• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Μπότεφ – ΑΠΟΕΛ: Ανοι«Χ»τη η πρόκριση (ΦΩΤΟ)
20/07/2022 21:53
Μπότεφ – ΑΠΟΕΛ: Ανοι«Χ»τη η πρόκριση (ΦΩΤΟ)

Ο ΑΠΟΕΛ επέστρεψε στις διοργανώσεις της UEFA με στόχο την πρώτη του συμμετοχή στους ομίλους του Europa Conference League και η προσπάθεια του ξεκίνησε από τη Βουλγαρία με ισοπαλία (0-0) κόντρα στη Μπότεφ Πλόβντιβ.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» ήταν καλοί κυρίως για ένα ημίχρονο, με τους Ντάλσιο και Θεοδώρου να δημιουργούν κινδύνους στους γηπεδούχους, οι οποίοι έκαναν φιλότιμη προσπάθεια αγχώνοντας τους αμυντικούς του ΑΠΟΕΛ, όμως ο Κρέσπο έκανε αρχοντικό ντεμπούτο με το σύνολο του Σωφρόνη Αυγουστή.

Η υπόθεση πρόκριση παραμένει ανοικτή ως τη ρεβάνς που θα γίνει την Πέμπτη 28 Ιουλίου στο ΓΣΠ εκεί ο ΑΠΟΕΛ θα «κυνηγήσει» μόνο τη νίκη που θα του προσφέρει την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Ο νικητής του «ζευγαριού» Μπότεφ – ΑΠΟΕΛ θα αντιμετωπίσει πρώτα ως γηπεδούχος το νικητή του αγώνα Κίζιλζαρ Καζακστάν – Οσιέκ Κροατίας. Την Πέμπτη (21/7) Πέμπτη θα γίνει ο πρώτος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων στο Καζακστάν.

Ο αγώνας:

Σε ένα παιχνίδι δύσκολο, λόγω του γεγονότος ότι έγινε στα τέλη του Ιουλίου, ο ΑΠΟΕΛ μπήκε δυναμικά μέσα στο «Βασίλ Λέφσκι», θέλοντας να επιβάλλει τον ρυθμό του. Τα κατάφερε, δημιουργώντας και ευκαιρία με τον Ντάλσιο (7΄), ο οποίος πλάσαρε άστοχα, ύστερα από ασίστ του Θεοδώρου. Το ματς είχε γρήγορο ρυθμό, με τους «γαλαζοκίτρινους» ως το πρώτο ημίωρο να είναι κυρίαρχοι. Οι φάσεις των Θεοδώρου (18΄) και Σαρφό (24΄), δε βρήκαν στόχο, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να βγαίνουν από το καβούκι τους.

Η Μπότεφ με τη στήριξη των φιλάθλων της, απείλησε για «παρθενική» φορά με το σουτ του Ετό (26΄) που βρήκε στα σώματα και πέρασε κόρνερ, το οποίο δεν αξιοποιήθηκε σωστά. Στη συνέχεια, ο ίδιος παίκτης μάρκαρε «σκληρά» τον Τσέπακ, με αποτέλεσμα να δεχθεί κίτρινη κάρτα.

Όσο περνούσε η ώρα, οι γηπεδούχοι πίεσαν, και φανέρωσαν τις ικανότητες τους, κυρίως με τους Ετό και Τοκού. Ο τελευταίος στις καθυστερήσεις (45+1) απώλεσε μοναδική ευκαιρία, καθώς σε τετ-α-τετ με τον Μπέλετς, ο πορτιέρο τον «νίκησε», κάνοντας την επέμβαση του αγώνα ως τότε, η οποία έστειλε τη μπάλα κόρνερ. Ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του ημιχρόνου, με το 0-0 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των παικτών.

Στο δεύτερο μέρος, οι δύο αντίπαλοι φύλαξαν τα νότα τους με τον ρυθμό να μένει υψηλός, όμως οι φάσεις απουσίαζαν μπροστά από τις δύο εστίες. Από την επανέναρξη ως το 75΄ σημειώθηκε μόλις μία καλή ευκαιρία, με το πλασέ του Σόουζα (74΄) που πέρασε απελπιστικά εκτός εστίας του Χάνκιτς.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή ανακάτεψε την «τράπουλα», έδωσε ευκαιρίες στους Ντογκαλά, Ηλία και Μαρκίνιος, όμως δεν έκαναν τη διαφορά παρά τη διάθεση τους. Ο τελευταίος, σε ένα απευθείας φάουλ επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Χάνκιτς, όμως ήταν σε ετοιμότητα. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους δύο αντιπάλους να μένουν στο 0-0, με τον ΑΠΟΕΛ να είναι σαφέστατα καλύτερος.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ:

Μπότεφ: Hankic, Puncec, Souprayen, Genev, Konate (Τόνεφ 82′), N.Minkov, Eto΄Ο (Μπαροάν 70′), Mertens, Brahimi (Σέκουλιτς 70′), Toku, Rabei (Νάντι 82′).

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Κρέσπο, Πολυκάρπου, Τσεπάκ, Γουίλερ, Νταουσβίλι, Σαρφό (Ντογκαλά 60′), Σόουζα (Σατσιάς 90+2′), Θεοδώρου (Μαρκίνιος 77′), Ντάλσιο, Μάγκλιτσα (Ηλία 60′).

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο «Βασίλ Λέφσκι».

Σκόρερ: -/-.

Κίτρινες: Ετό/-.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Μπάλας Μπέρκε (Ουγγαρία).

Βοηθοί διαιτητές: Βένσελ Τοθ, Πίτερ Γκαράι (Ουγγαρία).

Τέταρτος: Μιχάλι Καπράλι (Ουγγαρία).

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ:

19:58: Μπαίνουν στο γήπεδο οι δύο ομάδες.
20:00: Όλα έτοιμα.
1΄: Έναρξη αγώνα.
4΄: Ευκαιρία για Μπότεφ: Ο Κρέσπο έδιωξε σωτήρια τη μπάλα, ενώ έμπαινε με ταχύτητα στην περιοχή ο Ετό.
7΄: Ευκαιρία για ΑΠΟΕΛ: Ο Ντάλσιο στέλνει λίγο άουτ το πλασέ του, ύστερα από υπέροχο μοίρασμα του Θεοδώρου μέσα στην περιοχή της Μπότεφ.
9΄: Σουτ του Τοκού, άουτ η μπάλα.
16΄: Ευκαιρία για ΑΠΟΕΛ: Μακρινό σουτ του Θεοδώρου, άουτ η μπάλα, αρκετά ψηλά από τα δοκάρια.
18΄: Ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ: Ο Θεοδώρου είναι ο κύριος εκφραστής των φάσεων των «γαλαζοκίτρινων». Ο συγκεκριμένος παίκτης, αφού πέρασε δύο, σούταρε, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα εκτός από το αριστερό δοκάρι.
22΄: Παραμένει το 0-0.
24΄: Ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ: Ο Σαρφό από τον άξονα σουτάρει, ωστόσο, ο τερματοφύλακας της Μπότεφ δεν αιφνιδιάστηκε.
26΄: Ευκαιρία για Μπότεφ: Ο Ετό μπήκε γρήγορα στην περιοχή, έκανε το σουτ, η μπάλα βρίσκει σε σώματα και πάει κόρνερ, το οποίο πέρασε δίχως κάτι το ιδιαίτερο.
30΄: Κίτρινη στον Έτο, για σκληρό μαρκάρισμα στον Τσεπάκ.
38΄: Ευκαιρία για ΑΠΟΕΛ: Ο Λούκας Σόουζα υποδέχτηκε τη μπάλα, σούταρε από μακριά, όμως ο πορτιέρο της Μπότεφ, έδιωξε σε κόρνερ που πέρασε δίχως ουσία.
41΄: Ευκαιρία για Μπότεφ: Λάθος της άμυνας, ο Μπραχίμι, προσπάθησε να περάσει την Μπέλετς, δεν τα κατάφερε, και έτσι οι «γαλαζοκίτρινοι» γλίτωσαν τα χειρότερα.
43΄: Ευκαιρία για Μπότεφ: Σουτ του Ετό, μαζεύει δίχως δυσκολίες ο Μπέλετς.
45+1΄: Ευκαιρία για τη Μπότεφ: Ο Τοκού κάνει εξαιρετικό παιχνίδι, ύστερα από «μονομαχία» βρέθηκε στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ, σούταρε, αλλά ο Μπέλετς, έδιωξε σε κόρνερ που πέρασε.
Ημίχρονο στη Βουλγαρία 0-0 το σκορ!

46΄: Έναρξη δευτέρου μέρους.
50΄: Δίχως κάτι σπουδαίο σε αυτά τα λεπτά, εξαιρετικός ο Κρέσπο.
58΄: Ο ρυθμός παραμένει σε καλά επίπεδα, ωστόσο, απουσιάζουν οι ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες.
60΄: Δύο αλλαγές για τον ΑΠΟΕΛ: Οι Ντογκαλά και Ηλία στο ματς, εκτός οι Μάγκλιτσα, Σαρφό.
67΄: Ο Τοκού έφυγε φάτσα με τον Μπέλετς, και πριν πλασάρει, ο επόπτης σήκωσε για οφσάιντ.
70΄: Αλλαγές για Μπότεφ: Μέσα οι Σέκουλιτς και Μπαροάν, εκτός οι Ετό και Μπραχίμι.
70΄: Παραμένει το 0-0 στη Σόφια.
73΄: Ο Θεοδώρου, μοιράζει στον Ηλία, ο τελευταίος πλάσαρε, αλλά η φάση ήταν ως μη γενόμενη, καθώς υπήρξε οφσάιντ.
74΄: Ευκαιρία για ΑΠΟΕΛ: Ο Ντογκαλά δίνει στον Σόουζα, ο τελευταίος κάνει ένα κάκιστο πλασέ, με τη μπάλα να περνάει απελπιστικά άουτ.
77΄: Αλλαγή για ΑΠΟΕΛ: Στη θέση του Θεοδώρου, μπαίνει ο Μαρκίνιος.
80΄: Ευκαιρία για ΑΠΟΕΛ: Απευθείας φάουλ από τον Μαρκίνιος, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων δυσκολεύτηκε, αλλά έδιωξε, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει κάτι το ιδιαίτερο.
82΄: Διπλή αλλαγή για Μπότεφ: Έξω οι Κονάτε, Ραμπέι, Νάντι, Τόνεφ μέσα στο γήπεδο.
88΄: Παραμένει το 0-0, δίχως την κλασική φάση στο δεύτερο μισό.
89΄: Λάθος της άμυνας του ΑΠΟΕΛ: Ο Μπαροάν δεν εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση.
90+: Τρία λεπτά έξτρα χρόνος.
90+: Αλλαγή για ΑΠΟΕΛ: Σατσιάς στη θέση του Σόουζα που τα έδωσε όλα.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.

Οι φωτογραφίες:


btm