• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Καρφιά» Ντούρις για Μπεργκ: «Όταν κάποιος δεν έχει τα ”μπαλάκια”» (vid)
17/06/2022 11:29
«Καρφιά» Ντούρις για Μπεργκ: «Όταν κάποιος δεν έχει τα ”μπαλάκια”» (vid)

Αποκαλυπτικός ο Σλοβάκος τέως φορ της Ομόνοιας και χωρίς ενδοιασμούς

Στο τελευταίο επεισόδιο του NoChoftes Podcast οι Stel, Roy και Chris «ανακρίνουν» τον Μίχαλ Ντούρις κυρίως για τη θητεία του στην Ομόνοια.

Αποκαλύπτει τους λόγους της αποχώρησής του του από την Ομόνοια και το παράπονο του από τον Χένινγκ Μπεργκ. Θυμάται τις καλύτερες στιγμές του στην εθνική Σλοβακίας και δίνει την καλύτερη εντεκάδα που αντιμετώπισε.

Μίλησε επίσης για την σχέση του με τον Τιμούρ Κετσπάγια, το αυτογκόλ που σημείωσε με την Ομόνοια όταν ήταν παίκτης της Ανόρθωσης, την κόκκινη κάρτα με την ΑΕΛ και πολλά αλλα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη μεταγραφή στην Ομόνοια: «Όταν άκουσα πρώτη φορά για το ενδιαφέρον της Ομόνοιας ήμουν πολύ χαρούμενος γιατί θα έπαιζα προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ και θα πάλευα για το πρωτάθλημα. Προκριθήκαμε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό όμιλο, μετά πήραμε το πρωτάθλημα και για μένα ήταν εντυπωσιακό. Οι πανηγυρισμοί μέσα στον κορωνοϊό θα το θυμάμαι για πάντα. Εντάξει ήθελα να βάλω περισσότερα γκολ όμως το σημαντικό ήταν ότι πετύχαμε τους στόχους μας».

Για την κόκκινη με την ΑΕΛ και τον καυγά με τον Αβντιγιάι: «Θα το θυμάμαι για όλη μου την καριέρα μου. Έμεινα εκτός για τέσσερα ματς, για πρώτη φορά στην καριέρα μου. Είχαμε μια επαφή και μετά πήγα να του μιλήσω. Αυτός ο τύπος ήρθε και έβαλε το κεφάλι του στη μύτη μου, όμως δεν θυμάμαι γιατί έκανα αυτή την κίνηση ΜΜΑ. Δεν το είχα ξανακάνει, είχα χάσει το μυαλό μου. Ήταν η πρώτη φορά και δεν νομίζω να το ξανακάνω».

Το αυτογκόλ με Ομόνοια όταν έπαιζε στην Ανόρθωση: «Ναι, το θυμάμαι πάρα πολύ καλά γιατί στο τέλος έδωσε την πρώτη θέση στην Ομόνοια. Νομίζω ο Τζόρντι έκανε το κόρνερ και έκανα την κεφαλιά όμως μπήκε αυτογκόλ, ήταν το πρώτο στην καριέρα μου. Ήταν μια κακή στιγμή, όμως αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Μετά από αυτό το παιχνίδι ουσιαστικά η Ομόνοια πήρε το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα. Λίγους μήνες μετά πήγα στην Ομόνοια και πολλοί τρελοί οπαδοί με ρωτούσαν αν το έκανα επειδή ήξερα ότι θα πάω στην Ομόνοια, τρελό».

Για την πίεση όταν αντικατέστησε τον Ματ: «Σίγουρα όταν πας στην Ομόνοια περιμένεις την πίεση και ο Ματ είχε πάει εξαιρετικά πριν από μένα. Όλοι περίμεναν γκολ από μένα όμως δεν το έκανα όπως θα ήθελα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, κάποτε βάζεις γκολ από το τίποτα, κάποτε δεν μπαίνει με τίποτα».

Για την κριτική: «Δεν μπορείς να κάνεις ευχαριστημένους όλους τους οπαδούς. Ποτέ δεν διαβάζω τα σχόλια στα σόσιαλ μετά τους αγώνες, δεν μου αρέσει αυτό. Κάποιος μπορεί να γράψει κάτι κακό στο Ίνσταγκραμ όμως δεν μου αρέσει αυτό και για αυτό δεν τα διαβάζω μετά. Δέχομαι την κριτική από έναν συμπαίκτη, έναν προπονητή, από κάποιον που ξέρει από ποδόσφαιρο».

Για την αποχώρηση του από την Ομόνοια και για το στυλ παιχνιδιού του Μπεργκ: «Κάθε προπονητής έχει διαφορετικό στυλ, εγώ είμαι παίκτης και πρέπει να κάνω ότι μου λένε. Το στυλ του Μπεργκ δεν ήταν τόσο καλό για έναν επιθετικό. Δεν είχα τόσες ευκαιρίες όσες θα ήθελα. Στην αρχή στην Ομόνοια είχα κάποιες χαμένες ευκαιρίες και γενικά μετά για ένα διάστημα η ομάδα δεν πήγαινε καλά. Μετά το ματς με ΑΠΟΕΛ κερδίσαμε και άρχισε η άνοδος. Μετά ήρθε ο Μάρκο Τσέποβιτς και έβαζε γκολ για αυτό έμεινα στον πάγκο, το σέβομαι αυτό. Ήθελα το καλό της ομάδας και εύχομαι τα καλύτερα για τον Μάρκο. Όλοι περιμένουν γκολ από έναν επιθετικό, 1-2 ευκαιρίες και γκολ εγώ, όμως, δεν είμαι αυτό το στυλ. Αν δεν πάρω την μπάλα για πέντε λεπτά θέλω να πάω στα πλάγια ή προς το κέντρο για να κάνω παιχνίδι. Δεν είμαι ο καθαρός επιθετικός».

Για Μπεργκ και τις φήμες ότι του είχε πει να βρει ομάδα από πριν: «Τώρα μπορώ να μιλήσω για αυτό, προηγουμένως δεν ήθελα να κάνω πρόβλημα όταν ήμουν στην Ομόνοια. Όμως είναι καλό να ξέρει ο κόσμος τι έγινε με μένα και τον Μπεργκ. Δεν είχα πρόβλημα με τον Μπεργκ, είχε ξεκινήσει η σεζόν και έπαιξα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και μετά ήρθε και μου είπε ότι έπαιξα πολύ καλά και μπλα, μπλα, μπλα…».

«Μετά από 1-2 βδομάδες με κάλεσε στα αποδυτήρια και μου είπε ότι η καλύτερη λύση για σένα και την ομάδα είναι να φύγεις από την Ομόνοια. Του είπα γιατί; Έμεναν λίγες μέρες για το κλείσιμο της μετεγγραφικής περιόδου και ήταν δύσκολο να βρω ομάδα. Και τελικά μου είπε ότι ‘’οκ μπορείς να μείνεις αλλά υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στη θέση σου και δύσκολα θα μείνεις’’. Του είπα όχι θα σου αποδείξω σε κάθε προπόνηση, σε κάθε αγώνα που θα μου δίνεις την ευκαιρία ότι αξίζω να είμαι στην ενδεκάδα», συνέχισε και πρόσθεσε:

«Δεν έπαιξα για 1-2 μήνες και έκανα κανονικά προπόνηση. Θυμάμαι μου έδωσε ευκαιρία με τη Δόξα για πέντε λεπτά και σκόραρα από το πέναλτι που χάναμε 1-0 και το γυρίσαμε. Μετά από αυτό δεν έπαιζα και οι οπαδοί φώναζαν το όνομα μου. Μετά με έβαλε ξανά και σκόραρα ξανά. Δεν ήξερα ποιο ήταν το πρόβλημα μαζί μου».

Για να καταλήξει ως εξής: «Όταν διέκοψα το συμβόλαιο με την Ομόνοια του είπα ξανά: Κόουτς σε παρακαλώ πες μου την αλήθεια, τι έγινε με μένα; Εγώ δεν είχα κάποιο πρόβλημα μαζί του. Και πάλι όμως δεν μου είπε κάτι, δεν ξέρω τι έγινε. Δεν μου αρέσει όταν κάποιος δεν έχει τα… ‘’μπαλάκια’’ να σου πει τι έγινε. Δέχομαι ότι μπορεί να μην σου αρέσω, είναι λογικό όταν έχεις πολλούς παίκτες όμως πές μου το, δεν είμαι κανένα παιδί, δεν θα κλάψω. Μάλιστα όταν πήγα στην Άχνα και απέναντι στην Ομόνοια σκόραρα και έδωσα ασίστ είπα στον εαυτό μου: Aυτό είναι το κάρμα. Με έδιωξες και τώρα γύρισε μπούμερανγκ, ο Μπεργκ έφυγε τελικά».


btm