• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΑΠΟΕΛ: Ένας γάμος που δεν κράτησε…
18/06/2022 10:01
ΑΠΟΕΛ: Ένας γάμος που δεν κράτησε…

Η μεταγραφή του Οκριασβίλι είχε δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες στους γαλαζοκίτρινους, όμως η θητεία του στην ομάδα τελείωσε άδοξα

Τα λάθη που έγιναν στον σχεδιασμό το περασμένο καλοκαίρι ήταν μεγάλα και ορισμένα εξ αυτών στοίχισαν πάρα πολύ στο ΑΠΟΕΛ. Αυτό αποτυπώθηκε και στον βαθμολογικό πίνακα που βρήκε την ομάδα να καταλήγει στην 3η θέση που την οδήγησε στον β’ προκριματικό γύρο του Conference League. Μία από τις πολλές λανθασμένες όπως αποδείχτηκε επιλογές στο μεταγραφικό παζάρι, ήταν αυτή του Τορνίκε Οκριασβίλι.

Ο Γεωργιανός εξτρέμ παρότι διατηρούσε συμβόλαιο μέχρι το 2024, αποχωρεί κακήν κακώς από την ομάδα μετά από μία άσχημη σεζόν του. Με μια λιτή ανακοίνωση, το ΑΠΟΕΛ αποχαιρέτισε τον 30χρονο άσο. «Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο (Δημόσια) ΛΤΔ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της, με τον ποδοσφαιριστή Τορνίκε Οκριασβίλι. Ευχόμαστε στον Τορνίκε καλή συνέχεια, στην επαγγελματική του καριέρα και στην προσωπική του ζωή».

Όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση ήταν κοινή επιθυμία και των δύο πλευρών να λυθεί η συνεργασία τους. Από τη μία η ομάδα γλύτωσε το βαρύ του συμβόλαιο και από την άλλη ο παίκτης, φεύγει για άλλες πολιτείες με σκοπό να πάει κάπου που θεωρεί πως θα αποδώσει καλύτερα.

Μεγάλος ντόρος

Όλοι θυμούνται τον ντόρο που προκάλεσε η είδηση πως ντύθηκε στα γαλαζοκίτρινα την τελευταία στιγμή, την ώρα που φαινόταν να προβάρει τη φανέλα της Ομόνοιας. Ήταν αργά το βράδυ της 3ης Ιουνίου 2021, όταν το ΑΠΟΕΛ «πυροδότησε τη βόμβα» που ονομαζόταν Οκριασβίλι και προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στους φίλους της ομάδας.

Αρκεί να ανατρέξει κανείς στην ανάρτηση της είδησης της μεταγραφής στα social media της ομάδας, για να «πιάσει» τον παλμό που επικρατούσε. Πλην κάποιων εξαιρέσεων οι περισσότεροι έγραφαν για σπουδαία κίνηση και έδιναν συγχαρητήρια στον πρόεδρο, Πρόδρομο Πετρίδη. Ήταν λογικό βέβαια να επικρατεί ευφορία μετά από μια τέτοια προσθήκη, καθώς ο Γεωργιανός εξτρέμ είχε δείξει τι είναι ικανός να κάνει στην Ανόρθωση.

Ανακούφιση

Η αποθέωση που γνώρισε ο παίκτης όταν πρωτοπάτησε το πόδι του στον «Αρχάγγελο», όπως προαναφέραμε πιο πάνω, μετατράπηκε σε χλευασμό από τον κόσμο, που προχώρησε σε μερικά απαξιωτικά σχόλια προς το πρόσωπό του, λόγω της κακής εικόνας που είχε τη σεζόν που τελείωσε. Μάλιστα αρκετοί φίλοι της ομάδας, δήλωναν την ανακούφισή τους, για το γεγονός πως αποτέλεσε παρελθόν ένας παίκτης για τον οποίο υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες και τελικά απογοήτευσε πλήρως.

Πενιχρή συνεισφορά

Στον έναν χρόνο και κάτι που «έκατσε» στον «Αρχάγγελο» ο 30χρονος εξτρέμ δεν κατάφερε στις πλείστες περιπτώσεις να δικαιολογήσει την όλη «σκόνη που σήκωσε» η μεταγραφή του. Με λίγα λόγια δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν προς το όνομά του και εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων. Οι λόγοι που αυτός ο «γάμος» μεταξύ των δύο πλευρών δεν ευδοκίμησε είναι πολλοί, αν και δεν μπορούν να αναλυθούν όλοι.

Για παράδειγμα δεν γνωρίζουμε ποια ήταν η σχέση του με τον Σωφρόνη Αυγουστή, ποια ήταν η συμπεριφορά του στις προπονήσεις και για ποιον λόγο «στράβωσε» το κλίμα από ένα σημείο και μετά, με αποτέλεσμα ο παίκτης να απογοητεύει στους αγώνες του. Η συνεισφορά τους στους 27 (!) αγώνες που έπαιξε σε πρωτάθλημα και κύπελλο από τους 37 συνολικά της ομάδας του, ήταν πενιχρή με μόλις τρία γκολ και δύο ασίστ. Επιπλέον κι ο χρόνος συμμετοχής του ήταν λίγος (1578’) σε σχέση με τα 2430 λεπτά που αντιστοιχούν στα 27 παιχνίδια, με την προϋπόθεση πως θα έπαιζε σε όλα τα ματς χωρίς να βγει ούτε λεπτό.

Το highlight από τη θητεία του κι αυτό που θα έχουν να θυμούνται -ενδεχομένως» οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ είναι το καταπληκτικό γκολ στο ματς που έκρινε σε μεγάλο βαθμό τον τίτλο, κόντρα στον Απόλλωνα στην ήττα με 3-2. Με το σκορ στο 3-1, ο Οκριασβίλι έκανε ένα υπέροχο γυριστό στον αέρα και μείωσε σε 3-2, βάζοντας την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάτι άλλο άξιο αναφοράς, αφού οι τραυματισμοί και η κακή του παρουσία στους αγώνες είναι αυτά που έχουν μείνει περισσότερο στο μυαλό των οπαδών.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΜΠΟΣ (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ / ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORT)


btm