνα αρκετοί διαιτητές, έλαβαν ένα email από τον κ. Πάπουτσο και είναι ακριβώς το ίδιο email που έστειλε το 2019 και η μόνη αλλαγή που έγινε είναι η ημερομηνία», είπε αρχικά ο Χρίστου και πρόσθεσε: «Δείχνει στον κ. Πάπουτσο ότι η πλειοψηφία δεν τον εμπιστεύεται. Όταν τα πλείστα μέλη δεν συμφωνούν με τον πρόεδρο τι σημαίνει; Σημαίνει ότι απέτυχε να τους πείσει. Για να μην περνά κανένα θέμα του κ. Πάπουτσου σημαίνει ότι απέτυχε να τους πείσει, το δικό του Διοικητικό Συμβούλιο».

Ακολούθως αναφέρθηκε και στον Τράττο λέγοντας: «Να θυμίσω στον κύριο Τράττο ότι όταν ήταν απέναντι του κύριου Πάπουτσου έλεγε και αυτός τα ίδια. Ο κ. Πάπουτσος είπε ότι είμαι στη δύση της καριέρας μου, να του πω με όλο το σεβασμό ότι η καριέρα μου δεν τέλειωσε και είμαι εδώ και έχω να προσφέρω. Το να λέμε πράγματα με το όνομα τους δεν είναι λύση;. Πρέπει εντός και εκτός γηπέδου να είμαστε ενωμένοι. Εγώ μιλούσα για την τριετία που πέρασε ότι ο κ. Πάπουτσος δεν έκανε τίποτα σε αυτά τα τρία χρόνια. Ένα πράγμα που δεν κατάφερε το πιο απλό να μας βρει γήπεδα να κάνουμε προπονήσεις».

Παρέμβαση Χρίστου Σπανού: «Η παρέμβαση η δική μου έχει να κάνει με το γεγονός ότι διερωτώμαι για ποιο λόγο κάνει τέτοιες δηλώσεις ο κ. Χρίστου αυτή την ώρα. Εγώ ήμουν μέλος του Δ.Σ. προσπαθήσαμε να διαφυλάξουμε την οντότητα του συνδέσμου. Όμως το Δ.Σ. μαζί με τον πρόεδρο είχαμε αρκετά καλή συνεργασία, σε κάποια θέματα συμφωνούσαμε και σε κάποια διαφωνούσαμε».

Και ακολούθως απευθυνόμενος στον Χρίστου είπε: «Από την στιγμή που δεν είσαστε μέλος του Δ.Σ. δεν μπορείς να στοχοποιείς το Δ.Σ. του Συνδέσμου και να λες πιάσαμε πάτο. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, πρέπει να βάλεις κάτω κάποια πράγματα και να τα αιτιολογήσεις. Τα θέματα που αναφέρθηκαν είναι πολύ σημαντικά μην τα παραγνωρίζεται. Όταν βρεθήκαμε σας είπα κάποια πράγματα και τα αποδεχτήκατε. Τώρα γιατί βγαίνετε και κάνετε θέμα; Γιατί επιλέγεις αυτή την τακτική;».

«Μίλησα τώρα γιατί δεν μας καλούσατε, επιλέγατε εσείς ποιους καλούσατε και σε ποιους δίνατε την ευκαιρία να μιλήσουν στον σύνδεσμο», απάντησε ο Χρίστου.


btm