• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΑΠΟΕΛ: Δις και τρις… ανεπιθύμητος ο Μαντούκα
30/06/2022 15:14

Το στόρι με την παρέμβαση του παλαίμαχου άσου των γαλαζοκίτρινων σε σημαντικά ζητήματα και ο εκνευρισμός που έχει προκαλέσει στους ανθρώπους της ομάδας, ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές (τουλάχιστον τόσες έγιναν γνωστές)

Αυτό έλειπε στον ΑΠΟΕΛ στην παρούσα φάση. Να θέλει να κλείσει έναν ποδοσφαιριστή κι εκεί που τον περιμένει να βάλει την υπογραφή του στα συμβόλαια που του έχουν σταλεί, να κάνει στροφή 180 μοιρών ο παίκτης επειδή δεν έλαβε τις καλύτερες συστάσεις για το σύλλογο και να απαντάει «ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω». Και ασφαλώς αναφερόμαστε στο «ναυάγιο» της προσπάθειας για να αποσπάσει την υπογραφή του Λούκας Σάσα ο ΑΠΟΕΛ.

Όπως διαρρέει, έχουν ενημερωθεί οι άνθρωποι του ΑΠΟΕΛ ότι ο Γκουστάβο Μαντούκα ήταν αυτός ο οποίος «έπεισε» τον συμπατριώτη του (αφού ο Σάσα ζήτησε πρώτος την άποψη του παλαίμαχου άσου) να… γυρίσει την πλάτη στον Αρχάγγελο ως αποτέλεσμα αυτών που τού μετέφερε.  Ασφαλώς, για να προστατέψουν τον εαυτό τους, οι δύο Βραζιλιάνοι όπως ήταν φυσιολογικό, διέψευσαν.

Διαβάστε επίσης: Θα ‘ρθει η στιγμή

Πρώτα ο Σάσα: «Απλά θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι σήμερα! Καταρχάς είμαι χαρούμενος και με τιμά που έλαβα πρόταση από το ΑΠΟΕΛ. Πήρα την απόφαση να μην πάω, βασισμένη 100% σε οικογενειακούς και προσωπικούς λόγους. Είχα μια πολύ θετική συζήτηση με τον Γκουστάβο Μαντούκα ως παλιός μου φίλος και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν έχει να κάνει καθόλου με την απόφαση. Κατακρίβειαν, αντιθέτως, πάντα λέει πολύ καλά πράγματα για το ΑΠΟΕΛ και ήταν ενθουσιασμένος με την ιδέα να φορέσω τη φανέλα της ομάδας. Δεν ξέρω από που βγήκε αυτή η πληροφορία αλλά μπορώ να πω ότι δεν είναι αλήθεια».

Διαβάστε επίσης: Τα λέγαμε

Κι έπειτα ο Μαντούκα με δύο τρόπους, κοινοποιώντας την πιο πάνω ανάρτηση του Σάσα και ακολούθως σε διαδικτυακή συνομιλία με κόσμο του ΑΠΟΕΛ σε οπαδικό γκρουπ, λέγοντας αρχικά πως «αυτό δεν είναι αλήθεια» και προσθέτοντας ότι: «Η αλήθεια είναι ότι οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ είναι πίσω στους μισθούς πολλούς μήνες και κάποιοι εξ αυτών προσφεύγουν στη FIFA. Αυτό δεν βγάζει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία για τους ποδοσφαιριστές… Δεν είναι δικό μου το φταίξιμο. Προσπαθούν να φταίξουν άλλους για τη λάθη τους και την κακή διαχείριση ξανά και ξανά…».

Ακόμη και αυτά να έχει πει στον Σάσα ο Μαντούκα, ε, δεν θέλει και πολλά ο πρώτος για να αρνηθεί την πρόταση του ΑΠΟΕΛ. Από την άλλη, και να μην του τα μετέφερε με τον τρόπο που το κάνει δημοσίως ο παλαίμαχος άσος των γαλαζοκίτρινων, το ρεζουμέ σίγουρα θα του το… σέρβιρε σε απάντηση τύπου: «κοίτα φιλαράκι, εγώ θα σου πώ κάποια πράγματα που έχω μάθει και εσύ είσαι αυτός που αποφασίζει». Και τα λοιπά… και τα λοιπά.

Διαβάστε επίσης: Λούκας Σάσα: Επιβεβαίωσε για ΑΠΟΕΛ και… προστατεύει Μαντούκα

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μαντούκα με τις κινήσεις του (δεν είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι θα κρίνουμε αν συμπεριφέρεται σωστά η λανθασμένα) προκαλεί τον εκνευρισμό των ανθρώπων του ΑΠΟΕΛ. Υπενθυμίζουμε ότι το 2019 είχε εκφράσει άποψη στο θέμα με την ανανέωση του συμβολαίου του Νούνο Μοράις.

Διαβάστε επίσης: Αλαλούμ

«Αυτά είναι μ@λ@κιες!! Πώς είναι δυνατό μια κούκλα που λέγεται Αλεσάντρο να χειρίζεται τα σημαντικά θέματα του ΑΠΟΕΛ; Απορώ γιατί!! Εντωμεταξύ ο Νούνο Μοράις ο παίκτης που έσπασε όλα τα ρεκόρ περιμένει απάντηση από τον σύλλογο που αγαπά τόσο πολύ. Νούνο το πρόβλημά σου είναι ότι σου αρέσει να παίζεις και να νικάς!!!», είχε γράψει με αποτέλεσμα να κληθεί ο Μοράις να μπει στην άχαρη διαδικασία να απαντήσει ως εξής: «Σε ό,τι αφορά στις δηλώσεις του Γκουστάβο πρέπει να πω ότι είμαι πολύ απογοητευμένος. Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιούν το όνομα μου ούτε ζήτησα από κάποιον να μιλήσει για μένα».

Διαβάστε επίσης: Πολύ μελάνι

Ο Μαντούκα, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις είχε τονίσει επίσης τα εξής: «Είναι ο καλύτερος μου φίλος και μιλάμε καθημερινά. Ο ίδιος είναι πολύ απογοητευμένος και στενοχωρημένος με αυτά που έχουν συμβεί και κάποια στιγμή έκλαψε. Και όταν βλέπεις τον Νουνό να κλαίει, τότε νιώθεις και εσύ άσχημα. Δεν εξαρτάται από τον Νούνο εάν θα συνεχίσει στο ΑΠΟΕΛ. Ο ίδιος έχει απαντήσει θετικά στην πρόταση του ΑΠΟΕΛ για να αναλάβει βοηθός προπονητή, αλλά περιμένει από την διοίκηση».

Στις 28 Αυγούστου του 2019, στον επαναληπτικό με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ για το Τσάμπιονς Λιγκ κατά τη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε η διοίκηση των γαλαζοκιτρίνων στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο Πρόδρομος Πετρίδης αποκάλυψε πως έκλεισαν οι πόρτες του «Αρχαγγέλου» και για τον Γκουστάβο Μαντούκα.

Είχε πει πως είναι ανεπιθύμητος για τον ΑΠΟΕΛ. Τόνισε πως ποδοσφαιριστές στους οποίους ο ΑΠΟΕΛ πρόσφερε πάρα πολλά από θέμα λεφτών και εμπειριών και συμπεριφέρονται με άσχημο τρόπο και επεμβαίνουν σε θέματα που δεν τους αφορούν, είναι ανεπιθύμητοι. «O Μαντούκα έχει φάει “Χ” από τον ΑΠΟΕΛ. Θέλουμε να σέβονται περισσότερο την ομάδα ποδοσφαιριστές που δοξάστηκαν στο ΑΠΟΕΛ», είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο διοικητικός ηγέτης των γαλαζοκίτρινων. Κι αυτό εξαιτίας του γεγονότος ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να κρατήσει τον Καρλάο δύο μήνες πριν.

Ο Μαντούκα ήταν αυτός που κλήθηκε να διαπραγματευτεί με τον ΑΠΟΕΛ τον Μάιο του 2019 για την ανανέωση συμβολαίου του Καρλάο, επειδή το γραφείο ατζέντηδων στην Ιταλία που εκπροσωπεί τον Βραζιλιάνο στόπερ, είναι αυτό με το οποίο συνεργάζεται ο παλαίμαχος άσος των γαλαζοκίτρινων.

Πάντως, το… φυσάνε και δεν κρυώνει στον ΑΠΟΕΛ. Είτε έχει δίκαιο ο Μαντούκα, είτε όχι, από τη μία υπήρξε ποδοσφαιριστής ο οποίος δοξάστηκε στον ΑΠΟΕΛ και κέρδισε πάρα… μα πάρα πολλά σε χρήματα και διακρίσεις και από την άλλη δεν σημαίνει ότι επειδή αποχώρησε στο πρόσφατο παρελθόν από το πόστο του τεχνικού διευθυντή με όχι και τόσο καλό τρόπο, θα συμπεριφέρεται με εκδικητικό τρόπο. Ας μην ξεχνάμε το γεγονός ότι είναι αυτός που… είναι σήμερα το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον ΑΠΟΕΛ. Άλλο οι προσωπικές διαφωνίες κι άλλο να επιδιώκει να κάνει ζημιά στο σύλλογο.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ


btm