• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΑΠΟΕΛ: Λύνει το πρόβλημα με έναν πολυτροπαιούχο!
01/07/2022 09:26
ΑΠΟΕΛ: Λύνει το πρόβλημα με έναν πολυτροπαιούχο!

Στο πρόσωπο του Ματέο Σούσιτς βρηκε ο Σωφρόνης Αυγουστή τον παίκτη που θα καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας

Μια θέση στην οποία το ΑΠΟΕΛ «ταλαιπωρήθηκε» πολύ τη σεζόν που τελείωσε ήταν αυτή του δεξιού μπακ. Η επιλογή του Ισάμ Τσεπάκ αποδείχθηκε εκ των υστέρων αποτυχημένη, αν και ήρθε με περγαμηνές, με συνέπεια η ομάδα να καταφεύγει σε «πειραματικές λύσεις», όπως αυτές των Καρώ και Θεοδώρου.

Μέχρι τη στιγμή βέβαια που ήρθε τον περασμένο Ιανουάριο ο πολύπειρος Ζοάο Πέδρο, για να λύσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Ο Πορτογάλος έκανε σωστά τα βασικά κομμάτια του παιχνιδιού, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν έκανε τη διαφορά. Για τον λόγο αυτό συν του ότι «πάτησε» τα 36 έτη, οδηγήθηκε στην έξοδο μετά από ένα εξάμηνο.

Σπουδαίο βιογραφικό

Όλη αυτή η εισαγωγή γίνεται για να κατανοηθεί πόσο μεγάλο θέμα αντιμετώπισε το ΑΠΟΕΛ κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν στη συγκεκριμένη θέση. Φυσικά και αλλού υπήρξαν αδυναμίες, αλλά επικεντρωνόμαστε σ’ αυτή λόγω της μεταγραφής του Ματέο Σούσιτς. Είναι ο «εκλεκτός» του Σωφρόνη Αυγουστή για το δεξί άκρο της άμυνας. Ο παίκτης ο οποίος θα πάρει θεωρητικά τη φανέλα βασικού στο «σπίτι» του, αφήνοντας ως δεύτερη επιλογή τον Τσεμπάκ.

Αναφορικά με τον Σούσιτς που ανακοινώθηκε και επίσημα από το ΑΠΟΕΛ, υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας, μέχρι τον Μάιο του 2024. Πρόκειται για διεθνή Βόσνιο παίκτη, εν ενεργεία μέλος της χώρας του και την περσινή σεζόν αγωνιζόταν με τα χρώματα της ρουμανικής Κλουζ. Στα τρία χρόνια που βρισκόταν στην Κλουζ, κατέγραψε 114 συμμετοχές, με δύο γκολ και έξι ασίστ ενώ τη λήξασα σεζόν είχε 27 αγώνες και δύο ασίστ.

Πέραν της ρουμανικής ομάδας, ο 31χρονος μπακ έχει θητεία στη Σέριφ Τίρασπολ (Μολδαβία) με 132 ματς, στην κροατική ΝΚ Ίστρα με 72 αγώνες, στη Ζρίνσκι Μόσταρ (Βοσνία) με 40 παιχνίδια και ένα μικρό πέρασμα από τη γερμανική Κότμπους με πέντε ματς. Με βάσει το βιογραφικό του, ο Σούσιτς έρχεται για να λύσει μια και καλή το πρόβλημα στο δεξί άκρο της άμυνας, αν και καθρέφτης είναι φυσικά το γήπεδο.

14 τίτλοι στο παλμαρέ

Το στοιχείο που κρατάει κάποιος από τις ομάδες στις οποίες έχει αγωνιστεί είναι οι τίτλοι που έχει με τις Σέριφ, Κλουζ και Ζρίνσκι. Συνολικά με αυτούς τους συλλόγους μέτρησε 14 τίτλους (!) και το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι τα οκτώ πρωταθλήματα, εκ των οποίων τα εφτά είναι συνεχόμενα. Χαρακτηριστικό είναι πως πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα Βοσνίας, με τη Ζρίνσκι το 2008-09 που ήταν και το πρώτο του. Μετά όταν βρέθηκε στη Σέριφ, κατέκτησε μαζί της τέσσερα πρωταθλήματα τις σεζόν 2015-16, 2016-17, 2017-18 και 2018-19, ενώ παράλληλα έβαλε στη συλλογή του και τρία κύπελλα τις σεζόν 2014-15, 2016-17 και 2018-19. Επιπλέον, με την ομάδα του πήρε και δύο φορές (2015 και 2016)  το Super Cup. Τα συνεχόμενα πρωταθλήματα συνεχίστηκαν στην Κλουζ, όπου σήκωσε το τρόπαιο τις σεζόν 2019-20, 2020-21 και 2021-22. Άρα λοιπόν, από τίτλους… άλλο τίποτα, αφού έχει γεμίσει τη συλλογή του. Με τον Σούτιτς, το ΑΠΟΕΛ προσθέτει έναν παίκτη που έχει νοοτροπία νικητή κι αυτό το χρειάζεται πολύ, ειδικά μετά τις τελευταίες αποτυχίες στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ενεργό μέλος

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο στο βιογραφικό του 31χρονου μπακ, είναι πως με τη χώρα του αγωνίστηκε πρόσφατα στα δύο από τα τέσσερα παιχνίδια που έγιναν για τη Β’ κατηγορία του Nations League που έδωσε τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα μέτρησε 90λεπτα κόντρα στη Ρουμανία και το Μαυροβούνιο ενώ δεν έπαιξε δύο φορές απέναντι στη Φινλανδία. Αυτό δείχνει πως ο προπονητής του τον εμπιστεύεται, σε μια χώρα του επιπέδου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Αν και συνολικά από το 2016 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το transfermarkt έχει δέκα συμμετοχές.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΜΠΟΣ (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ – ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORT)


btm