• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΠΑΣΠ: Εισηγήσεις για στήριξη Κύπριων ποδοσφαιριστών
17/06/2022 16:50
ΠΑΣΠ: Εισηγήσεις για στήριξη Κύπριων ποδοσφαιριστών

Μια σειρά από μέτρα και εισηγήσεις προτείνει στην ΚΟΠ ο ΠΑΣΠ για τη στήριξη των Κύπριων ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΠ:

«Ο ΠΑ.Σ.Π. οφείλει και έχει υποχρέωση να στηρίξει τον κύπριο ποδοσφαιριστή, την Εθνική ομάδα και παράλληλα να συνεργαστεί με τις ομάδες για την καλύτερη ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Κύπρο.

Πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι η χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστών που προέρχονται από τις ακαδημίες των ομάδων και ιδιαίτερα των διεθνών, μπορεί να φέρει αρκετά κέρδη τόσο στο οικονομικό για τις ομάδες όσο και σε Εθνικό επίπεδο για τις Εθνικές ομάδες.

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος, η χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστών που προέρχονται από τις ακαδημίες για να φέρουν οικονομικό κέρδος στις ομάδες τους και ταυτόχρονα να βοηθήσουμε την Εθνική ομάδα να πετύχει μια μεγάλη επιτυχία ή τουλάχιστο να σταματήσουμε να διασυρόμαστε διεθνώς.

Εισηγήσεις και Μέτρα που προτείνει ο ΠΑ.Σ.Π.

  1. Η έγκριση από την εκτελεστική επιτροπή της ΚΟΠ, αλλαγών στους κανονισμούς εγγραφών – μετεγγραφών που αφορούν τους ανηλίκους με στόχο την πιο εύκολη διακίνηση των ποδοσφαιριστών. Δεν ζητάμε τίποτε περισσότερο από του να υιοθετηθούν οι κανονισμοί της FIFA που ισχύουν για διεθνείς μεταγραφές. Ότι δεν νομιμοποιείται να απαιτεί πληρωμή αποζημίωσης για ένα ποδοσφαιριστή στον οποίο δεν ενδιαφέρεται και τον οποίο δεν θέλει να συνεχίσει να εκπαιδεύει / εργοδοτεί. Δεν νοείται να σταματούν μεταγραφές ποδοσφαιριστών, στους οποίους η ομάδα τους δεν ενδιαφέρεται, επειδή η νέα ομάδα, ακόμα και χαμηλότερης κατηγορίας, θα πρέπει να πληρώσει αποζημίωση για την εκπαίδευση και ανάπτυξη τους. Με αυτό τον τρόπο μάλιστα θα αναγκαστούν και οι ομάδες να αναβαθμίσουν την ποιότητα των ακαδημιών τους για να προσελκύσουν περισσότερους και ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές
  2. Δέσμευση των κονδυλίων που είναι για τις ακαδημίες από την ΚΟΠ, δημιουργώντας ειδικούς λογαριασμούς από τους οποίους θα ελέγχει και θα απελευθερώνει τα λεφτά στους δικαιούχους μετά από προσκόμιση σχετικών βεβαιώσεων όπως οι πιο κάτω:
    – Διπλωματούχοι επαγγελματίες προπονητές – τεχνικοί διευθυντές, κάτοχοι των απαραίτητων διπλωμάτων. Να δηλώνεται ο μισθός τους (υπολογισμός κατωτάτου μισθού (όχι 150 ευρώ αλλά με το ελάχιστο ποσό που θα καθορίζει το κράτος).
    – Συντήρηση/ενοικίαση αγωνιστικών χώρων.
    – Υποχρεωτική εργοδότηση προπονητών φυσικής κατάστασης και προπονητών τερματοφυλάκων στα τμήματα U15 και άνω.
    – Υποχρεωτική συνεργασία με εργοφυσιολόγο, φυσικοθεραπευτή, αθλητικό διατροφολόγο και αθλητικό ψυχολόγο για τα τμήματα υποδομών U15 και άνω.
    – Υποχρεωτική παρακολούθηση τουλάχιστον δύο σεμιναρίων εκπαίδευσης από τον ΠΑ.Σ.Π. για τα τμήματα υποδομών U15 και άνω με θέματα εκπαιδευτικά που αφορούν την υγεία, χειραγώγηση αγώνων και νομοθεσίες του επαγγέλματος.
  3. Με την χρησιμοποίηση στην αρχική ενδεκάδα και για τουλάχιστο 30 λεπτά ποδοσφαιριστή που προέρχεται από τις ακαδημίες με μέγιστο αριθμό τους 3 η ομάδα θα επωφελείται με 500€ Bonus για τον κάθε ποδοσφαιριστή. Οι χορηγίες αυτές μπορούν να προέρχονται από τα πρόστιμα που πληρώνουν οι ομάδες για διάφορα πειθαρχικά παραπτώματα.
  4. Μη χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστή που είναι δηλωμένος στον κατάλογο Α, στην ενδεκάδα για χρονικό διάστημα περισσότερο των 3 μηνών τότε ο ποδοσφαιριστής αυτός θα αποκτά το δικαίωμα εάν το επιθυμεί να μείνει ελεύθερος τερματίζοντας το συμβόλαιο του. Επίσης ο ποδοσφαιριστής αυτός θα έχει το δικαίωμα να εγγραφεί για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου χωρίς να υπολογίζεται σαν μια από τις 4 μετεγγραφές και το σωματείο δεν θα έχει δικαίωμα διεκδίκησης οποιονδήποτε δικαιωμάτων εκπαίδευσης.
  5. Βασιζόμενοι στο άρθρο 2.0 της FIFA που αναλύει τον όρο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής απαιτούμε όπως άμεσα αποσύρετε την πρόταση για κατώτατο μισθό στα 150€ και να μην γίνονται αποδεκτά συμβόλαια για επαγγελματίες Α και Β κατηγορίας κάτω από 900€ και Γ κατηγορίας κάτω από 500€. Επίσης η κατάθεση ασφαλιστικής κάλυψης – συμβολαίου να γίνει υποχρεωτική από τις πρώτες ομάδες μέχρι και τα U13. Εάν δεν υπάρχει κάλυψη δεν θα ξεκινούν το πρωτάθλημα.
  6. Τα λεφτά που δίνονται από τις συμμετοχές των ποδοσφαιριστών στις Εθνικές ομάδες να πηγαίνουν στο ειδικό ταμείο των ακαδημιών.
  7. Η ομάδα που χρησιμοποιεί τους περισσότερους κύπριους για περισσότερο χρόνο συμμετοχής θα επιβραβεύετε με χρηματικό έπαθλο 20.000€. Το ποσό μπορεί να βγει είτε από αύξηση του εισιτηρίου με λίγα σεντ είτε από αύξηση στο τέλος των εγγραφών με 5€.
  8. Όλοι οι προπονητές των Εθνικών ομάδων θα πρέπει να είναι επαγγελματίες με κατώτατο μισθό 2.000€.
  9. Ένα σημαντικό μέρος των προστίμων που εισπράττει κάθε χρόνο η ΚΟΠ να επενδύονται για την ανάπτυξη ταλέντων, δηλαδή αναβάθμιση εγκαταστάσεων, κάλυψη εξόδων εργοδότησης αναγκαίου προσωπικού κλπ».


btm