• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΑΠΟΕΛ: Ένα «καράβι» υποψήφιοι και προτεινόμενοι
29/06/2022 22:19

Απ’ όλα έχει το πανέρι… για ακραίους μπακ – Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά περισσότεροι παίκτες «παρελαύνουν» στο ρεπορτάζ για την αντικατάσταση των Ζοάο Πέδρο και Φακούντο Σαμπάλα

Ούτε ενός, ούτε δύο, ούτε τριών, αλλά τεσσάρων παικτών διέρρευσε το όνομα για τα δύο άκρα της άμυνας του ΑΠΟΕΛ, εκεί όπου η προσπάθεια για ουσιαστική ενίσχυση μοιάζει με επιτακτική ανάγκη μετά από την αποχώρηση του Ζοάο Πέδρο (δεξιά) και του Φακούντο Σαμπάλα (αριστερά) ο οποίος εκτός απροόπτου θα συνεχίσει την καριέρα του στην ιταλική Βενέτσια (Σέριε Β’).

Κάτι που θα αποφέρει χρήματα στα ταμεία της Εταιρείας μεν, αλλά δεν παύει να ισχύει ότι ο ΑΠΟΕΛ χάνει έναν εξελίξιμο και πολύτιμο ποδοσφαιριστή και φυσικά χαμηλόμισθο συγκριτικά με άλλους… Η απρόσμενη εξέλιξη έφερε ανατροπή στον μετεγγραφικό σχεδιασμό των γαλαζοκιτρίνων οι οποίοι πλέον αναζητούν παίκτες και για τα δύο άκρα της άμυνας.

Πάμε, να τους δούμε αναλυτικότερα τους ποδοσφαιριστές που απασχολούν το μετεγγραφικό ρεπορτάζ των γαλαζοκίτρινων… Αν απασχολούν έντονα και τους ανθρώπους που χειρίζονται τα θέματα σχεδιασμού, θα δείξει…

Ματέο Σούσιτς

Για τη δεξιά πλευρά της άμυνας, έχει γραφτεί το όνομα του Ματέο Σούσιτς, ενός 31χρονου Βόσνιου ακραίου μπακ ο οποίος αξιολογείται. Είναι διεθνής και την τελευταία τριετία αγωνιζόταν στην Κλουζ, με την οποία κατέκτησε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα και ένα κύπελλο. Απ’ τη ρουμάνικη ομάδα έμεινε ελεύθερος πρόσφατα, ενώ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε μέτρησε συνολικά 27 συμμετοχές. Παίκτης με εμπειρίες από πρωταθλητισμό, αφού πανηγύρισε τέσσερα σερί πρωταθλήματα στη Μολδαβία, ενώ το καλοκαίρι του 2019 πήγε στην Κλουζ με την οποία πήρε άλλα τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα. Επίσης, στο παρελθόν πέρασε από τη Ζρίνσκι Μόσταρ της πατρίδας του, την Ίστρα Κροατίας και τη γερμανική Κότμπους.

Ο Ματέο Σούσιτς

Καρίμ Χαφέζ

Ο Αιγύπτιος αριστερός μπακ Καρίμ Χαφέζ, γνώριμός μας από το επιτυχημένο του πέρασμα στην Ομόνοια τη σεζόν 2015-16, είναι από τους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν για την αντικατάσταση του Σαμπάλα και μάλιστα οι πληροφορίες το πάνε ένα βήμα παραπέρα και κάνουν λόγο πως είναι βασικός υποωήφιος. Ο Χαφέζ αγωνιζόταν τα τελευταία δυο χρόνια στην τουρκική Μαλάτιασπορ με την οποία είχε δυο γεμάτες σεζόν καταγράφοντας συνολικά 66 συμμετοχές. Είναι επίσης εν ενεργεία διεθνής με την Αίγυπτο.

Ο Καρίμ Χαφέζ

Γκρεγκ Φόρσαϊθ

Ένα από τα ονόματα που εξετάζονται επίσης από τον Σωφρόνη Αυγουστή για το αριστερό άκρο της άμυνας, είναι και αυτό του Σκοτσέζου Γκρεγκ Φόρσαϊθ. Πρόκειται για 33χρονο ο οποίος από το 2013 αγωνιζόταν στην Ντέρμπι Κάουντι, έχοντας καταγράψει συνολικά 256 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Το συμβόλαιο του με την αγγλική ομάδα ολοκληρώθηκε και πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί επίσης σε Νταντί Γιουνάιτεντ (Σκοτία), Γουότφορντ (Αγγλία) και Μπράντφορντ (Αγγλία). Έχει επίσης καταγράψει τρεις συμμετοχές με την Εθνική Σκωτίας. Κατά τη λήξασα αγωνιστική περίοδο έπαιξε σε 29 ματς με τη φανέλα της Ντέρμπι.

Ο Γκρεγκ Φόρσαϊθ

Ντιέγο Αγκίρε

Ντιέγκο Αγκίρε, ξανά στο προσκήνιο για τους πρωτευουσιάνους. Ένας ποδοσφαιριστής που απασχόλησε το μετεγγραφικό ρεπορτάζ του ΑΠΟΕΛ τον Ιανουάριο του 2021, αλλά η μετεγγραφή του δεν υλοποιήθηκε ποτέ αφού ζητούσε κλειστό συμβόλαιο για ενάμισι χρόνο, με αποτέλεσμα οι «γαλαζοκίτρινοι» να προχωρήσουν στην απόκτηση του Φακούντο Σαμπάλα. Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα μας σε άλλο ρεπορτάζ, προτάθηκε στην ομάδα της Λευκωσίας και τις επόμενες ημέρες θα φανεί αν η περίπτωση του θα προχωρήσει ή όχι.

Τον ποδοσφαιριστή γνωρίζει πολύ καλά ο Σωφρόνης Αυγουστή από την κοινή τους θητεία στον Απόλλωνα, από τον οποίο έφυγε με μονομερή τερματισμό του συμβολαίου του λόγω πειθαρχικού παραπτώματος όταν θυμίζουμε αρνήθηκε να περάσει ως αλλαγή σε παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ για το κύπελλο, επικαλούμενος τραυματισμό. Ο Αγκίρε μένει ελεύθερος από τον Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Παρά το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο είχε υποπέσει όταν ήταν στον Απόλλωνα, είχε αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις από την παρουσία του στους «κυανόλευκους» της Λεμεσού, γεμίζοντας με πολλή δραστηριότητα την αριστερή πλευρά και βοηθώντας και επιθετικά την ομάδα του.

Ο Ντιέγο Αγκίρε

Θανάσης Ανδρούτσος

«Ματιές» και στον Ελλαδίτη Θανάση Ανδρούτσο για το δεξιό άκρο της άμυνας. Ο 25χρονος είναι διεθνής με την Εθνική Ελλάδος της οποίας φόρεσε τη φανέλα και των μικρότερων ομοσπονδιακών συγκροτημάτων. Ανήκει επαγγελματικά από το 2016 στον Ολυμπιακό Πειραιώς, δεν λογίζεται ως βασικός, ενώ τη σεζόν 2019-20, είχε γεμάτη κι επιτυχημένη σεζόν ως δανεικός στον Ατρόμητο Αθηνών. Την σεζόν που μας πέρασε είχε 15 συμμετοχές (έξι ως βασικός) με την ερυθρόλευκη φανέλα, ενώ μέτρησε και τρεις συμμετοχές ως βασικός στην δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού η οποία αγωνίζεται στην πιο κάτω κατηγορία. Οι προσπάθειες του ΑΠΟΕΛ για να τον αποκτήσει αφορούν δανεισμό του παίκτη.

Ο Θανάσης Ανδρούτσος

ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ


btm