• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Αντωνίου: «Το επιτάσσει η ιστορία του ΑΠΟΕΛ να διεκδικήσει τον τίτλο»
21/06/2022 12:37
Αντωνίου: «Το επιτάσσει η ιστορία του ΑΠΟΕΛ να διεκδικήσει τον τίτλο»

Στον Super Sport FM 104.0 και στην εκπομπή «Δώδεκα στα ΣΠΟΡ» με την Κατερίνα Κυριάκου μίλησε ο παλαίμαχος άσος και πρώην παράγοντας του ΑΠΟΕΛ, Τάκης Αντωνίου.

Διαβάστε τις σημαντικότερες ατάκες του:

Πως βλέπει τα όσα γίνονται τη δεδομένη στιγμή: «Καταλαβαίνω τις δυσκολίες που έχετε στη διάρκεια της ανάπαυλας του πρωταθλήματος. Όμως οι πραγματικές δυσκολίες είναι στους ανθρώπους οι οποίοι έχουν υπευθυνότητα να φτιάξουν τις ομάδες. Είναι μία ψυχοφθόρα διαδικασία, καθώς οι αρμόδιοι πρέπει να εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις και όταν αποφασίσεις ότι θέλεις κάποιον παίκτη μπορεί να σου τον πάρει κάποιος άλλος. Ο κόσμος θέλει να βλέπει κινητικότητα, νέους παίκτες, οι οποίοι θα αλλάξουν επίπεδο στην ομάδα και γενικά να προκύπτουν νεότερα».

Για το ΑΠΟΕΛ: «Η άποψη μου είναι ότι φέτος θα έρθουν πιο λίγοι παίκτες φέτος, αλλά αυτοί που θα έρθουν πρέπει να είναι πυλώνες μέσα στην ομάδα. Βλέποντας αυτούς που έμειναν και αυτούς που έφυγαν, επιδιώκεται ο ΑΠΟΕΛ να φέρει πέντε – έξι παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Πέρσι για ένα διάστημα η ομάδα ήταν αήττητη».

«Το ΑΠΟΕΛ πλήρωσε πέρσι το κακάσχημο ξεκίνημα του και το γεγονός ότι στους τελευταίους αγώνες δεν ανταποκρίθηκε στο βαθμό που έπρεπε. Είχε όμως αγώνες που μπορούσε να κερδίσει, αλλά δεν τα κατάφερε».

«Αυτό που θα ήθελα να τονίσω αναφερόμενος στα περσινά, επειδή δεν μου αρέσει να ακούω από διάφορους να μηδενίζουν τα πάντα. Διαβάζω καθημερινά αρνητικά σχόλια για τον Καρώ και το Έσελινγκ. Όχι είναι δύο υποσχόμενοι παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν. Το ΑΠΟΕΛ έχει μία καλή βάση και αν καταφέρει να φέρει κάποιους παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά, τότε θα καταφέρει να ανέβει επίπεδο».

Πως περιμένει το νέο πρωτάθλημα με την ενίσχυση των επενδυτών: «Είναι μία καινούργια εξέλιξη στην Κύπρο. Έχει δοκιμαστεί σε πολλές χρόνιες τα προηγούμενα χρόνια και μοιραία θα έφτανε και στον τόπο μας. Όσοι πιστεύουν ότι είναι περαστικό και είναι κάτι της μόδας, θα το πληρώσουν ακριβά. Γιατί ένας επενδυτής με τους κατάλληλους ανθρώπους, μπορεί από το πουθενά να δημιουργήσουν πανίσχυρη ομάδα».

«Κρίνω την Ομόνοια πέρσι, από την στάση της στους κρίσιμους αγώνες. Η προσοχή της ήταν στραμμένη στο Κύπελλο και τα κατάφερε. Τώρα είχαμε ένα πρωτάθλημα με 12 ομάδες και τώρα γίνονται 14, όμως το γεγονός ότι έρχονται ομάδες και ενδυναμώνονται οικονομικά λόγω των επενδυτών και ήταν αδύναμες, τώρα θα είναι δυνατές. Ομάδες οι οποίες δεν έχουν επενδυτές αλλά έχουν άλλες δυνάμεις, πάλι θα είναι ανταγωνιστικές. Επομένως πιστεύω θα είναι ανταγωνιστικό».

Τι πιστεύει για το ΑΠΟΕΛ ότι θα κάνει στη σεζόν που έρχεται: «Αν έχει μία ομάδα που η ιστορία της επιτάσσει να πάει για πρωτάθλημα είναι το ΑΠΟΕΛ. Δεν ξέρω αν θα το κάνει επειδή δεν είδαμε την ομάδα ακόμη. Αλλά οφείλει για την ιστορία του, το ΑΠΟΕΛ να πάει για τον τίτλο. Έχει εμπεδωθεί μέσα στον κόσμο, έχει πάρει τόσα πολλά από την ομάδα αυτά τα χρόνια και συγχώρεσε την κακή πορεία γιατί το αισθάνθηκε και το έκανε. Το αντιλαμβάνονται ότι κάποτε θα ερχόταν και η αποτυχία, όμως αναμένει ο κόσμος ότι η ομάδα θα ανακάμψει και θα επιστρέψει. Πιστεύω έτσι θα κάνει φέτος η ομάδα. Ξεκίνησε και κινείτε στα μεταγραφικά, από ότι βλέπω γύρω από το παζάρι της Ελλάδας. Για τις ηλικίες των Βαρέλα και Μπέλετς δεν με απασχολεί για αυτές τις θέσεις. Η Ρεάλ κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ με παίκτες με μεγάλες ηλικίες, δεν παίζει ρόλο η ηλικία».


btm