• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Ξαφνικά… μαζική κάθοδος Σουηδών στην Κύπρο!
22/06/2022 19:38
Ξαφνικά… μαζική κάθοδος Σουηδών στην Κύπρο!

Μετά από τον Αμέλ Μουγιάνιτς, πληροφορίες για Κριστιάν Αφρέμ και Σεμπαστιάν Όλσον

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας LT-Sport στη Σουηδία, ο 19χρονος ταλαντούχος μέσος της Ασυρίσκα, Κριστιάν Αφρέμ, οδεύει προς την Κύπρο για να φορέσει φανέλα κυπριακής ομάδας, της οποίας το όνομα δεν έχει διαρρεύσει.

Μάλιστα η είδηση αυτή επιβεβαιώνεται και από την ίδια την ομάδα της Ασυρίσκα, η οποία εν τω μεταξύ υποβιβάστηκε στην γ’ κατηγορία της σκανδιναβικής χώρας την προηγούμενη σεζόν

«Ουάου… Δεν ήμουν προετοιμασμένος για αυτό. Δεν ξέρω πόσα μπορώ να πω, αλλά ξέρω ότι υπάρχει συγκεκριμένο ενδιαφέρον. Δεν νομίζω ότι μπορώ να πω τόσα πολλά για το ποια ομάδα είναι ή κάτι τέτοιο», λέει ο 19χρονος στην προαναφερθείσα εφημερίδα.

«Τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο, αλλά αν έρθει κάτι συγκεκριμένο, το βλέπουμε θετικά. Ο Κρίστιαν τα πήγε καλά την άνοιξη και αν υπάρξει πρόσκληση, έχει την άδειά μας να πάει, δεν θα σταθούμε εμπόδιο σε αυτό», λέει ο Φεμί Ταστσί από το Δ.Σ. της Ασυρίσκα μιλώντας LT-Sport.

Λόγω απειρίας σε υψηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο, ηλικίας και βιογραφικού, ο Αφρέμ λογικά δεν θα έρθει σε κάποιο από τα μεγάλα και λαοφιλή κλαμπ της Κύπρου, αλλά ποτέ δεν λέμε… «ποτέ». Ίσως κάποιοι να είδαν κάτι και να θεωρούν «επένδυση» τον ποδοσφαιριστή.

Ο Κρίστιαν Άφρεμ

Από εκεί και πέρα, ένα άλλο Μέσο στη Σουηδία, η Sport Expressen κάνει λόγο σε ρεπορτάζ της ότι κορυφαία ομάδα της Κύπρου αναφέρεται για τον 29χρονο Σεμπαστιάν Όλσον

«Είμαι πολύ ανοιχτός και δεν κλείνω πόρτες», λέει ο πρώην δεξιός μπακ-χαφ της Γκέτεμποργκ, ο οποίος τώρα προπονείται  που τώρα προπονείται με την εν λόγω ομάδα, αφότου ολοκληρώθηκε η θητεία του στη γερμανική Ζανκτ Παουλί όπου αγωνίστηκε από το Καλοκαίρι του 2019 μέχρι πρότινος (δύο γεμάτες σεζόν στη Β’ Κατηγορία Γερμανίας και μία με λίγες συμμετοχές λόγω σοβαρού τραυματισμού).

Ο Όλσον έκανε καλή σεζόν στο Ζανκτ Παουλί τον περασμένο χειμώνα όπου ανάμεσα σε άλλα απέκλεισε την Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Κύπελλο Γερμανίας. Στη συνέχεια όμως εμφανίστηκε η… κακή του τύχη, αφού τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο σε μια προπόνηση και αναγκάστηκε να χειρουργηθεί στον έσω πλάγιο σύνδεσμο, κάτι που τον κράτησε εκτός δράσης για σχεδόν τέσσερις μήνες.

«Τώρα νιώθω πάλι καλά. Συσσωρεύομαι σιγά-σιγά και έχω ακόμη μία ή δύο εβδομάδες πριν επιστρέψω σε πλήρη προπόνηση. Η ιδέα είναι να προπονούμε με τη Γκέτεμποργκ μέχρι να υπογράψω κάπου», λέει ο 29χρονος, του οποίου το συμβόλαιο με τη γερμανική ομάδα της δεύτερης κατηγορίας λήγει τώρα.

Ο Σεμπαστιάν Όλσον

Δεν βιάζεται να βρει νέο εργοδότη, αλλά θέλει να είναι σε θέση να προπονείται πλήρως από την πρώτη μέρα με τον νέο του σύλλογο, όταν όλα είναι ΟΚ. Στόχος είναι λοιπόν να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό, αλλά συνειδητοποιεί ότι η κατάσταση στις διαπραγματεύσεις δεν είναι τόσο καλή όσο όταν ήταν βασικός παίκτης στη Ζανκτ Παουλί.

«Θα ήταν πιο συναρπαστικό αν δεν προερχόμουν φυσικά από χειρουργική επέμβαση, τότε θα είχα πολύ καλύτερη θέση. Ωστόσο, το γόνατο είναι πιο σταθερό τώρα από πριν και έχω κάποιες επιλογές, αλλά θα πρέπει να είναι κάτι καλό. Έχει πολύ καιρό μέχρι να κλείσει η μεταγραφική περίοδος», λέει ο Όλσον καταληκτικά.

Ο Αμέλ Μουγιάνιτς

Υπενθυμίζουμε ότι δεδομένη είναι και η έλευση του 21χρονου Σουηδού μέσου Αμέλ Μουγιάνιτς από τη Μάλμε στον ΑΠΟΕΛ. Δεν είναι παράξενο ομάδες να έχουν στραφεί προς τη σουηδική αγορά, χωρίς κατ’ ανάγκην να αξιολογούν ποδοσφαιριστές με καταγωγή μόνο από τη συγκεκριμένη χώρα της Σκανδιναβίας. Παντού πλέον μπορεί κανείς να βρει σπουδαίους παίκτες ή να… αλιεύσει «λαβράκια», δηλαδή ποδοσφαιριστές με ταλέντο και μεταπωλητική αξία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

*Κάποια σημεία είναι μεταφρασμένα από την ιστοσελίδα «Ypervorioi.blogspot» την οποία και ευχαριστούμε.


btm